ivanf 11 Napisano Jul 28, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV650n Prijavi odgovor kao problematičan Imam Sachs X-road već drugu godinu u četvrtu hiljadu km i stvarno je radio ko sat do pre neki dan kad sam ostavio ključ u bravi u garaži na kontaktu (samo sam ga isključio na crveno dugme) i skroz mi je izvuko akumulator. Od tada mi se akumulator jedva napunio - 3 dana sam ga palio na gurku, a sad neće da se upali ako mu ne podignem saug do kraja i ne dodam mali gas. Pritom sa gasi svaki put kad skroz pustim gas. Ne ide mi u glavu da ovakvi problemi mogu biti u vezi sa akumulatorom?! Jel ima neko neki predlog, šta da radim, osim da mu dignem ler gas na pola gasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 384 Napisano Jul 28, 2010 Zainteresovan, 470 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Patike 46 broj... (R1150RT u pristizanju...) Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo ovako: da li si punio akumulator na punjacu ili ne? Ako jesi kako ga je onda to "jedva" napunio? Ako nisi punio na punjac nego si palio na gurku a onda punio tako sto je motor radio - skidaj akumulator, otvori celije i na punjac. Ako i dalje bude pravio problem, probaj sa drugim akumulatorom. Ako radi - ok. Ako ne radi - majstor. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazasuzuki 0 Napisano Jul 28, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan mali off da ne otvaram novu temu u vezi akomulatora.koliko treba da se puni na punjacu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 384 Napisano Jul 28, 2010 Zainteresovan, 470 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Patike 46 broj... (R1150RT u pristizanju...) Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od struje punjenja.. Sto se sporije puni to je bolje (ako se varam - ispravite me). Ja svoj od 14Ah punim nekoliko sati. Prokljuca posle recimo 2,5 sata i tada ga skinem. I to je vise nego dovoljno, a punim ga na pravljenom punjacu. Za manje kapacitete - manje vremena. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Jul 28, 2010 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima platine, izgorele su kad je bio na kontaktu. \Napuni akumulator i proveri platine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Jul 28, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je i akumulator izdahnuo , kad je potpuno prazan aku. trazi malo visi ler jer je generator opterecen , aku. na punjac pa ces da vidis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8673 Napisano Jul 29, 2010 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan za početak stavi ga na kablove sa aku od kola, ako radi ok, ok je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Jul 29, 2010 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od struje punjenja.. Sto se sporije puni to je bolje (ako se varam - ispravite me). Ja svoj od 14Ah punim nekoliko sati. Prokljuca posle recimo 2,5 sata i tada ga skinem. I to je vise nego dovoljno, a punim ga na pravljenom punjacu. Za manje kapacitete - manje vremena. Pozz Na koliko ampera drzis punjac kad ga punis? U uputstvima za akumulatore pise, a to su mi objasnjavali i u serviseri kad sam kupovao akumulatore, da se amperaza na punjacu podesava na 1/10 deo vrednosti nominalnog kapaciteta akumulatora. Kod mene je 12Ah pa ispravljac nastelujem na 1.2A. Punim ga dok mi kazaljka amperaze na punjacu ne padne na 0.7-0.8A. Pitao sam ih zasto mi pada vrednost, kazu zato sto je pun, sad mozes da ga skines. Kao sto ne treba dopustiti da se potpuno isprazni, ne treba gani puniti pod prevelikom amperazom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivanf 11 Napisano Jul 31, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV650n Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima platine, izgorele su kad je bio na kontaktu. \Napuni akumulator i proveri platine. Evo napunio sam akumulator i identično se ponaša... Ajmo sad, šta su platne i kako to da proverim?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Jul 31, 2010 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Platine su kontaktni prekidac koji daje signal(kontakt) preko bobine svecici kada treba da inicira varnicu, radi paljenja smese u cilindru. Sastoji se od dva nosaca vezanih oprugom na cijim krajevima se nalaze kontaktna ogledalca koja se dodiruju ili ne u zavisnosti od polozaja brega vratila razvodnika. Ovo kod tebe moze biti slucaj, a moze biti reseno i elektronskim sklopom, koji ne sadrzi platine, pa je onda cela ova prica tebi suvisna. Ima tu jos price, cenim da nisi strucan da to obavis sam, otidji kod nekog majstora, pa kradi zanat za drugi put! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Jul 31, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan A da ti se nije zapusio karb , slucajnost , bas tad ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jul 31, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima platine, izgorele su kad je bio na kontaktu. \Napuni akumulator i proveri platine. Evo napunio sam akumulator i identično se ponaša... Ajmo sad, šta su platne i kako to da proverim?! Nemas ti platine na motoru, elektronsko paljenje tj. CDI je u tvom slucaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...