Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 ('89-'00, '01+, '04+ F) - svasta ponesto o njemu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Zna li neko gde moze da se nadje rezervoar za suzuki gs 500 e,1992 godiste a da nije truo?

Bajkeru ja cu da ti kazem u ime mog drugara : VRLO tesko, nazalost. Zvao me je pre par dana i rekao da je namestio nov rezervoar ali ga je uzeo iz Nemacke ja mislim, kod nas to tesko ces da nadjes.

Inace clan je pa ce mozda da se javi i isprica kako je to bilo. :D

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7343 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Nemoj samo od smradulje, bice veci od celog prednjeg dela motora :D Ne deluje mi nesto, ali daj i neku sliku sa strane. Biker-boy, ovo je vec malo skuplja prerada, zbog prednjih vila... :)

pa dobro, ogibljenje da ne diramo ovaj put, jeste skupa rabota :takoje:

Mada u sustini GS ima odlicnu prednju kocnicu, disk 310mm isti kao na GSXR1100,

Srad-ov rep je lep, ali lepo stoji samo Srad-u jer je ceo motor ogroman sirok velika maska

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: CRF 450

Pozdrav ekipa!

vlasnik sam '92 god gs500,pre mozda nedelju dana sam zapoceo sa sredjivanjem agregata,posle u planu je malo promena izgled motora :)evo par slike za sad,posle kad malo napredujem stavicu josh par slikcu:)

zasad tolko od mene :moto3:

p.s. dal zna neko gde moze kod nas uzeti ulje i filter(treba i sifra filtera) povoljno?do sad sam iz madjarske nabavjao...

poz

post-10383-0-56786100-1378718655_thumb.jpg

post-10383-0-69890300-1378718662_thumb.jpg

post-10383-0-03119000-1378718670_thumb.jpg

post-10383-0-59628100-1378718678_thumb.jpg

post-10383-0-74595900-1378718687_thumb.jpg

post-10383-0-53532700-1378718696_thumb.jpg

post-10383-0-79341000-1378718707_thumb.jpg

post-10383-0-77338800-1378718715_thumb.jpg

• Hronični Motociklopata, 7343 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

thx :) neznam kako cu naci prodavnicu... :/

kakva prednju masku preporucite?

Zavisi koliko poznajes Suboticu, jeste malo zabacena ulica, ali moze se naci, nazovi ih i covek ce ti objasniti detaljnije 064/195-4973

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

1Mina.gifevo slika mog ljubimca, ako iko zna nešto o njemu, nek mi javi u private :)

P.s. nadam se da ću uspeti da stavim slike iz prve hehe!

1F325C47-D81D-A74C-89D6-152D805062A0_thumb.jpg

C9DC600F-B54F-B048-8398-41C2B91D6AD0_thumb.jpg

6DA4F747-1354-D541-BE6B-A58BDD1F2078_thumb.jpg

(Powered by frubar.net)

• Podržavam 1

thx :) neznam kako cu naci prodavnicu... :/

kakva prednju masku preporucite?

Zavisi koliko poznajes Suboticu, jeste malo zabacena ulica, ali moze se naci, nazovi ih i covek ce ti objasniti detaljnije 064/195-4973

jest da u subotici sam isao u srednju skolu,al osim par kafane,pizerije i buvljaka nista ne znam :lol: no dok ne susi farba imam vremena da izmislim sta i gde da kupim :D

hvala na info u svakom slucaju :aha:

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Podesavanje kvacila na GS-u?

Zna li ko TACNU funkciju podesavanja vijka i navrtke oznacenih na slici brojevima 5 i 6, koji se nalaze ispod polumesecastog poklopca sa leve strane motora? Servisno uputstvo kaze da ovo treba podasavati na svakih 6.000km ili jednom godisnje.

post-3073-0-54512900-1378823033_thumb.jpg

Na svom motorciklu (2004.g./17.000km)sam prosao kroz ovu proceduru, tako sto sam postavio vijak i navrtku (1 i 2) na rucici u neki priblizno srednji polozaj (da se moze jos zatezati ili otpustati sajla), zatim isto i na uvodniku sajle u menjac (vijak i navrtka 3 i 4).

Na sklopu za guranje civije/osovinice koja razdvaja kvacilo, bio je vidljiv zazor ("luft"). Popustio sam navrtku 5 (kluc OK 10) i odvio nekoliko krugova. Ovim je oslobodjen goli vijak 6 koji obicnim pljosnatim odvijacem moze da se okrece.

U mom slucaju odvijanje navrtke 5 nije islo lako, bilo je to porilicno stegnuto, ali sa gedorom i polako uz otpor opruga kvacila - se otpustila. Idealan bi bio krivi okasti kljuc i da se pripomogne obicnim odvijacem.

Vijak 6 se zavija (normalan desni navoj) dok "ne sedne na tvrdo". U tom trenutku osovinica pocinje da pritiska korpu kvacila i da ga razdvaja. Vijak 6 treba malo popustiti, za oko 1/4 kruga. U ovom polozaju navrtkom 5 fiksirati vijak da se sam ne odvija.

Podesiti najpre vijkom i navrtkom 3 i 4 a zatim i sa 1 i 2 da "usta" rucice kvacila imaju hod od oko 3-5mm pre nego sto pocne da se zateze sajla i da se razdvaja kvacilo(ne da rucica slobodno "landara" - vec sasvim balgo zategnuta oprugom). Ovaj polozaj odgovara od oko 10-15tak mm praznog hoda kuglice rucice kvacila.

Sve dobro podamazati, dotegnuti i test voznja.

Moje kvacilo i menjac samtram da su dobro radili i pre intervencije, ali posle je kvacilo bilo mekse a brzine su se menjale lakse. Naravno ovo je subjektivna procena, ali ponisten zazor na osovinici za razdvajanje lamela, podmazan ceo sklop, pravilno postavljen prazan hod rucice - verovatnio da to daje pozitivan efekat.

Poz.

• U prolazu, 13 postova

Veliki pozdrav svima!

Imam male sumnje...

Dva dana nisam vozio bajk, ( zbog kiše ), stajao je napolju 0tuzan.gif, kisnuo.

Danas kad sam hteo da ga upalim, upalio je iz četvrtog verglanja, ali na drugom verglanju čuo se pucanj iz auspuha, a iz trećeg još jači pucanj. Baš je opalio, naselje je odjeknulo! Iz četvrtog puta je upalio bez problema, išao je dim iz auspuh, ostavio sam ga na saugu da radi 2 minuta, i provozao ga nekih 200 m ... radio je bez problema.

Zanima me, šta je bio taj pucanj i zašto je dimilo iz auspuha. Da li je to zbog vode/kondezacije, koja se skupila ili nešto drugo ? 1ups.gif

• Podržavam 1

• U prolazu, 13 postova

Biker boy, hvala! Znači nemam razloga za stra' !

nabaviću, ali eto, opet počela kiša :(

Ništa sledeće paljenje, opet budim komšiluk :)

A što se dešava da dok je motor hladan gasi se kad stanem, npr. na semaforu ili tako nešto ? posle kad postigne radnu temperaturu radi sasvim normalno !

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 600

Odes kod nekog majstora sa sinhronizatorom i on ih podesi,nije neki tezak posao brzo se uradi.Ako te ne mrzi imas po you tube raznih snimaka sinhronizacije karbova uz pomoc prirucnog materijala pa mozda mozes i sam da se snadjes,mada je sa sinhronizatorima ipak bolje.

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Podesavanje kvacila na GS-u?

Zna li ko TACNU funkciju podesavanja vijka i navrtke oznacenih na slici brojevima 5 i 6, koji se nalaze ispod polumesecastog poklopca sa leve strane motora? Servisno uputstvo kaze da ovo treba podasavati na svakih 6.000km ili jednom godisnje.

post-3073-0-54512900-1378823033_thumb.jpg

Na svom motorciklu (2004.g./17.000km)sam prosao kroz ovu proceduru, tako sto sam postavio vijak i navrtku (1 i 2) na rucici u neki priblizno srednji polozaj (da se moze jos zatezati ili otpustati sajla), zatim isto i na uvodniku sajle u menjac (vijak i navrtka 3 i 4).

Na sklopu za guranje civije/osovinice koja razdvaja kvacilo, bio je vidljiv zazor ("luft"). Popustio sam navrtku 5 (kluc OK 10) i odvio nekoliko krugova. Ovim je oslobodjen goli vijak 6 koji obicnim pljosnatim odvijacem moze da se okrece.

U mom slucaju odvijanje navrtke 5 nije islo lako, bilo je to porilicno stegnuto, ali sa gedorom i polako uz otpor opruga kvacila - se otpustila. Idealan bi bio krivi okasti kljuc i da se pripomogne obicnim odvijacem.

Vijak 6 se zavija (normalan desni navoj) dok "ne sedne na tvrdo". U tom trenutku osovinica pocinje da pritiska korpu kvacila i da ga razdvaja. Vijak 6 treba malo popustiti, za oko 1/4 kruga. U ovom polozaju navrtkom 5 fiksirati vijak da se sam ne odvija.

Podesiti najpre vijkom i navrtkom 3 i 4 a zatim i sa 1 i 2 da "usta" rucice kvacila imaju hod od oko 3-5mm pre nego sto pocne da se zateze sajla i da se razdvaja kvacilo(ne da rucica slobodno "landara" - vec sasvim balgo zategnuta oprugom). Ovaj polozaj odgovara od oko 10-15tak mm praznog hoda kuglice rucice kvacila.

Sve dobro podamazati, dotegnuti i test voznja.

Moje kvacilo i menjac samtram da su dobro radili i pre intervencije, ali posle je kvacilo bilo mekse a brzine su se menjale lakse. Naravno ovo je subjektivna procena, ali ponisten zazor na osovinici za razdvajanje lamela, podmazan ceo sklop, pravilno postavljen prazan hod rucice - verovatnio da to daje pozitivan efekat.

Poz.

taj shraf ti je za podeshavanje poluge koja razdvaja kvachilo. elem unutra je mehanizam koji gura shipkicu unutra, taj shraf tapravo se podeshava tako da bude na 1mm od shipkice kako ne bi drzhao shipkicu gurnutu. zapravo skinesh taj poklopac i zavrchesh shraf dok ne osetish pritisak (tad si doshao do shipkice) zatim dal beshe 1/4 ili 1/2 kruga odvrnesh i time si podesio. sad dal si me skontao shta pricham :neznam:

polako napreduju radovi :lol: dali zna ili ima neko neku streetfight prednju masku za prodaju?(moze i malo ostecena,losijem farbom/svakako cu prefarbati) :D ili neke ideje :zbunjen: saveti,kritike dobrodosle :takoje:

post-10383-0-57910800-1379093535_thumb.jpg

post-10383-0-62714300-1379093543_thumb.jpg

post-10383-0-26520600-1379093576_thumb.jpg

post-10383-0-26915900-1379093581_thumb.jpg

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06

Druze atozz nista se ne vide te tvoje slike, resajzuj ih pre ubacivanja ili jos lakse ubacis preko sajta: http://postimage.cc/index.php?lang=serbian preko koga mozes direktno da biras velicinu slike najbolje je 800x600 i kopiras onaj "direct link" ovde, zabelezis ga i pritisnes ikonicu "insert image"(druga desno od smajlija)

Evo kako je lepse kad se tako ubaci.

20130913_002.jpg

• Drug član, 2470 postova
  • Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06
  • U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: gs500e

Oce li neko da mi kaze u cemu je razlika izmedju gs-a od 34ks i gs-a od 50ks kada je sve ostalo isto vozim ga 7godina prezadovoljan sam nebi da ga menjam ali bi da ga pojacam. UNAPRED ZAHVALAN

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

Oce li neko da mi kaze u cemu je razlika izmedju gs-a od 34ks i gs-a od 50ks kada je sve ostalo isto vozim ga 7godina prezadovoljan sam nebi da ga menjam ali bi da ga pojacam. UNAPRED ZAHVALAN

u blokadi/limitatoru

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja