Shoma 83 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Help. Motor mi trosi kao tenak Predpostavljam da je potrebno stelovanje karba pa bih voleo da mi neko ko je to vec radio ukratko objasni sta, kako? I da li jos nesto moze biti razlog povecane potrosnje? Znaci napunim rezervoar do kraja i vec na 150km moram da prebacim na rezervu, jeste da ga ne vozim bas penzionerski ali ne bi trebalo toliko da trosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Help. Motor mi trosi kao tenak Predpostavljam da je potrebno stelovanje karba pa bih voleo da mi neko ko je to vec radio ukratko objasni sta, kako? I da li jos nesto moze biti razlog povecane potrosnje? Znaci napunim rezervoar do kraja i vec na 150km moram da prebacim na rezervu, jeste da ga ne vozim bas penzionerski ali ne bi trebalo toliko da trosi Koliki rezervar imaš? Ako je standard od 12 litara, onda ti potrošnja i nije tako velika - ispod 7 litara za ganjanje nije puno. Ako ti i normalne vožnje toliko troši, prvo očisti filter zraka, ako ne ide čišćenje kupi novi. Ako se ni tad potrošnja ne sredi ne gine ti podešavanje karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam merio. Meni je 5.5 - 5.8L/100Km a ne shtedim gas. Dobro kaze Svakak za filtar vazduha. Nazalost ne mogu ti pomoci puno licnim iskustvom jer nisam se igrao sa XT karbonom. Jedna od stvari koje treba probati: nakaci se providno crevce na ispust posudice karburatora (hvala Bokilic!) pa se izvrne na gore uz telo karba da vidis koliki ti je nivo goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano April 21, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam merio. Meni je 5.5 - 5.8L/100Km a ne shtedim gas. Dobro kaze Svakak za filtar vazduha. Nazalost ne mogu ti pomoci puno licnim iskustvom jer nisam se igrao sa XT karbonom. Jedna od stvari koje treba probati: nakaci se providno crevce na ispust posudice karburatora (hvala Bokilic!) pa se izvrne na gore uz telo karba da vidis koliki ti je nivo goriva. hvala i od mene dobra fora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolege. Probacu prvo da pregledam filter pa cemo videti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 21, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovo: Otishao na protest, vozhnja po BGu i nazad do Kraljeva 380 km. Vozhnja blago agresivnija (u grupi sa YZF, katanom, stromom...) odlazak-dolazak prosek 100-120 km/h i potroshio 13 litara. :o Iliti 3.42 l / 100km. Prosto neverovatno ali istinito. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano April 21, 2010 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Meni trosi tacno 5,3l na 100km mesovite voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovo: Otishao na protest, vozhnja po BGu i nazad do Kraljeva 380 km. Vozhnja blago agresivnija (u grupi sa YZF, katanom, stromom...) odlazak-dolazak prosek 100-120 km/h i potroshio 13 litara. :o Iliti 3.42 l / 100km. Prosto neverovatno ali istinito. :o Pa moj zippo vise trosi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 21, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je rezervoar 12 litara kao shto kazhe svakak, to mu onda tako dodje. Bio je pun skoro do samog vrha pre polaska, a ugasio se 20-ak km od Kraljeva. Bio sam ubedjen da cu da stignem bez dolivanja. ;D Jel 12 litara za 2kf relevantna informacija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 21, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan druze reci kolika je zapremina rezervoara,evo par stvari do kojih moze doci do povecane potrosnje:rastelovani ventili,rastelovan karb.,igla sibera pomerena,filter vazdusni prljav,krs gorivo,blokiranje tockova(zapekli klipovi)to bi bilo to,mislim da sam nabrojao sve pa ti sad vidi,pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Najvise je povecao potrosnju ako si vozio off road. Pogonski se i do 50% vrti u prazno ( pogotovo kad je procelava guma Meni TT trosi od 5 do 5,5 , a na off roadu ode i na 8l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Bem li ga, neznam sad ni ja. Neki kazu 11 neki 12 litara kapacitet, nikad nisam merio. @tindir Ventili nastelovani, kocnice dobre, gorivo je krs u celoj Srbiji tako da mi ostaje da proverim filter mada mislim da je on ok i stelovanje karba. Zamolio bih nekoga ko je to vec radio da mi objasni u kratkim crtama, nije mi problem platiti majstora al volim sve sam jbg Najvise je povecao potrosnju ako si vozio off road. Pogonski se i do 50% vrti u prazno ( pogotovo kad je procelava guma Meni TT trosi od 5 do 5,5 , a na off roadu ode i na 8l Znam druze al ova moja i off i on isto pije. naravno malo vise kad je cepam van puta. Malo vise od 150km predje do rezerve u normalnoj voznji, uglavnom na otvorenom putu i nesto gradske voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 22, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan druze,,napuni rezervoar do cepa,predji 100km,pa doli i vidi kolko ti je potrosila,samo tako ces utvrditi potrosnju,dali je gradska voznja ili otvoren put izaberi sam,a sto se tice samog karburatora mislim da je bolje da platis majstora nego da nesto upropastis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni kada mi nestane goriva pocne da puca iz auspuha i malo da prekida gas. Obicno uspem da u voznji zavrnem slavinu na rezervu i pravac pumpa. Odatle do cepa sipam obicno 10.5-11L. Koliko sam izvalio xt rezervoar je 10+3L. Karboni su malo zajebani, ako neces majstora onda ce ti trebati knjiga. Ja nisam dirao xt karbone tako da bolje da ne pametujem mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano April 22, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam skidao vazdusni filter i dosta je prljav. Narucicu novi, ako i dalje bude isto poseticu majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano April 22, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Rezervar mu je 13L od toga je 2L rezerva. Ja sam uspeo da predjem 270km sa punim rezervarom i jos je ostalo malo na dnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoganXT 0 Napisano April 23, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Niksic Motocikl: Beverly 500ie Prijavi odgovor kao problematičan Znaci napunim rezervoar do kraja i vec na 150km moram da prebacim na rezervu, jeste da ga ne vozim bas penzionerski ali ne bi trebalo toliko da trosi isti slucaj,...stim sto sam se ja nedavno usudio da cackam malo oko karburatora...tako sam otkrio da leptir u sekundarnom nije otvarao u pravom trenutku,....mislio sam da to ima veze sa potrosnjom, pa sam to podesio po manualu,...medjutim potrosnja je ostala ista stim sto motor sad ima mnogo bolji rad, mirnije radi na leru i u voznji mnogo ljepse prima gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...