Jump to content

Moto Zajednica

HROMIRANJE

Recommended Posts

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

pa zavisi sta podrazumevamo pod ''dekorativno'' jer obicno kromiranje je nesto bezveze poput cinkovanja ,,sija ali nije to to a dekorativno je kako sam ja video debeo sloj hroma i sija u pm...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1364 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six

Zna li neko koliko može da košta hromiranje ili niklovanje 120 komada šrafića:

EmuwU_accessoriesbbsbolt.jpg

Nije mi toliko bitan sjaj i izgled već da ih zaštitim od rđanja?

• U prolazu, 24 postova

A jesu li sad pocinkovani ili bez ikakve prevlake?Po slici bi se reklo da su već niklovani?

Na slici je sraf kako bi trebalo da izgleda.Mene ocekuje isti posao kao i Desmo-a.Dali je moguce hromiranje u crno?Nekad sam imao auspuh na kolima koji je bio crnohromiran i mnogo je dobro izgledao.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Verovatno se malo teže nalaze ti šrafovi.

Ja znam kad mi je god šta trebalo od nekih lepših šrafova za motor imao sam muke da pronađem pa zato gde god nađem neki lep hromirani šraf ja ga kupim bez obzira na dimenziju (okvirno) jer znam da će zatrebati.

Ako znaš da ima negde kod nas da se kupe lepi hromirani inbusi javljaj da kupujemo.

• Neka Ekstra Titula, 402 postova

znam gde ima da se kupe takoreći obični prohromski inbus šrafovi, kao na primer ovaj sa gornje slike. znači ne oni pljosnati već ovi što imaju "veću glavu". kupovao sam te brunirane šrafove i oni su mi zarđali za 3 nedelje. radnja se zove giovani, kod kalenić pijace, beograd. imaju i sajt čak. sigurno bi mogli i da nekome po potrebi nešto hromiraju. znam da sam kod njih kupovao inbus šrafove, šajbne, matice sa onim gumenim osiguračem na vrhu, federaste šajbne..sve to hromirano. nije ni skupo, čak ni ako kupuješ 120 komada :aha:

• Drug član, 1364 postova
  • Motocikl: Air cooled flat six

A jesu li sad pocinkovani ili bez ikakve prevlake?Po slici bi se reklo da su već niklovani?

Imaju neku zaštitu sigurno čim nisu korodirali za 20 godina..e sad koju, ne znam. Mogu da uslikam pa da vidite.

Niklovani i hromirani nisu sigurno, glava im je neke zlatkaste boje i preko toga je lak, a navoj je siv kao metal samo mat.

Bajone ne mogu da kupujem druge šrafove jer ovi nisu ukrasni već drže rub felne, sigurno ne mogu da nadjem tako kvalitetne ovde kod nas!

• U prolazu, 24 postova

Kao sto Desmo rece,to su namenski srafovi za felne.Mozda bi mogli da se nadju slicni u kvalitetu ali poenta je da budu bas takvi.A sto se tice mog bivseg auspuha,mislim da je bas bio hromiran.Imao je sjaj i glazuru ali crnu.Koliko ja znam bruniranje je onaj postupak kojim se odradjuje oruzje,ali to je sklono rdjanju.Neka me neko ispravi ako gresim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja