mitri 1847 Napisano Jun 29, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Pao je dogovor da skoknemo malo do Rumunije , polazak bi bio 15-og jula , za sada sigurni ucesnici : Sinisa i ja sa Transalpovima , ocekujemo potvrdu jos jednog drugara takodje sa TA ... Plan je otprilike ovakav : - ruta za prvi dan je : Krusevac - Zajecar - Kladovo - Baile Herculane - Targu Jiu - Ramnicu Valcea ( cca 450 km ) ... nocenje u R.Valcea ili okolini - drugi dan : R.Valcea - Transfagarasan - Sibiu ... nocenje u Sibiu - treci i cetvrti dan : obilazak Brasova sa okolinom (Sinaia , Bran , Rasnov ... ) , Sighisoare ... mozda uklopimo i odlazak u Georgheni na moto skup ( oko 100km severno od Brasova ) ... itd ... - peti dan : povratak u Srbiju , za sada neutvrdjenom rutom ... Prvi put idemo u Rumuniju , pa bi nam dobro dosli predlozi , sugestije i informacije o putevima , jeftinom smestaju , lokalitetima koje bi valjalo obici itd ... Takodje , ako jos neko zeli da vozi ovu turu u ovom terminu , dobrodosao je u ekipu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Jun 29, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kocamatori je napravio sjajan plan za obilazak Rumunije, mislim da bi mogao da vam pomogne. http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=38517.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jun 29, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Kocamatori je napravio sjajan plan za obilazak Rumunije, mislim da bi mogao da vam pomogne. http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=38517.0 Znam , citao sam tu temu i iz nje izvukao dosta korisnih informacija , kao i iz sjajnih putopisa koje su postavljali JosephB. i Quasaar ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jun 29, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Ja idem u Brasov 06. jula i vracam se 07. jula ali automobilom. Jos nisam siguran da li cu ici preko Djerdapa ili preko Temisvara. Ako vas nesto zanima od svezih informacija sa lica mesta samo napred: na pp ili na mob. 063203156 Ono sto cu sigurno proveriti i bez da me pitate jesu cene goriva, kurs leja u odnosu na eur. Cene hrane, pica i smestaja imate u toj temi koju je gore Lalajko linkovao, nije se tu nista bitno menjalo. Naravno, sve druge info (objavljene i neobjavljene) u vezi te teme takodje su vam na raspolaganju. Ako Bog da, mozda se mi i sretnemo negde gore na Karpatima i sa motorima jer ja nisam odustao od tog putovanja - naprotiv U svakom slucaju zelim Vam svaku srecu i dobar provod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 29, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan au...bre da vas neizede neki rodjak na drakulje vampira,,ko zna kolko ih ima tamo ;D ;D ;D ;D mislim da bi trebali i gileta http://www.bjbikers.com/smf/index.php?action=profile;u=5448 da pitate,on je skoro bio tamo,doduse kaze da se pazio i nosio beli luka i kocice one sto ubijaju drakulje ;D ;D ah da,kaze da je predivno ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 29, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhh easy... ne menjaj nista!!!!!!!!!! Plan je odlican... jedino se plasim da vam jedan dan za Brasov, Sinaiu, Bran,... nece biti dosta Racunaj 2 sata do Brasova... pola dana za Brasov, pola dana za odlazak do Sinaie i obilazak i razgledanje Ako mozete ostavite toliko za jedan dan, a za naredni fakultativno Bran i Rasnov tako da stignete na vreme u Sighisoaru. Pazite... u Sighisoari se sve zatvara od muzeja i objekata u starom gradu u 5 popodne. Inace odlican plan!!! Prvi dan izgurajte do Ramnice ili do Curtea de Arges... za nocenje cete naci nesto, neku sobu u privatnoj kuci... ne brinite nista za to Drugi dan apsolutno rezervisite za prevoj... vise cete stajati, blenuti i fotografisati nego sto cete voziti, sigurno... za smestaj u Sibiu se konsultuj sa internetom (booking.com, hostelbookers, travellerspoint,...) Smestaj u Brasovu... Florin hostel... odsedao ja, a Kocha vec nebrojeno puta (kontakt telefon vlasnika sa odlicnim engleskim +40 745 875465) u Sighisoari se promuvajte malo i nacicete nesto sigurno, takodje se konsultuj sa internetom. Ja sam odsedao ovde: Guest House Jianu Horea, 545400 Sighisoara, Str. Garii 22, tel +40 743 690 312, jianu-horea@yahoo.com ************* Lep provod vam zelim... uzivajte i samo opusteno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Jun 30, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Pao je dogovor da skoknemo malo do Rumunije , polazak bi bio 15-og jula , za sada sigurni ucesnici : Sinisa i ja sa Transalpovima , ocekujemo potvrdu jos jednog drugara takodje sa TA ... Plan je otprilike ovakav : - ruta za prvi dan je : Krusevac - Zajecar - Kladovo - Baile Herculane - Targu Jiu - Ramnicu Valcea ( cca 450 km ) ... nocenje u R.Valcea ili okolini - drugi dan : R.Valcea - Transfagarasan - Sibiu ... nocenje u Sibiu - treci i cetvrti dan : obilazak Brasova sa okolinom (Sinaia , Bran , Rasnov ... ) , Sighisoare ... mozda uklopimo i odlazak u Georgheni na moto skup ( oko 100km severno od Brasova ) ... itd ... - peti dan : povratak u Srbiju , za sada neutvrdjenom rutom ... Prvi put idemo u Rumuniju , pa bi nam dobro dosli predlozi , sugestije i informacije o putevima , jeftinom smestaju , lokalitetima koje bi valjalo obici itd ... Takodje , ako jos neko zeli da vozi ovu turu u ovom terminu , dobrodosao je u ekipu ... Uh i ja se razmisljam vec duze vreme da skoknem tamo! Ko je Sinisa, jel iz KS-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jun 30, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Uh i ja se razmisljam vec duze vreme da skoknem tamo! Ko je Sinisa, jel iz KS-a? Pa sta se razmisljas , ajde s nama . Da , Sinisa je iz KS , a na forumu nick mu je - sinisapop . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Jun 30, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Dobra zamisao, rado bih vam se pridruzio ali mi je vreme na knap 15. Juli mi je zadnji radni dan, 16. krecem za Rumu, tako da bih mogao tek 17. Jula. Ako bude nekog pomeranja termina javite, mislim da vam je plan odlican. POZDRAV! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 2, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Dobra zamisao, rado bih vam se pridruzio ali mi je vreme na knap 15. Juli mi je zadnji radni dan, 16. krecem za Rumu, tako da bih mogao tek 17. Jula. Ako bude nekog pomeranja termina javite, mislim da vam je plan odlican. POZDRAV! Pa postoji neka rezervna varijanta sa odgadjanjem polaska za 7 dana , dakle u tom slucaju bi krenuli 22-og jula ...ali za sada je u opticaju termin koji sam najavio u prvom postu , tj. 15.07. ... a ako se nesto promeni , bicete obavesteni ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 4, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Na reliju smo imali i nekoliko Rumuna. Nazalost dobili smo od njih veoma uznemirujucu vest, a to je da je prevoj Transalpina skoro ceo izasfaltiran Ko je bio, bio... izgubili smo jedno jako lepo mesto za offroad putovanja Quasaar , imas li neku informaciju malo konkretniju od "skoro ceo" ... razmisljam da u povratku predjemo i Transalpinu (ako sam dobro skontao , to je put Sebes - Novaci ) , ali buduci da nemamo skoro nikakvog ozbiljnijeg offroad iskustva , to sto je "skoro ceo izasfaltiran" mi zapravo i ne smeta ... vise me brine koliko je to "skoro ceo" ... to jest , koliko je ostalo offroad-a i koliko zahtevnog ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jul 4, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Rumuni koji su bili na reliju su nam rekli da je veci deo izasfaltiran a da je ostatak pripremljen sa tucanikom... znaci ravno. Od toga vise ne znam. Idem sledeci vikend na skup u resitu i vracam se 11-og uvece. Posto cu verovatno zaboraviti na ovu temu, cimni me na 063/506-461 u nedelju uvece ili ponedeljak u toku dana (12-tog), a ja cu se svakako raspitati na skupu u vezi ovog prevoja. A da to je taj put Sebes - Novaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jul 9, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Evo momci za vas par svezih informacija, juce se vratih iz Brasova. EUR:Lei = 4,126 (moze negde i nesto jace ali to je to) BMB 95 = 4,49 +/- RomPetrol je izgleda najjeftiniji mada sam ja sipao i na OMV-u BMB 98 = 4,69 +/- A imam i preporuku za spavanje. Naime, na 97.-om kilometru od Sibia prema Brasovu (E68) sa desne strane videcete pored samog puta kompleks (restoran-otvoreni bazeni-bungalovi). To je Baile Persani (Banja Peršani). Nocenje u dvokrevetnom bungalovu je 5eur po osobi, tj. 10eur za ceo (dvokrevetni) bungalov. Postoje i 4-tvorokrevetni bungalovi ali su oni nesto skuplji (placa se bungalov ne krevet). Ja sam tu prespavao u povratku iz Brasova i svaka preporuka. Osoblje je vise nego ljubazno. Vlasnik (mlad momak) i konobari (bar dvojica koji su mene sluzili) govore engleski. Parking je obezbedjen (kompleks je otvoren 24 sata non-stop). Inace, ja sam vas najavio tamo a vi kako hocete. Telefon na koji mozete da se najavite je: +40723789222. Ne primaju rezervacije vise dana unapred ali danas za sutra i sl. moze. Uglavnom ima mesta...ja kad sam bio bilo je prazno jer je ovog leta i kod njih vreme podbacilo a svi banjski sadrzaji (bazeni, lekovito blato itd) su na otvorenom. Restoran i mala prodavnica-svastara sa parkingom koji se nadzire od strane osoblja. Vecera za dvoje: 2 x ciorba de burta (svinjski stomak - nacionalni specijalitet) + piletina na zaru + svinjski odrezak na zaru + 2 x pomfrit + 2 x mesana sezonska salata + litar kisele vode + 2 kafe = 70 lei = 17 eur tj. 8,5eur po osobi. Naravno kvalitet i kolicina svega toga nije kao u nasim dobrim drumskim kafanama ali boze moj...zasiti se covek kad je gladan Ako vas ne mrzi, mozete i sami da kupite u Sibiu sveze meso i da ispecete rostilj. i da klopate u sopstvenoj reziji. U prodavnici koja je pored samog restorana imate pivo i druga hladna pica Kompleks je pored samog puta pa se tokom noci cuju vozila koja tuda prolaze ali bar smo mi navikli na zvuk masine pa verujem da vam to nece smetati. Zauzvrat imate udobne krevete i cistu posteljinu. WC i kupatilo sa tusevima su izdvojeni (zajednicki). Ako vas posluzi lepo vreme mozete se okupati u bazenu sa slanom (lekovitom) vodom a ako vas vetar produva kostobolju mozete zaleciti lekovitim blatom Od ovog mesta do Brasova sutradan imate samo 47 kilometra prelepog, novog magistralnog druma tako da mozete ujutro opusteno krenuti naspavani i odmorni i onda citav taj dan posvetiti obilasku Brasova i okoline (Poiana Brasov i dr.). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 23, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Bili u Rumuniji i odlicno se proveli ... evo za sad jedna slicica : ovo je slikano prilikom silaska sa Transfagarasana , severnom stranom koja je bila u oblaku ... Evo i nekih svezih informacija : 1 EUR = 4.20 - 4.25 RON benzin BMB 95 smo placali od 4.54 leja na Aral pumpi do 4.70 na OMV-u smestaj - vrlo pristojne dvokrevetne sobe u pansionima su kostale 80-100 leja i ono najvaznije - pivo Ursus je odlicno , a kosta 4-5 leja u ugostiteljskim objektima ... Za sad toliko , kad stignem dodacu jos koju fotku i jos koji info ... a putopise ne umem da pisem a i mrzi me , moracu da nagovorim Sinisu da napise ... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jul 24, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Gusaru ti poznajes Rumuniju ko svoj dzep.....zovi sledeci put da idemo zajedno....kapiram da mozes i zatvorenih ociju da ides ko Misko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 28, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan ... a putopise ne umem da pisem a i mrzi me , moracu da nagovorim Sinisu da napise ... ;D Ajde nagovaraj ga, mene bas interesuje sta ste sve videli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Jul 28, 2010 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan ... a putopise ne umem da pisem a i mrzi me , moracu da nagovorim Sinisu da napise ... ;D Ajde nagovaraj ga, mene bas interesuje sta ste sve videli. Siniša priprema putopis , reče da će za par dana da ga postavi na forum ... EDIT : Sinisa je zavrsio putopis , evo link : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58494.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...