Jump to content

Moto Zajednica

Kvar na paljenju GY6

Recommended Posts

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Drugari, :care: mucim muku vec duze vreme, tj vise stoji nego sto mucim posto nemam vremena za svoj motor. Da ne duzim, rec je o kineskom fvisionu 125ccm GY6 nema sanse da upali, pre se desavalo da upali ali uz malo duze verglanje i uspeo je a sada nema sanse. Simptomi su kao da je akum. prazan[nov exide napon 12-13v] krene da ga zavergla na zub i ukoci se, motor sam skidao i rasklopio ga detaljno, karike, klip, nigde zazor nisam nasao, prvo sam gledao mehanizam anlasera sve ok, anlaser odlican a je*eni kinez nemoze da upali i to mu je to, sklopio sam ga i zakacio ponovo na ram i opet nece!!! krene pa ukoci, kacio kablove pa direktno na anlaser i nece,ukoci... Sve mi izgleda odlicno, novo ali ocigledno nesto me zahebava, osecam se totalno retardirano sto ovo moram ovde da trazim a inace radim mehaniku svakodnevno, nisam pametan vise sta bi moglo biti, videcu sutra da mu raskacim prenos, pa da probam bez kaisa... Motor je zdrav, kompresija jaka da bolje ne moze biti, medjutim on da upali nece :neznam:

>:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa proveri ti uklopni zupcanik alnasera,to zna da im bude mana...i sam alnaser takodje, jer cinimi se da ima i pomocni namotaj u alnaseru koji hoce da probije,na rotoru,a hoce kod njega da crkne,i probaj na kablove da ga palis,za svaki slucaj,,,,mozda ima akumulator voltazu ali nema amperazu dovoljnu...

nije do toga, rekao sam anlaser tako zavrti kao kada je aku prazan, znaci pokrene i stane, karb i gorivo tu ne igra ulogu. nesto me u masini davi, samo ne mogu naci sta??? probao sam ga na radnom stolu, krene pa zastane nesto ukoci anlaser pa nekako probije pa ponovo pokrene pa opet ukoci... znaci simptom je kao kada je akumulator prazan pa ne moze da zavergla da bi upalio, napominjem akumulator je nov exide 9ah napon konstantno 12-12.5V, greje kablove ali anlaser lenjo okrece, remontovan je a imam i nov u rezervi i nije do toga...mehanizam anlasera je ok skidano, provereno tu nema sta, karike,klip odlicno kao novo, lezajevi takodje, lanac, brega,ventili sve ok...

probacu sutra da mu otkacim prenos i da vidim kako ce vrteti, da ga nije nesto iza varija ili mozda kais koci mada cisto sumnjam, neki vrag me zeza jednostavno motor nikako da se javi, neka sitnica je sigurno ali nikako joj uci u trag... ne uspe li sipam benzin i sibica ima da upali iz prve... >:(:Mina:

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

nije do toga, rekao sam anlaser tako zavrti kao kada je aku prazan, znaci pokrene i stane, karb i gorivo tu ne igra ulogu. nesto me u masini davi, samo ne mogu naci sta??? probao sam ga na radnom stolu, krene pa zastane nesto ukoci anlaser pa nekako probije pa ponovo pokrene pa opet ukoci... znaci simptom je kao kada je akumulator prazan pa ne moze da zavergla da bi upalio, napominjem akumulator je nov exide 9ah napon konstantno 12-12.5V, greje kablove ali anlaser lenjo okrece, remontovan je a imam i nov u rezervi i nije do toga...mehanizam anlasera je ok skidano, provereno tu nema sta, karike,klip odlicno kao novo, lezajevi takodje, lanac, brega,ventili sve ok...

ma nesto nije ok...cim nevergla,, a jel koci negde kad okreces rucno agregat,a greje kablove sto vuce previse struje,a to kako nasi majstori remontuju alnasere..nemam reci,to nemoze svako da odradi,opet ti napominjem da mozda rotor /ima vise modela/ ima pomocni namotaj,kod 125cm,,pa jos ako ga je majstor namotavao...

stavi rezervni pa probaj..

Kada rucno okrecem radilicu ide, sabija, oseti se da je jaka kompresija. Anlaser mi je i inace bio ok, nego je remontovan-menjane caure nisam odma napisao posto sam sumnjao na to bilo malo zazora, stavljao sam i nov anlaser isti je simpton - to znaci da nije on krivac.

Ako ne uspem, osposobicu kurblu, posto je kvalitetno odradjena pa su proslajfali zubci i naravno ne radi.

kazem ti, takva slucaj jos nisam imao...a napravilo se sve i svasta. vrteo sam rukom radilicu bez svecice i ide naravno lakse sto je normalno, nisam probao anlaserom bez svecice...

rec je o gy6 125ccm agregatu fvision je u pitanju ;) koriscen njegov original i jedan novi anlaser, posto drzim delove za skutere...

kopija hondinog gy6 isti ovakav

Evo snimak :

Ovo vrti bez svecice :

Ovo sa svecicom :

Sad vec razmisljam da nije lanac preskocio mada ne bih rekao, posto je ovaj motor isto tako radio i pre samo redje i par puta kad sam stisno na dugme pokrenuo je a sad ocigledno zalepilo nesto. :lud:

Slucajno sam nasao i ovo takodje je neko imao isti problem na liberty-ju :

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Tako je meni na kineskom skuteru bilo.

Na kurblu pali i normalno radi,ali kad hocu da zaverglam samo svrc okrene malo i stane.

Skinem deklo prenosa i spricem uspricam ulje na uklopnik alnasera,i od tada pali bez problema.

Gledao sam mehanizam anlasera i zubcanike sve je to ok, ali ipak nesto nije cim on ne moze da okrene...

masinu sam ponovo danas skinuo sa rama, ispustio novo ulje i sutra je ponovo otvaram i to ce biti zadnji put.

javljam sta je ako uspem da ga podignem iz mrtvih. :staa:

Jos uvek nisam resio problem, mehanizam je ok, anlaser takodje, radilica,lezajevi,klipnjaca i klip,karike cilindar,bregasta,lanac... sve odlicno uzubcen dobro, nego me brinu ventili i to izduvni. Sutra cu ih izvaditi i jos mi samo to ostalo, jednostavno ne izbaci kompresiju-pritisak u pravo vreme pa s time i ne moze da vergla normalno... >:(

Sve sam isao redom i isprobavao na stolu, jos uvek je na stolu i jos uvek se vrtim oko njega nikako da mu nadjem de mu je kinez ostavio gresku... u masini se sve cakli nigde nema ama bas nikakvog zareza, tako da zaribao nije nego ga neka sitnica zeza. Nece ni na kurblu da kresne..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja