kormoran 0 Napisano Novembar 15, 2010 U prolazu, 0 postova Prijavi odgovor kao problematičan kolike su dazbine u nemackoj na motore, da li se prilikom uvoza u nasu zemlju odbija vrednost njihove carine i poreza , i koliko ona iznosi,zapravo koje su realne cene ? zahvalan unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Novembar 17, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan sveza vest je da se uvazava cena koju si platio ako prilozis racun tj ako je uzeta preko neta ili neke licitacije odstampas to sa neta i na ime toga rcunaju carinu i porez! do sada je islo po katalogu ma koliko ga ti platio napolju! sada sam uzeo dva motora gore u swis pa sam se raspitao! ja sam uvezao pre par dana tri motora i prvi put cujem da se motor moze cariniti koliko je placen preko voleo bih da je tako medjutim u nasoj drzavi to ne pije vodu... ja mogu napraviti racun od preko na cifru koju hoces,,i sad po tvome ce nasa carina to prihvatiti,,cisto sumnjam,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Novembar 18, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan samo nesto da razjasnimo ne moze biti kako ti kazes ja sam doneo original racun ne kucan kako sam ja trazio nego iz ovlascenog hondinog salona ,i niko mi nije prihvatio cenu koja je bila u racunu...slazem se sa tobom da nesto moze da se sredi ali pricamo o dve cinjenice da je zakon zakon i za mene tebe peru i ziku ako svatas sta pricam ne moze se primenjivati kako se kome hoce..kao sto sam vec rekao motori se carine po katalogu,naravno ne stariji od 99god. oni ispod te skale idu po cenovniku sa neta ili bilo kog drugog.....uzima se prosek i to je to....voleo bih da mi das javni carinski dokument da mogu da rastumacim te clanove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metheny 11 Napisano Novembar 18, 2010 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nino_pirus 35 Napisano Decembar 2, 2010 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja sam uvozio 2 puta motor, racun koji tamo dobijes prilozis, ali nikada ne carine po njemu. Iz Amerike to uzmu kao preporuku. Moja iskustva su da ce te oglobiti posteno, tako da svaku ustedu koju si napravio tamo, kompenzovace carina i pdv. Tako da ces doci na pribliznu cenu motora kao ovde, jedino sto tamo koliko toliko imas poreklo i malu kilometrazu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Decembar 3, 2010 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam šta bih ja dodao na sve ovo, ali je činjenica da su motocikli trenutno najjeftiniji kod nas. I ja sam "uvozio" motor, doduče pre više od 3 godine, i tada je situacija bila daleko povoljnija. Da sada kupujem motor, najverovatnije bih ga uzeo ovde - uštedeo bih sebi i vreme, i trud, i novac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vatreni covek 4 Napisano Decembar 14, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: okolina Valjeva-s.Ducic Motocikl: honda cbr 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam šta bih ja dodao na sve ovo, ali je činjenica da su motocikli trenutno najjeftiniji kod nas. I ja sam "uvozio" motor, doduče pre više od 3 godine, i tada je situacija bila daleko povoljnija. Da sada kupujem motor, najverovatnije bih ga uzeo ovde - uštedeo bih sebi i vreme, i trud, i novac. seki potpuno se slazem, motori su sada jeftiniji kod nas,samo oni koji su mnogo presli su povoljni ali dok se plate sve dadzbine i prevoz opet dodje jeftinije kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...