Jump to content

Moto Zajednica

Alko test po novom ZOBS-u

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6061 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ovo mi deluje vrlo uverljivo...Drugovi su među nama, uvek sam to tvrdio... :zdravo:

A ima i logike što čovek napisa... :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: GPZ 500S

Prvo da kazem nesto na temu pocev od njenog pocetka. Prvo, ta dva policajca koja su uctivo molila i pitala da li zelite da se alkotestirate su bila samo uctiva. Naime, ne znaju svoja ovlascenja.

Ako ne znaju svoja ovlascenja,onda nisu uctivi vec....

• Podržavam 1

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: bmw

Kakvi god da su, ako ne znaju raditi ono sto im je posao ne treba ni da ga rade. Sto se uctivosti tice, bilo bi krajnje vreme da nam policija postane kulturna (a za profesionalnost cemo se jos nacekati):Mina:

• Podržavam 2

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Prvo da kazem nesto na temu pocev od njenog pocetka. Prvo, ta dva policajca koja su uctivo molila i pitala da li zelite da se alkotestirate su bila samo uctiva. Naime, ne znaju svoja ovlascenja. Jedno od njihovih osnovnih ovlascenja oduvek jeste utvrdjivanje prisustva alkohola u organizmu kod vozaca. Policajac to sprovodi na taj nacin sto on bira metod utvrdjivanja, a po novom zakonu to je alkotest aparat osim u izuzetnim slucajevima kad je ocigledno da se vozac ne moze alkotestirati (teske povrede organa za disanje). Ukoliko vozac odbije da se alkotestirara ucinio je mnogo tezi prekrsaj nego sto je voznja pod dejstvom alkohola i sledi mu 12 sati u policijskoj stanici (bez obzira pijan ili ne), a kasnije mu od sudije sledi i cestitka na najmanje 15 dana zatvora. Policajac je takodje pre sprovodjenja alkotesta duzan pitati vozaca da li je u poslednjih 15 minuta konzumirao alkoholna pica, jer ako jeste mora se sacekati protok 15 minuta od konzumacije, opet u interesu vozaca jer bi u suprotnom rezultat bio visi od stvarnog zbog zadrzavanja alkoholnih isprarenja u usnoj supljini. Sto se tice zablude oko vadjenja krvi, krv se vadi samo nakon alkotestiranja ako se vozac ne slaze sa rezultatom alkotesta i to na njegov licni zahtev (policajac nije duzan da mu to ponudi) i o njegovom trosku (a to je oko 5000 dinara). Krv se obavezno vadi samo u slucaju saobracajne nezgode sa povredjenim licima i to svim vozacima bez obzira da li su krivi za nezgodu ili ne. Dalje, sto se tice prevoza pijane osobe na mestu suvozaca ili na motociklu kaznu za to placa vozac (jer je pristao da takvu osobu vozi, a ona moze bitno da utice na njegov nacin upravljanja), a za pojas i kacigu svako placa kaznu samo za sebe. Novo u ZOBSu je da vozac motocikla ne sme da ima uopste alkohola u organizmu. Mislim da sam sve rekao, a ako se jos neceg setim iznecu.

Dragi gospodine imam jos jedno pitanje. Kako se definise ovo boldovano, jer postoji neki odredjeni procenat alkohola u krvi koji sme da ima ili je isto nula. Jer kako ja da znam dal je neko pio pre nego sto je seo na moj motor ili sto je seo napred u kolima da se vozi. Na primer gomila mojih drugara moze i po 6-7 piva da popije i da se UOPSTE ne primeti a posle da me slaze da nije pio a kada naduva nesto ja da placam kaznu a opet nisam pristao da ga vozim jer nisam znao da je "pijan"....

• Podržavam 1

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

mislim da se to primenjuje kada je neko očigledno pijan tj. svojim ponašanjem ili izgledom sugeriše na alkoholisano stanje kada policija može i od te osobe da traži alkotest ... (generalno se retko dešava)

• U prolazu, 18 postova

Popsy je u pravu. Policajac nece posumnjati nista osim ako to nije ocigledno. Na kraju krajeva, ako obojica imaju kacige, tablicu i normalno se ponasaju u saobracaju niko ih nece ni zaustavljati, a tad nema ni problema (valjda):moto3:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 248 postova

Sad je bilo na SAT-u, odbijanje alko-testa 14 kaznenih poena.................sa 18 kaznenih poena se ponavlja vozacki ispit.......

On:Ajde dodji da te testiram

Ja:Necu.

On:Moracu to da pisem

Ja:Pisi,to ti je posao,cao zdravo dovidjenja....

Na sudu rec protiv reci(u slucaju da nije presretac koji snima i ton i sve):

Sudija:Odbili ste na zahtev sluzbenog lica da se testirate na alkohol

Ja:Nisam.

Sudija:Zasto bi sluzbeno lice lagalo?

Ja:Otkud znam,verovatno zbog ljubomore posto sam bio ljubavnik njegove zene pa da mi se osveti.

Sudija(nema dokaza,moze da ga duva):Nista nista dovidjenja .

Ja:Srecan rad ;)

• Podržavam 2

• U prolazu, 18 postova

Sad je bilo na SAT-u, odbijanje alko-testa 14 kaznenih poena.................sa 18 kaznenih poena se ponavlja vozacki ispit.......

Ja:Otkud znam,verovatno zbog ljubomore posto sam bio ljubavnik njegove zene pa da mi se osveti.

On: Dobro vece, vrsimo kontrolu alkoholisanosti, da li ste pili nesto od alkohola veceras

Vi: Ne nisam

On: Izvrsicemo alkotest, molim dunite u alkometar

Vi: Necu

On: Dobro

Vi:Ajd, zdravo.

On: Nema zdravo, idete na zadrzavanje 12 casova u stanicu

Vi; Ne pada mi na pamet

On: Zove maricu i vi se opusteno vozite do stanice gde provodite narednih 12 casova

Na sudu rec protiv reci, ali njegova je teza i sudinica mu je ljubavnica (jer su sudije uglavnom zene i cesto se vidjaju u sudu zbog ovakvih slucajeva) , pa vama 15 dana zatvora osim ako nemate 100.000 (recima stohiljada) dinara, 14 kaznenih poena i 10 meseci zabrane.

Moze lako i ovako da se zavrsi.:moto3:

• Podržavam 6

On: Dobro vece, vrsimo kontrolu alkoholisanosti, da li ste pili nesto od alkohola veceras

Vi: Ne nisam

On: Izvrsicemo alkotest, molim dunite u alkometar

Vi: Necu

On: Dobro

Vi:Ajd, zdravo.

On: Nema zdravo, idete na zadrzavanje 12 casova u stanicu

Vi; Ne pada mi na pamet

On: Zove maricu i vi se opusteno vozite do stanice gde provodite narednih 12 casova

Na sudu rec protiv reci, ali njegova je teza i sudinica mu je ljubavnica (jer su sudije uglavnom zene i cesto se vidjaju u sudu zbog ovakvih slucajeva) , pa vama 15 dana zatvora osim ako nemate 100.000 (recima stohiljada) dinara, 14 kaznenih poena i 10 meseci zabrane.

Moze lako i ovako da se zavrsi.:moto3:

Samo cu da te ispravim da njegova rec nije jaca,samo trebas da slozis dobru pricu ;)

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Koliko imaš iskustva kod sudije za prekršaje, kad ovako pričaš?

Iskreno, priča mnogo dobro zvuči, čak i suviše dobro....

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Kako mi se čini, po novom ZOBSu, tvrdnju službenog lica nije moguće pobiti čak ni materijalnim dokazom.

Dakle, ako policajac napiše da si odbio alko-test (ili da si napravio bilo kakav drugi prekršaj) teško da ćeš proći bez kazne, čak i u slučaju da to očigledno nije istina. A bilo kakva rasprava sa policajcem vodi te direktno u "prdekanu" bez bilo kakvog suđenja.

Iz tog razloga, kad planirate da negde putujete vozilom, pođite par dana ranije, jer možda usput naiđete na neraspoloženog policajca pa bude neplaniranih "zadržavanja". Posebno ako imate "tanke" živce i ako nemate "dlake na jeziku".

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

On: dobar dan, jeste li nešto pili?

Ja: ne, veroispovest mi ne dozvoljava da konzumiram alkohol.

On: :stabre: (šta sad? ako mu dam da duva pa naduva nulu, sledi mi prijava za maltretiranje po verskoj osnovi)

On: hvala, srećan put

p.s. ja mogu ovako jer ne pijem ako vozim i jer sam dokon. A inače je više puta oprobano u praksi i radi.

Kako mi se čini, po novom ZOBSu, tvrdnju službenog lica nije moguće pobiti čak ni materijalnim dokazom.

Dakle, ako policajac napiše da si odbio alko-test (ili da si napravio bilo kakav drugi prekršaj) teško da ćeš proći bez kazne, čak i u slučaju da to očigledno nije istina. A bilo kakva rasprava sa policajcem vodi te direktno u "prdekanu" bez bilo kakvog suđenja.

Iz tog razloga, kad planirate da negde putujete vozilom, pođite par dana ranije, jer možda usput naiđete na neraspoloženog policajca pa bude neplaniranih "zadržavanja". Posebno ako imate "tanke" živce i ako nemate "dlake na jeziku".

I po starom zakonu je navodno pandurska rec bila sama po sebi dokaz (a kako bi inace funkcionisalo kaznjavanje?) ali kako po starom,tako i po novom zakonu imas pravo zalbe ;)

(mrzi me da trazim i da kopiram,ali otprilike ovako glasi zakon:

Rec sluzbenog lica je neoborivi dokaz osim u slucaju osnovane zalbe (osnovana=dobra prica) :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja