nelucic 0 Napisano Jun 3, 2010 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan U rubrici predstavljanje clanova sam pomenuo da ne posedujem motor,ali sa svojim skromnim budzetom namenjenim za isti (1100 evropljana;) ) pokusavam da sracunam sta je najbolje.Lupam glavu vec danima,ali mi ne ide Naime,izbor je pao na kineske cruzere tipa qinqgi,kinroad i slicno...Zanima me jedino motor od 250 ccm,da ne objasnjavam zasto,uglavnom tako je Kinroad 250 ccm se trenutno daje za 1000 evra u kutiji nov i za 1100 sa garancijom godinu dana sklopljen...Citao sam sve teme od ranije tako da mi nista nece znaciti postavljanje linkova od ljudi koji se iznerviraju jer otvaram temu o kojoj se manje vise vec govorilo ovde O tome se i radi,naime sve sto vise znam o motorima ovog tipa sve vise sam zbunjen ,jer sam laik i pocetnik...pa bi mi konkretna pomoc dobro dosla Da li se isplati kupovati nesto ovako...smatram da za 1000 evra i nemam neki izbor tako da...;)u gadnom sam sosu U startu odbijam savet tipa: skupi jos para pa kupi polovnog japanca,jer su mi i ove pare vrh vrhova sto se budzeta tice i na duze necu imati novi priliv u isti ( jbg student ) Dobrodosla su iskustva vezana za kinroad 250 ,neke ponude za ovaj polovan model ili mozda sprint 250,qinqgi 250,keeway dolazi u obzir ...misljenja i paralele nov - polovan Hvala svima unapred i izvinjavam se svakom clanu na oduzetom vremenu za citanje teksta ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Jun 3, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan dobrodoshao , i moje skromno mishljenje je da je Kinroad extra mashina , ja vozim 200ccm krosericu koja po mom mishljenju je bolja od ostale kineske sabrace , mozda malo ruznija ali to sam lako sredio , shto kod chopera nije sluchaj , lepo izgleda pogotovu 250tica , veca od svih ostalih kineza shto daje na robusnosti tako da neko od 2metra nece smeshno izgledati za razliku od princa 125 koji izgleda sa vecim vozachem bash kinesko i kao igrachka ... e da prednost manje vibracije zbog dva cilindra ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 4, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Dutchman, nisi video Qingqi krosericu, mozda bi promenio misljenje. Citao sam sve teme od ranije tako da mi nista nece znaciti postavljanje linkova od ljudi koji se iznerviraju jer otvaram temu o kojoj se manje vise vec govorilo ovde Ako si vec citao, onda si mogao bar da preformulises ime u "saveti za kupovinu" ili da li kupiti "ovaj" ili "onaj" i slicno, jer tema o ovom motoru postoji na vise strana, a poslednje sto nam treba je cepkanje informacija na dve strane bez potrebe, pa se izjasni ili da menjamo ime, ili da ovu temu premestamo u vec postojecu o ovom motoru. P.S. Nisam se "iznervirao", nego se trudim da uredjujem ovaj podforum, kako bi ljudi na laksi nacin dosli do informacija koje ih interesuje, ukljucujuci i tebe, a postavljen link bi mogao da shvatis kao pomoc, a ne kao neku negativnu kritiku ili sta vec... Da se vratim na temu (tj. ono sto te interesuje). Qingqi 250 je bolji motor od Kinroad-a, ali i skuplji. Najvise propusta prilikom sastavljanja imaju Kinroad kruzeri, i poprilican broj reklamacija u okviru garantnog roka. Gumice i plastike su losa reciklaza, pa umeju da popucaju. Ima tu jos nekih komponenata koje su losije napravljene u odnosu na Qingqi, da ne nabrajam sad. Koliko je u skladu sa razlikom u ceni, stvar je najvise licne procene. Ono sto je najbitnije, a to je agregat, nije problematican. Posto je Kinroad, relativno traljavo sastavljen i ima poneki propust, ukoliko imas nekog mehanickog znanja, najbolje je da uradis ono sto je Dzax uradio sa svojim. Rasturis ga skroz i ispregledas, malo se potrudis da predupredis neke probleme i sastavis ga kako treba i nastelujes sta je potrebno ukoliko je potrebno, i sluzice te odlicno. Ostaju ti losiji amortizeri i lanac manjih dimenzija, slabiji rol bar i plastificirani nosaci kofera u odnosu na Qingqi-ja, ali ne bi trebalo da te vozi nista losije. U svakom slucaju, ne znam sta sve imaju u ponudi, optimalna kombinacija bi bila u sanduku (da ga odma rastavis i sastavis i ispravis eventualne nedostatke), ali sa bar nekim mesecom garancije, jer je velika sansa da ce ti zatrebati. Sto se Keeway-a tice, odlicnog su kvaliteta, ali izbor 250ccm (slazem se da ne bi trebalo ici na manje) se svodi na 2 modela, od kojih je jedan minijaturan, a drugi jako lep i ozbiljnih dimenzija, ali ih ima jako malo i dosta su skupi, tako da njih skoro da mozes da eliminises. @ Dutchman U pitanju je parallel twin, oba klipa idu zajedno u istom pravcu, tako da vibracija ne manjka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nelucic 0 Napisano Jun 4, 2010 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Blackbite,hvala puno na savetima.. Sugestiju sam prihvatio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...