Jump to content

Moto Zajednica

fj1200 problem menjac ???

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Naime, imam ovaj motor vec par godina, a pre neko vreme poceo je da me zeza menjac, tj samo druga brzina... Znaci ubaci u brzinu bez problema (cuje se pomalo cudno dok vuce-kao rikverc na automobilu ali mnogo tise), vuce normalno uz lagaaano dodavanje gasa sve do 3000o/min i onda izbaci iz brzine. Ako se naglo doda gas-gotovo trenutno prebacuje na neutral... E, sad - jednom prilikom sam otvorio poklipac menjaca i video da je cementirani sloj na zupcaniku iztrosen-pohaban... Ne znam da li je do toga ili nesto drugo, zamenio sam viljusku ali ovo je ostalo problem... Tako da, ako ima nekog  sa ovakvim iskustvom-problemom - ili mozda resenjem (zupcanikom 2. brzine :) ) - neka se javi...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Kad viljuska ubaci ono u ono  na onome ono sto ima one krakove se zaobli  umjesto da je pod  pravim uglom.Zamjeniti ono sto ima krakove tj zupcanik  ;D

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Moze to da se sredi kod dobrog majstora. Mi smo na nekim krosevima  rjesavali tako sto smo na zaobljene djelove navarivali manganskm elektrodom i malo precizne obrade  da svi krakovi  nalijezu u isto vrijeme  s tim sto obicno taj kvar pokvari i viljusku jer posto je  taj pritisak koji prouzrokuje konus direktno djeluje na viljusku i barac  a viljuska kao najmeksi dio popusta.Tako da je i ta nova viljuska sigurno nakrivljena.A sve ovo je u slucaju da kad iskoci iz te brzine ponasa se kao na leru a nije na leru tj ne gori lampica.Ako gori lampica od neutrala onda  je zeznut onaj dio sto okrece birac.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja