laband 162 Napisano Avgust 2, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Problem je sledeći: Kupim nov akumulator u servisu i posle izvesnog vremena , a pre isteka garancije, jednostavno prestane da radi tj. kad ga napunim radi , ali posle 2 dana mrtav. Odnesem ga na reklamaciju i oni ga probaju kažu dobar, ja ga donesem kući ,kad ono isto , proverim punjenje i sve ostalo, mađutim isto. Ondesem ga ponovo na reklamaciju i oni i dalje tvrde da je ispravan. Ne budem lenj i odnesem ga u BG u Reli auto i oni ustanove da mu nisu uredu ćeljie, ali nije prekid, već su oslabile. I naravno ne uvaže mi garanciju. Ne znam šta mi je činiti , pa vas zato pozivam da mi pomognete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Avgust 2, 2010 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Prijavi trzisnoj inspekciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 2, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan koliko je proslo od dana kupovine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 2, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vam 100X na forumu rekao da ne kupujete to djubre ali jbg. vi kupujete, valjda zato i postoji forum da znamo sta valja a sta ne.... Jbg. mislim da je garancija za njega 6 meseci....kako god moraju da ti zamene, zovi inspekciju, nadam se da imas racun i garantni list Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 2, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan garancija je godinu dana ali je obavezan pregled na 6 meseci koji kosta 100 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 2, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put cujem za pregled, koja fora samo da ti ne uvaze garanciju......sramota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 2, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan po zakonu, sve sto je unutar 6 meseci osim potrosne robe je pod garancijom tj zamenljivo.. preko 6 meseci je odredjeno garantnim listom i uslovima u njemu a jedan od uslova je sestomesecni pregled vecina to ne obavi pa zaglavi na tome.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Avgust 3, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Danas treba da mi vrate AKS-om, pa kad stigne pogledaću šta tačno piše u garanciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Avgust 3, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan u zemlji srbiji samo sa inspekcijom moze da se zameni pokvarena roba ... chisto da znash da po zakonu imash opciju da ti vrate pare ako je crko , poshto kao nezadovoljan kupac , nemora da trazish zamenu imash i tu opciju ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Avgust 3, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slichan problem sa unibatom, nosio i reli auto i odjebai me. Onda posle odnesem u pravi servis battery shop, objasnim sve kako je bilo i ljudi ispitaju i zamene mi akumulator. Ovaj sad radi super. Sve zavisi kakvu politiku imaju firme prema potroshacima. Ima onih koji bi samo da prodaju pa ih posle ne zanimas i nikad vise neces uci u tu radnju (kao ja u reli auto), a ima i onih koji planiraju malo na duze staze pa vode racuna o potrosacima (batery shop...kod koga sam odmah posle kupio rodjaku akumulator, i poslao josh masu ljudi kod njih)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapanic 20 Napisano Avgust 3, 2010 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za exide sam do sada cuo sve najbolje.Generalni uvoznik je andreja ima i sajt valjda andrejadoo ili sl,proguglaj.Cak imaju i gel akumulator za bmw itd.Cudi me da se raskvario jer sam za auto bas planirao da sledeci uzmem exide.Na motor sam sad stavi onaj unibat sa nekim celijama-zovu ga sa gelom ali nije to,samo nema odrzavanja tj.dolivanja i receno mi je da je garancija 6 meseci ali ako ga tad odnesem u neki ovlasceni servis ada ga ispitaju,produze ti za jos sest meseci.Inace na BMW-u sam 2006.godine stavi fiamm italijanski sa gelom i dan dans radi i kod drugog vlasnika i nije dopunjavan i nije uopste paljen zimi niti skidan sa motora,a ja za tu marku nikad cuo do tad nisam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Avgust 3, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slichan problem sa unibatom, nosio i reli auto i odjebai me. Onda posle odnesem u pravi servis battery shop, objasnim sve kako je bilo i ljudi ispitaju i zamene mi akumulator. Ovaj sad radi super. Sve zavisi kakvu politiku imaju firme prema potroshacima. Ima onih koji bi samo da prodaju pa ih posle ne zanimas i nikad vise neces uci u tu radnju (kao ja u reli auto), a ima i onih koji planiraju malo na duze staze pa vode racuna o potrosacima (batery shop...kod koga sam odmah posle kupio rodjaku akumulator, i poslao josh masu ljudi kod njih)... gde se nalazi taj battery shop da vidim da li oni servisiraju EXIDE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Avgust 4, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan evo kontakt strane ( http://www.starterbatteries.net/menu_top.php?name=location ), ali na zalost, izgleda da ne rade exide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Avgust 4, 2010 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da kontaktiras firmu Andreja iz Temerina oni su uvoznici EXID-a i u mom slučaju pokazali su se kao maksimalno korektni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Avgust 6, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da kontaktiras firmu Andreja iz Temerina oni su uvoznici EXID-a i u mom slučaju pokazali su se kao maksimalno korektni. Hoću da naglasim da ovde nije problem u akumulatoru (jeste ali je rešiv zamenom) već sa ovlašćenim servisom koji bi trebalo da osnovanu reklamaciju uvaži. Trebalo bi da čujemo i drugu stranu da bi imali kompletan uvid. Koji je servis u pitanju? To je važnije od toga koji je akumulator i ko je uvoznik. Ako je sve kako kažeš (a ne sumnjam) onda ne vidim razlog zašto bi te iz ovlašćenog servisa vrteli. Neispravan akumulator se zameni i idemo dalje. Bože moj, dešava se. Važno je da se brzo i efikasno reši. Mi radimo Exide ali ako se servisi tako ponašaju razmislićemo o tome. Do sada stvarno nismo imali problema. Andreja iz Temerina je uvoznik i momci su stvarno super. Javi im se direktno i sigurno ćeš rešiti problem. 021 840-666. Traži Danijela ili Laciku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja sam kupio UNIBAT akumulator garanciju daje starter batteries iz cvijiceve ulice akumulator je crkao posle 11 meseci odneo sam ih kod njih prikacili su ga, kazu 0 volti, ne podleze garanciji sta raditi? kako se prijavljuje to inspekciji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 8, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Za exide sam do sada cuo sve najbolje. Ne ulazim gde si cuo tu pogresnu informaciju, ali vece djubre od akomulatora ne postoji na nasem trzistu.....ja to ne bi stavio ni na sta ni da mi pokone, a ne jos i da platim za njega pa dozivim da guram motocikl...... Markone ti znas???? Bolje je nesto tako lose ni neprodavati jer vidim da serisi zezaju a onda ljudi pricaju da su kupili od tebe.....sta ce ti ta losa reklama??? Ja verujem mom prijatelju Marensu koji prodaje sve vrste pa znam broj Exidova koji su crkli u garanciji, Unibata a takodje znam da ni jedna Varta nije crkla....... Koliko para toliko i muzike!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Septembar 8, 2010 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Konačno se izborih za nov akumulator. Pošto posle silnih reklamacija nisam uspeo da dobijem nov, rešim da nekako pokvarim , već pokvaren aku, ali tako da podleže garanciji. Uradio sam sledeće : iz jedne ćelije se prospe kiselina i naspe obična voda , posle se prikači na punjač i puni ceo dan, taj proces se ponovi nekoliko puta ,naravno to reba raditi samo na jednoj ćeliji, posle toga ta ćelija više nije u funkciji, a to podleže agaranciji. Jutros su mi javili da dobijam novi akumulator, čekam samo da se formira. Možda nekome pomogne ovaj savet, a ubuduće NE KUPUJTE EXIDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 8, 2010 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam exde, i nemam nikakvih problema za sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 455 Napisano Septembar 8, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Za exide sam do sada cuo sve najbolje. Ne ulazim gde si cuo tu pogresnu informaciju, ali vece djubre od akomulatora ne postoji na nasem trzistu.....ja to ne bi stavio ni na sta ni da mi pokone, a ne jos i da platim za njega pa dozivim da guram motocikl...... Markone ti znas???? Bolje je nesto tako lose ni neprodavati jer vidim da serisi zezaju a onda ljudi pricaju da su kupili od tebe.....sta ce ti ta losa reklama??? Ja verujem mom prijatelju Marensu koji prodaje sve vrste pa znam broj Exidova koji su crkli u garanciji, Unibata a takodje znam da ni jedna Varta nije crkla....... Koliko para toliko i muzike!!!!!!! Mi smo samo jednu reklamaciju imali i poslali čoveka u ovlašćeni servis uz napomenu ako bude imao bilo kakvih problema da nam se javi. Nije se javio i pretpostavljam da mu je rešen problem. Koliko ovde vidim, ni jedan proizvođač nije savršen. Što bi inspektori rekli na moje pitanje: a šta ja sada da radim? - "To je rizik tvog posla!" Za sada smo zadovoljni saradnjom sa Andrejom iz Temerina, nismo imali reklamacija (1 na ovu količinu je zanemarljiv), a cenom su kupci zadovoljni. Žao mi je zbog loših iskustava i ja bih voleo da u ponudi imam sve proizvođače pa da ljudi biraju, ali u trenutnoj situaciji na našem tržištu to je neisplativo. Sa druge strane, primetio sam da je dosta servisa ovlašćeno za više marki akumulatora. Pa tako i Marens. Šta vredi da radimo recimo Unibat ili Vartu ako se ide u isti servis gde su te zezali za Exide? Pa opet, nećemo se batrgati ako nam neko ponudi da ih prodajemo po povoljnim uslovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...