Jump to content

Moto Zajednica

Cafe Racer

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Planiram da tokom leta preradim neki motorcikl u Cafe Racer. Motocikl jos nemam, Planiram da ga kupim, Za sada mi je favorit Kawasaki GPz 550, ali ni drugi nisu iskljuceni. Obzirom da nemam nikakvog iskustva sa preradama, MOLIM sve koji mogu na neki nacin da mi pomognu da mi se  jave. Prvo me najvise interesuje koji motorcikl izabrati za preradu tj. da li je gpz pravi izbor, ili da se odlucim za neki drugi, ne bih veci od 600ccm. Interesuju me i iskustva onih koji imaju ili su imali gpz 550, na sta treba obratiti peznju pri kupovini, koje su im mane, kakvi su za odrzavanje, da li se kvare itd.

Takodje molim za pomoc i oko ideje kako dizajnirati motorcikla, a posebno ce mi biti od pomoci saveti tipa gde naci delove, nove a i polovne, koji majstori rade ovo, a koji ono (izrada sedista, izrada kormana, rezervoara, poliranje, farbanje itd) ili saveti kako nesto od toga i sam da uradim.

Unapred se zahvaljujem svima koji ce nekim savetom, idejom, predlogom pa mozda cak i nekim, njma nepotrebnim, delom pomoci realizaciju ovog projekta.

post-4774-12879077354659_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7445 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

moze i GPz 550 samo nikako mu nemoj ostaviti taj uglasti rezervoar , stavi neki sa oblijim linijama, a ostalo je pesma, minimalistici fazon, samo sve poskidati i ostaviti ono najpotrebnije  :D

• Integrisan, 13080 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

I malo starije Honde cb 500 su pogodan materijal. Starinski ram, solidan agregat...

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: CBR1000F DUAL

vozio ga.odrzavanje minimalno, dugotrajan( gpz 500 presisa u km koliko hoces).moj je bio iz 86.palio ko mina, kad se odvrne i razbusi(ili skinu) topovi(metalcina obicna) za makinu te kubikaze grmi.relativno dugacak taj prednji deo i rezervoar, tako da za neku minimalnu kintu i ''svlacenje'' moz' da prodje odmah..ja sam to isto planirao...yamaha xs 400\650 i slicni modeli sa dva cilindra u redu ( pogotovu xs yamahe) su prava stvar...ili ih ima mnogo preko pa samo njih koriste, ili ih je kod nas za neke pristojne pare u pristojnoj ceni neces naci.(pre ce biti ovo drugo).moj izbor pored xs 650, je honda cb 750..mislim da na youtube mozes naci  snimke coveka koji samo njih radi u caferacer. ;)..pozzz

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

xj600

XS-CAFE-RACER.jpg

cb750

cb750cafe2.jpg

bmw

420997678_25157f723d.jpg

nije klasika al moze da se prodje jeftino a traje 100godina

suzuki gs500

500%20GSE.jpg

i dobra osnova za moderniji cafe racer gscr 1992 ravan rezervoar i dugachak , poskidash sve plastike rep moze klasichan samo sedishte i ajkulino peraje pozadi  a moze i ovako od dukatija ili mito itd ...

GSXR%20MV.jpg

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Cafe racer, po mogućnosti 2 cilindra, obavezno željezna rama, klasična vilica, žbičani kotači i dupli amortizeri odostraga.

Što manje plastike, po mogućnosti ništa, lasta governal ili heble i okrugli far.

A ako ti budu to drugi radili, nikad nećeš imati što si želio.

Projekt moraš započeti i završiti sam, a uslužno ti netko može odrađivti jedino strojnu obradu ili specijalno zavarivanje, ako nemaš strojeve i alate.

Pogledaj ovdje možda te nešto inspirira.

http://sigalonautomotive.soup.io/tag/Custom%20Motorcycles?since=87672166

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Cafe racer, po mogućnosti 2 cilindra, obavezno željezna rama, klasična vilica, žbičani kotači i dupli amortizeri odostraga.

Što manje plastike, po mogućnosti ništa, lasta governal ili heble i okrugli far.

AMEN :takoje:

• .............., 92 postova

Ja vec nekoliko meseci pratim malo vise cafe racer-e i sam koncept motora je predobar. Motori sa toliko smeka koji sve ostale motore bacaju u drugi plan 0takoje.gif

- Pre nego pocnes sa bilo kakvim planovima, predlazem ti da pogledas sledece sajtove:

Na ovom sajtu imas galerije slika sto su ljudi kacili svoje cafe racer-e (veoma dobro za neke ideje koje se mogu izvesti, a da ne zahtevaju veliku kintu): http://www.caferacer.ca/cafegallery/

Na ovom blogu mozes videti usminkane modele gde je utrosena veca para na obradu, lakiranje, agregat, izduv i slicno: http://www.returnofthecaferacers.com/

Tako da odmah se ti odluci u kojem pravcu ces ici i sta tacno zelis po pitanju obrade (najgore je da na pola posla ostanes bez kinte - a opet ne mozes bataliti jer si ulupao pare)

- Sledeca stvar je takodje vazna - izbor boja. Na cafe racer-u su boje veoma vazne, jer ako tu napravis sarenilo trud oko ostalih delova pada u vodu.

- Vec su to momci pre mene rekli, obrati paznju da zadrzis "vintage" delove koji ovaj motor cine smekerskim ;)

- Za kraj, evo ti jedan vrhunski odradjen cafe racer: Yamaha XJR 1300 RF-Biketech

post-13555-0-80119100-1324405200_thumb.jpg

post-13555-0-30745700-1324405208_thumb.jpg

post-13555-0-29255100-1324405217_thumb.jpg

post-13555-0-58173400-1324405224_thumb.jpg

post-13555-0-25846400-1324405229_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Ova Yamaha izgleda bolesno! Ko bi u Srbiji mogao da izvede nesto slicno po principu kljuc u ruke? Da platis i ne mislis?

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Kawasaki z500 Yamaha rd 350 lc

a da li neko zna od cega pasu hebli volana za kawasaki z 500,precnik stapa 36 mm,menjao bih obican volan,a i ako znate gde ima da se nabave ti polovni hebli,odgovarajuci?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja