Jump to content

Moto Zajednica

institut Mihajlo Pupin, medicinska pomagala za probleme sa zglobovima i kicmom

Recommended Posts

• Zainteresovan, 635 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650

cao

nije moto oprema u pitanju, ali moguce da ima ljudi koji imaju ovakvih problema...

naletim u subotu slucajno na neku emisiju na Artu o medicinskim pomagalima koje institut Mihajlo Pupin izvozi u EU. u pitanju je nesto sto oni zovu piezo tehnologija, odnosno proizvodi koji pomazu pri povredama zglobova, nerava, kicme i slicno, uz upotrebu magneta.

nisam neko ko se lozi na fore tipa tele shop i slicno, cak sta vise, ali mi je ovo bilo zanimljivo jer mi je cale skoro operisao kuk, i ugradjen mu je vestacki

Dakle prica je da su u pitanju ozbiljni proizvodi, koji se izvoze u EU i imaju CE standard u oblasti medicine. Jedan od njih je kako kaze covek na "pozitivnoj listi" u nemackoj, tj pre nego sto se ode na operaciju, mora se proci tretman ovim proizvodom, jer su rezultati jako dobri i smanjuje se izdatak iz budzeta.

Kako je cika na TVu objasnjavao, funkcionisu na principu znatnog pojacavanja metabolizma na lokalnom nivou (samo tamo gde se drzi magnet), te time pospesuju obnavljanje tkiva. Uglavnom se koriste za povrede zglobova, kicme, nerava, onda za hemeroide i tako.

edit: doh, zaboravih najvazniju stvar da kazem, sva ova cuda mogu  24/7 da se nose (ako to neko zeli), u pitanju su pamucne navlake (npr za skocni zglob) koje imaju usivene male magnete, i sve se ovo moze nositi ispod odece, na poslu i slicno.

ono sto sam video su sledeci proizvodi:

skocni zglob

kuk

rame

kicma

koleno

nije reklama u pitanju, kazem emisija je neka bila nas artu, covek je delovao maksimalno ozbiljno, a i racunam ako u evropi imaju CE sertifikat za prodaju medicinske opreme, onda ne moze da bude prevara?

Kazem ja cu uzeti za caleta ovaj stitnik za kuk, zvao sam kosta oko 6.500 ili 6.800 ne secam se sad

Da, zaboravih da kazem da kod nas ovih proizvoda nema u prodavnicama, ali se mogu kupiti direktno u institutu.

takodje ljudi salju i pouzecem (postarinu oni placaju), cena ista kao i kad bi otisli do njih

telefon instituta 011/2771-373

napominjem da jos nisam nista od njih kupio, idem za koji dan ovo za celata da pazarim, pa cu javiti kako se to njemu cini, da li lakse moze da hoda.

aj u zdravlje

NAPOMENA, ovo se ne sme nikako stavljati u predelu u kome neko ima rak, jer na tom mestu jako pospesuju metabolizam i rast celija !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja