Jump to content

Moto Zajednica

delovi za hondu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: SUZUKI gsxr 750

trebao bi mi termostat za cbf 500, 2004god. Možda pasuje. Sutra ću da ga otvorim, pa ako je tamo, slikaću da uporedimo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: SUZUKI gsxr 750

Hvala.

A, imam onda jedno pitanje za diskusiju, ako imate vremena.

Danas sam otvorio kućište termostata sa namerom da isprobam njegovu ispravnost, a sve zbog toga što mi se činilo da stoji stalno otvoren jer motor nikako ne može pošteno da se ugreje (kazaljka temperature se pomera tek koji milimetar od hladnog), a istovremeno voda sve vreme cirkuliše i kroz hladnjak. Ustanovio sam da je termostat na svom mestu, zatvoren i ispravan. Da je ispravan, ustanovio sam tako što sam ga potopio u šerpu hladne vode i stavio na šporet da se prokrčka. Kada je voda bila blizu tačke vrenja termostat se otvorio - sve štima. Kako se hladio, tako se polako zatvorio. Vratio sam ga u njegovo kućište, otkačio creva sa njega i počeo da duvam kroz prihvat creva, imitirajući tako protok vode kroz njega i ustanovio da vazduh iz mojih pluća prilično lako prolazi kroz termostat. Na samom termostatu, naime postoji namenski(fabrički, rekao bih) izbušena rupica od nekih 3mm u prečniku koja očigledno služi da propušta rashladnu tekućinu i kad je termostat zatvoren. Zašto?! Šta bi se dogodilo kada bih, na primer, u zimskom periodu zapušio tu rupicu, te konačno ugrejao agregat kako bog zapoveda? Ima li koga da nešto više kaže o ovom?

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Nazalost,ne mogu ti pomoci,nemam ni ja pojma zasto ima rupa na termostatu,ali ima tu na forumu pametnih ljudi,oni ce znati,pitaj Stampara ili Drumsku lisicu,oni su po meni medju najpametnijima tu na forumu.

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: cbf600abs

pozdrav boldore, reci mi posto bi ti bio ceo  agregat i naravno dal je ispravan. moze bez anlasera i  paljenja, moze i bez glave imam jednog  kupca za tebe. e sad da nemas mzda  levi nogostup od nekog era ili efa horneta ili slicnog?

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Agregat imam ali u delovima, glavu ne bi da prodam,mozda ce mi trebati,paljenje nemam,imam blok motora, dve radilice,cilindre,tri klipa [jedan sam prodao],komplet menjac,uljna pumpa,treba da pogledam sta ima jos,nek me nazove covek tel. 062-1762118

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja