jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pomagajte...imam problem sa hondom cbr900rr,dok je hladan motor radi normalno,a kad se zagreje trokira strasno cim padne ispod 4000 rpm.Stavio sam nove svecice,radio je normalno 2 dana i opet poceo da trokira.Da li je neko mozda imao slicno iskustvo??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan opet svecice ???? probaj neke stare svecice sto su kod nekog vec radile ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan opet svecice ???? probaj neke stare svecice sto su kod nekog vec radile ! Dobra ideja,moracu da pronadjem neke...hvala na savetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zokowmali 2 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha XVS 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo imali slican problem sa LTD-om,sve smo zivo probali,proveri mikroprekidac na stenderu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo imali slican problem sa LTD-om,sve smo zivo probali,proveri mikroprekidac na stenderu.... Hocu hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam,kada motor pocne da se greje cuje se neko sitno pucketanje ,,cak,cak'' povremeno kad je u leru u tom delu gde su svecice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Septembar 8, 2010 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Proveri koji su fabricki zazori na svecicama. Nekad hoce da bolje radi kada je zazor malo veci. Probaj da se igras sa zazorom... To je isto dao da mu dajes manje ili vece predpaljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FreeBird 198 Napisano Septembar 8, 2010 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade Prijavi odgovor kao problematičan Proveri crevo sa treceg cilindra koje ide do pumpice za gorivo. Ako je savijeno ili ukljesteno mozda ne moze da se napravi dovoljan vakum da potera gorivo... Moguce je i da su ti rastelovani vakumi pa kad spustis obrtaje ne otvaraju karburatori na svim cilindrima i motor posinje da radi na 2 ili 3 cilindra... Ovo sve nagadjam jer nisam majstor ali se razumem po malo. Meni se desavalo da se srafic od vakuma popustio i motor cas radi dobro cas lose i na kraju taj cilindar prestao da radi. Proveri i te srafise sa donje strane ispod flansni za karburatore se nalaze. Na trecem cilindru ti je ono gore spomenuto crevce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Proveri crevo sa treceg cilindra koje ide do pumpice za gorivo. Ako je savijeno ili ukljesteno mozda ne moze da se napravi dovoljan vakum da potera gorivo... Moguce je i da su ti rastelovani vakumi pa kad spustis obrtaje ne otvaraju karburatori na svim cilindrima i motor posinje da radi na 2 ili 3 cilindra... Ovo sve nagadjam jer nisam majstor ali se razumem po malo. Meni se desavalo da se srafic od vakuma popustio i motor cas radi dobro cas lose i na kraju taj cilindar prestao da radi. Proveri i te srafise sa donje strane ispod flansni za karburatore se nalaze. Na trecem cilindru ti je ono gore spomenuto crevce. Hvala u svakom slucaju...pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam,kada motor pocne da se greje cuje se neko sitno pucketanje ,,cak,cak'' povremeno kad je u leru u tom delu gde su svecice... jaooo kad si menjao svecice ti si malo pomerijo kablove i bilo je dobro ! to pucketanje je varnica koja izbija iz nekog kabla ..... kad dodas gas i varnica je konstantna onda ide linijom manjeg otpora tj. ide na svecicu pa ne trokira....uzmi dok motor radi rukom predji preko kablova malo ce da drma al ces znati sta je ....KABLOVI ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam,kada motor pocne da se greje cuje se neko sitno pucketanje ,,cak,cak'' povremeno kad je u leru u tom delu gde su svecice... jaooo kad si menjao svecice ti si malo pomerijo kablove i bilo je dobro ! to pucketanje je varnica koja izbija iz nekog kabla ..... kad dodas gas i varnica je konstantna onda ide linijom manjeg otpora tj. ide na svecicu pa ne trokira....uzmi dok motor radi rukom predji preko kablova malo ce da drma al ces znati sta je ....KABLOVI ! Ma gurnuo bi ruku i da je tu 380 V,samo da ustanovim u cemu je problem. ;DHvala...probacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lonely Rider 99 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Prijavi odgovor kao problematičan Nije tu 380 V, nego od 5 - 6000 (pet-šest hiljada) volti do čak 30 000 u nekim slučajevima (da ne objašnjavam) uglavnom ne može da pređe petnaestak zbog zazora na svećici i izolacije kablova...ali je struja jako male vrednosti, verovatno ni 5-6 mA...a ta snaga ti ne može ništa ukoliko nemaš ugrađen pacemaker... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 8, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Nije tu 380 V, nego od 5 - 6000 (pet-šest hiljada) volti do čak 30 000 u nekim slučajevima (da ne objašnjavam) uglavnom ne može da pređe petnaestak zbog zazora na svećici i izolacije kablova...ali je struja jako male vrednosti, verovatno ni 5-6 mA...a ta snaga ti ne može ništa ukoliko nemaš ugrađen pacemaker... Upoznat sam ja sa time msm. kako radi bombina i to,ovo je cisto da se nasalim zbog trofazne struje... ;D...koliko me nervira ovaj problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Septembar 8, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pucketanje je provereno varnica iz kabla. Imao ja jednom na skuteru kod bobine, a jednom moj drugar. Lepo se čuje kako varnica preskače negde na metal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3036 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1065 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan I ja sumnjam na kablove. Ali nije nužno da žrtvuješ ruku da bi to próverio Dovoljno je da upališ motor po mraku (uveče ili preko dana u zatamnjenoj garaži) i osmatraš kablove da li će da se ofiraju varnicom Aj' pa javni šta si poradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Septembar 9, 2010 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Proveri koji su fabricki zazori na svecicama. Nekad hoce da bolje radi kada je zazor malo veci. Probaj da se igras sa zazorom... To je isto dao da mu dajes manje ili vece predpaljenje. Zazor svecica nema nikakve veze sa predpaljenjem i ne utice na njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan predpaljenje i svecice nemaju veze ... bar me tako ucili u skoli ! sta bi sas hondu el ozivela ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 9, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan predpaljenje i svecice nemaju veze ... bar me tako ucili u skoli ! sta bi sas hondu el ozivela ? Evo jos uvek se patim oko toga,malo da predahnem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 9, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan I ja sumnjam na kablove. Ali nije nužno da žrtvuješ ruku da bi to próverio Dovoljno je da upališ motor po mraku (uveče ili preko dana u zatamnjenoj garaži) i osmatraš kablove da li će da se ofiraju varnicom Aj' pa javni šta si poradio. E probao sam u mraku i ne vidi se nista,sad kad sam povadio one sve plastike sto smetaju sad radi normalno...ccc...pribegavam sledecem:zasuci rukave i hvataj za kablove. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokerCBR 0 Napisano Septembar 9, 2010 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kostolac Motocikl: HONDA CBR900RR Prijavi odgovor kao problematičan Da li postoi mogucnost da je to bombina mozda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan nije nemoguce da je bombina !...nadji neku na parkingu pa probaj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smilodon 152 Napisano Octobar 27, 2010 Honda, 45 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Honda Prijavi odgovor kao problematičan I šta bi sa pucketanjem i trokiranjem ?!. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...