Jump to content

Moto Zajednica

Potreban strugar sa glodalicom

Recommended Posts

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Problem:

Prethodni vlasnik (niški sup), t.j. njihov mehaničar je ukrivo zavio maticu koja steže izduvnu cev na glavi BMW-a R65 a zatim je prikucao i kirnovao na više mesta da se ne bi odvila  >:(. Vidim da je ukrivo navijana jer je i na matici skrlajn navoj. Sve je to aluminijum. Pošto je druga matica pukla (verovatno iz istog razloga), rešio sam da ih obe promenim. Prilikom odvijanja, stara matica je povukla navoj za sobom (jer je već pokidan prilikom navijanja ukrivo) i sad imam glavu bez navoja.

Rešenje:

Navariću aluminijum na mestu navoja ali mi je potreban strugar koji ima glodalicu da bih narezao novi navoj. Sobzirom da je navoj nestandardan, 48x2, ne mogu da nađem odgovarajuću nareznicu već mi je potrebna glodalica sa "korakom". Ili, ako neko ima takvu nareznicu, rado bih je pozajmio uz nadoknadu na jedno 15 minuta. Naravno, ne očekujem gratis usluge strugara. Bio sam kod nekolicine strugara i radnji za mašinsku obradu ali nemaju odgovarajuću opremu.

Ako neko zna takvu radnju ili ima drugo, razumno rešenje, slobodno neka se javi, neću mu ništa, majke mi  ;D

Unapred hvala na pomoći  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12442 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Evo ja nemam rešenje :D ali ti želim da što pre opraviš "Maloga Batu" ;)

• Çelebi, 2415 postova

Poznato mi je da ti nemaš rešenje. Tu lemilica nema šta da traži  ;D ;D ;D

ipak, hvala na podršKci  ;)

p.s. teo sam da mrem kad mi je spala stara matica, a da mi je mudrac koji ju je ukrivo navio bio pri ruci, ladno bi njime obrisao svu prašinu po laboratoriji. Ako nešto ne volim, onda su to aljkavi majstori i neznalice.

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Gold Wing 1000

Ja ovde znam par dobrih alatnicara (strugara, glodaca, itd.) za koje verujem da bi mogli nesto da urade. Jedino sto je to u NS pa ako ne nadjes neko blize resenje....

• Svrati ponekad, 184 postova
  • Motocikl: Gold Wing 1000

Ima ovde u NS pa ako ti nije problem.

"Ars Metal" ili tako nekako? Dobri majstori (kad hoce) ali voli sef mnogo da filozofira. Te ne moze ovo, te ne isplati se ono....

• Çelebi, 2415 postova

Hvala svima na pomoći i vremenu. Nisam se setio da ću se danas videti sa Joškom i utrapio sam mu glavu i maticu da nosi nekom svom majstoru u Temerinu. Ako tamo ne bude ništa, poslušaću vaš savet. Nema veze što je Novi Sad, samo da završim posao i vratim "Malog Batu" iz sveta nepokretne imovine u pokretnu.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Imas u Juznom bulevaru alatnicu Lazarevic, mogli bi to sigurno da ti urade, samo je pitanje da li bi zeleli da se prihvate posla posto je to za njih sica.

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R

Ako nista nije zavrseno..javi se da dodjes do Dobanovaca imam ja celu liniju raznih  masina..Nemoj variti nista dok ne vidim kako je najbolje uraditi...pozdrav

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

DMB Rakovica ako jos rade. Tamo sam nosio i  resio slican problem na mz-u.Niko od normalnih strugara nije imao taj korak.

Takodje u Dobanovcima ima jedan cica koji bi se mozda jebavao sa tim morao bih da potrazim tel.Pozz ;)

• U prolazu, 14 postova

DMB Rakovica ako jos rade. Tamo sam nosio i  resio slican problem na mz-u.Niko od normalnih strugara nije imao taj korak.

Takodje u Dobanovcima ima jedan cica koji bi se mozda jebavao sa tim morao bih da potrazim tel.Pozz ;)

Ako mislis na stugara Tomu iz Dobanovaca evo njegovog broja 011/8467840

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ej Crnogorac, veliko hvala!

Taman ortaku jurim najbolju ponudu za neke serije krugova..

Meni je matori napravio redkuciju za slavinu od mz-a a za Ondu..Spasio 30-40evara i sve lepo radi. i jos ima i taloznik..

• Çelebi, 2415 postova

Ljudi, fala na informacijama i pomoći. Elem, sve je sređeno u Temerinu ali ću za svaki slučaj sačuvati telefone i ostale informacije zlu ne trebalo.

Još jednom, hvala svima na pomoći.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja