PrestigeHD1200 60 Napisano Novembar 12, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da kupim ATV ali nisam bas najbolje upucen u tematiku. Imao sam prilike da probam ove igracke (Kawasaki ali nisam video koji model tacno) i svidelo mi se. Sluzio bi mi za "divljanje" (zabavu) van asvalta ali posto sam video da ima raznih modela i svaki ima svoju svrhu pa ne znam da odredim sta bi mi odgovaralo. Ko se malo bolje razume neka napise savet. Koji model, kubikaza, cena, odrzavanje..... Za sada sam dobio samo jedan savet od prijatelja da uzmem Yamahu Raptor 660. Ne znam zbog cega bas taj model, zasto bas ta kubikaza.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Novembar 12, 2010 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Moras da definises dal ces sportski tj sa pogonom samo na zadnje tockove ili neki 4x4 atv, koji su dosta zanimljiviji a i mogu kud pomislis ako ces 4x4 onda yamaha grizzly 660 ili 700, suzuki kingquad 700 ili ako imas vise novaca onda nekog polarisa, u sustini svi su dobri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 12, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja sam naso jednog can ama,renegade 500 4x4 r ili sport tako nesto,puko mu je agregat,klipnjaca itd,jeste povoljno jeste dobar ali se delovi tesko nalaze i papreno su skupi, ako kupujes kupi nekog da ima delova kod nas ili tu negde preko da su blizu,a ne ko ovi ljudi da jure amerikance po selu za delove :staa: i obrati paznju na dokumentaciju zbog registracije itd,ocvaj je carinjen kao poljoprivredno vozilo,neznam dali ce moci da se uopste registruje nekad, imam dva manja cetvorotockala,jedan je crinjen kao atv,tako da ce predpostavljam mozi uskoro da se registruje,bar ovde kod nas, isto obrati paznju dali ima potrosnog serviserskog materijala,filtera,ulja,guma,poluosovina itd,spone i jabuce su im ranjiv deo,ako ga kojim slucajem uvozis polovnog vidi i to u kakvom je stanju, a mod el koji ces da uznes,,, to je najbolje da probas par komada ,pa da vidis sta ti kako lezi,za raptora delova jos i ima kod nas da se nadje..a i dobar je raptor,yamaha je to 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Novembar 12, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ovde u KG-u je bio jedan Raptor 660, bogami dobro je isao, dobro se i cuo a i kolko se secam mogao je i na zadnjaka. Mislim da je jedan cilindar, slicno kao na Yamaha 660 XT... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Novembar 12, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Gledao bi da uzmem novo, garancija.... Takodje bi gledao da uzmem nesto sto kod nas ima ovlasceni servis (zbog odrzavanja tokom garancije a i kasnije zbog delova). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Novembar 12, 2010 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu ti pomognem, samo reci 4x4 ili 2x4. Ovih 4x4 sam vozio x komada raznih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Novembar 12, 2010 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Pa muljaz iznesi nam misljenja,raspisi slobodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Novembar 13, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta mi je bolje za "divljanje" 4x4 ili 2x4. Ovako kao laik mislim da je 4x4 bolji za radne ATVove, a da je 2x4 bolji za voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Novembar 13, 2010 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima negde tema o ATV-ovima, kroz pricu je pomenuto nekoliko zanimljivih modela. Ja nemam bas puno vremena da pisem ponovo. Izvinjavam se zbog toga. Sto se tice 2 ili 4x4, tu bih ipak prednost dao 4x4. Kod 4x4 postoji opcija da se iskljuce prednji i eto ga 2x4. 2x4 je bolji za stunt, za divljanje po stazama, uglavnom imaju brzine, neki i kvacilo, brzi su.... Ako treba neki put da se vozi i zimi, sto zna da bude zanimljivo, ili po nekom bas glibavom terenu tu 2x4 nema sta da trazi. Da se ja pitam 4x4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vele05 0 Napisano Novembar 14, 2010 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ce ovo pomoci. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/34114-atvquad/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Decembar 8, 2010 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je pitanje jos uvek aktuelno ali evo par utisaka. Do skoro sam imao Suzuki LTZ 400, u gradu, teska gnjavaza. Pogon na zadnje tockove bez diferencijala, posle par skretanja u sporedne ulice odpadaju ruke, ramena... Ali za divljanje, off- road.........100% cista zabava. Kvarilo mi je samo to sto kad god sam seo na njega sin ili cerka su skocili da i njih vozim a dvoje se malo teze smeste. E sad radne masine sa pogonom na sva cetri tocka su lakse za voznju i prolaze svuda ali sigurno nisu toliko zabavni. Jedina prednost im je sto su automatici pa moze da ih vozi i neko ko nikada nije vozio motor - dobro dodje da suprugu ubedis da si ga kupio da ga zajedno vozite. Sto se registracije tice za sada mrka kapa. U prednacrtu zakona kad pogledas nove kategorije postoje laki i teski cetvorocikli. Laki su do 5KW a teski od 5 do 15KW. A sta da rade oni koji imaju vecu snagu - jebi ga. Taj problem su imali i u Hrvatskoj, neznam da li je to ispravljeno kod njih. Ja sam ga zbog toga i prodao, od mene do bilo kog off-road-a ima bar jedna patrola.... Ali da su zabavni, tu nema spora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drivesistem 12 Napisano Decembar 9, 2010 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan jedini problem je registracija ako ima neko neku informaciju u vezi toga neka javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Decembar 10, 2010 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliko vredi pisati vise u vezi registracije. ima X puta pisano na forumu i opet neki teraju po svom. Trenutno ATV mozes da vozis kako god hoces zato sto to vozilo fakticki ne postoji. Milicija te iskljuci iz saobracaja, posalje kod sudije, sudija te pusti i ti opet vozis. To je za sad rupa u zakonu. U predlogu novog zakona ima kategorijaza tavozila, samo bi trebalo neke stvari da malo izmene ili dok zvanicno stupi na snagu taj zakon. Kad stupi na snagu, ako budes imao sve papire koji su potrebni, moci ces normalno da registrujes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Decembar 10, 2010 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas siguran da te sudija pusti bez kazne. Najmanje sto mogu je kazna za voznju neregistrovanog vozila a ne daj Boze da ucestvujes u nekoj saobracajci sa takvim vozilom - bez tehnickog pregleda, e tu si ga ugasio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Decembar 10, 2010 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem,2*4 kako je vec napomenuto ima sa lancem i sa diferencijalom, sto opet utice na voznju.Sa lancem se vozi na zanosenje lakse ih je izvesti iz ravnoteze,prevrnuti. Opet idi na 4*4,svaki ima opciju 2*4,mozes da stavis kit za sneg,strasna spravica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Decembar 10, 2010 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas siguran da te sudija pusti bez kazne. Najmanje sto mogu je kazna za voznju neregistrovanog vozila a ne daj Boze da ucestvujes u nekoj saobracajci sa takvim vozilom - bez tehnickog pregleda, e tu si ga ugasio! Ja sam siguran. Bar je takav slucaj kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zike 46 Napisano Maj 9, 2011 .............., 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Opet idi na 4*4,svaki ima opciju 2*4,mozes da stavis kit za sneg,strasna spravica Ekstra fazon, ovo je sigurno skup dodatak (mislim na gusenice) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Maj 9, 2011 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra fazon, ovo je sigurno skup dodatak (mislim na gusenice) Oko 3000evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...