Jump to content

Moto Zajednica

Puknuta prednja maska?

Recommended Posts

Guest Stevan Husqvarna

Ortak je sa X9 udario u auto i izlomio celu masku, ima ovde kod nas jedan lik sto se bavi plastikom i sve mu je mnogo dobro spojio i sredio, posle farbanja se nista nije videlo. Sad, jbg, daleko smo, nadji nekog u okolini sa slicnim zanimanjem. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Ortak je sa X9 udario u auto i izlomio celu masku, ima ovde kod nas jedan lik sto se bavi plastikom i sve mu je mnogo dobro spojio i sredio, posle farbanja se nista nije videlo. Sad, jbg, daleko smo, nadji nekog u okolini sa slicnim zanimanjem. :)

Jbg da znam nekog ko to radi ne bi ni postavljao temu :) al hvala u svakom slucaju. Nego, da li postoji neko privremeno resenje, neki lepak isl?

• Svrati ponekad, 223 postova

Ja cu ti reci najjednostavnije privremeno resenje,ali,to nema veze sa estetikom...Potrebna ti je municija za heftalicu i lemilica...Najpre polomis svaki clanak municije,klanfica,kako god,i uzmes komad po komad,pa ih grejes lemilicom dok se ne utope u masku...Krajeve koji su izasli sa donje strane,povijes,i to je to...Klanfice utapas na oko pola cm jednu od druge...Ali to je zaista najprivremenije i najjednostavnije resenje...A kad se bude moglo,mrezica i epoxid,pa smirglanje,kit,farbanje...

Ja cu ti reci najjednostavnije privremeno resenje,ali,to nema veze sa estetikom...Potrebna ti je municija za heftalicu i lemilica...Najpre polomis svaki clanak municije,klanfica,kako god,i uzmes komad po komad,pa ih grejes lemilicom dok se ne utope u masku...Krajeve koji su izasli sa donje strane,povijes,i to je to...Klanfice utapas na oko pola cm jednu od druge...Ali to je zaista najprivremenije i najjednostavnije resenje...A kad se bude moglo,mrezica i epoxid,pa smirglanje,kit,farbanje...

Mislim da ce raditi dvokomponentni Bison za plastiku za sad dok ne skupim stredstva za farbanje

• Svrati ponekad, 223 postova

Mislim da ce raditi dvokomponentni Bison za plastiku za sad dok ne skupim stredstva za farbanje

Ok,ovo je bilo zaista najjednostavnije... ;)

Poz!

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: R6 2005

Ja sam sebi ljepio istu masku, u istoj boji (doduse malo manji rascjep). Koristio sam onaj elektricni pistolj sto topi silikonske stapice (jbg majstori ce znati tacan naziv). Kod vas kosta oko 800 dinara sve. Uzmes, sacekas 5 minuta da se ugrije i ljepis, i to ispadne ekstra a totalni sam laik u tom poslu! Pozzzz  ;)

Ja sam sebi ljepio istu masku, u istoj boji (doduse malo manji rascjep). Koristio sam onaj elektricni pistolj sto topi silikonske stapice (jbg majstori ce znati tacan naziv). Kod vas kosta oko 800 dinara sve. Uzmes, sacekas 5 minuta da se ugrije i ljepis, i to ispadne ekstra a totalni sam laik u tom poslu! Pozzzz  ;)

E vidis, to mi nije palo na pamet

• Drug član, 1137 postova

ta plastika puca jako brzo iz pistolja, tj odlepljuje se

treba ti parce aluminijumske sto tanje mrezice i jaka lemilica

iseci mrezicu prema pukotini tako da obavija po 1 cm sa svake strane

sa zadnje strane topis plastiku i upustas mrezicu

tako si armirao plastiku i ona je sad jaka ko dzavo

sa prednje strane isto prodji lemilicom da se popune pukotine

posle se farba i to je to...

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: R6 2005

U pravu si za mrezicu skroz, to sam zaboravio  ;D a plastika iz pistolja je cvrsta je bas, koristio sam ga dosta i do sad nigdje nije popustila, odljepila!

+5 za mrezicu......

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Plastika iz pistolja se odlepljuje. Trik da se ne odlepi je da se prvo lemilicom "izbocka" tj napravi da bude sto hrapavija povrsina plastike gde se nanosi ova iz pistolja, kako bi lepo prihvatila. I varijanta sa mrezicom je odlicna, a jos bolje je ako se posle preko svega nanese plastika iz pistolja, da se dodatno ojaca.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

dok sve to kupi izadje ga 20e majstor ce mu uzeti manje ... mala je to maska nemoze da bude 30-40e sa sve farbanjem

dok sve to kupi izadje ga 20e majstor ce mu uzeti manje ... mala je to maska nemoze da bude 30-40e sa sve farbanjem

Kontaktirao sam majstora, nece izaci ni 10e  ;) Hvala

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Kupi polovnu takvu masku, nemoguce da je skuplja od 10e,to ce biti karabudz, bolje vozi dok ne skupis za polovnu citavu nego da sad trosis pare pa kad ti se pojave pukotine u farbi opet da trosis

Kupi polovnu takvu masku, nemoguce da je skuplja od 10e,to ce biti karabudz, bolje vozi dok ne skupis za polovnu citavu nego da sad trosis pare pa kad ti se pojave pukotine u farbi opet da trosis

Nadji gde ima da se uzme za manje od 10e i kupicu odmah dve

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

10, 15, 20. Koliko god da platis uvek je bolje i jeftinije nego da krpis jer je pitanje vremena kada ce ti od vibracija popucati na spoju, pa opet krpljenje i farbanje, to bi moralo da se zalepi bas bas dobro. Imam ja iskustva sa majstorima za plastiku, i to sa tzv najboljima u gradu. Ta plastika sa Xt-a je jaka i zilava i tesko ce ti neko odraditi kako treba. Bolje kupi polovnu makar i za 20, pa nek nije ista boja, farbaces kad skupis pare

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Nije tacno ako se uradi lepo moze da bude cak i jace od fabricke plastike.Ja sam radio jednu Gileru i kad su je opet omlatili o asfalt uglavnom je pucala po prethodno ne ostecenim mestima dak su skoro svi varovi ostali citavi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja