velja 8 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Struja na skuteru mi je u totalnom autu pa sam se pitao da li bi mi neki znalac mozda pomogao nekim savetom. Sinoć sam zaglavio do 2 sata proveravajući sve što sam našao u manualu. Kad se ukljuci recimo desni migavac on ne radi ali poteze dosta struje. Ovo znam jer kazaljka za nivo goriva počne da pada kada uključim migavac. Isto se dešava kad stisnem kočnicu tj. stop svetlo se ne pali ali kazaljka za gorivo pada. Zanimljivo je recimo da na skteru treba da se stisne kočnica da bi počeo da vergla, međutim on tada nema struje ni jednom da okrene. Ali kada otkačim stop svetlo sa sitema i stisnem kočnicu on lepo vergla. Pošto imam manual od kymco agility (isti skuter samo kvalitetniji) proverio sam instrumentom sledeće: IGNITION SWITCH STOP SWITCHES/HORN FUEL UNIT INSTRUMENTS HANDLEBAR SWITCHES HEADLIGHT/LIGHTS kao i sve žice koje su mi bile pri ruci da nisu u prekidu i sve funkcionise kao sto je tamo nacrtano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7273 Napisano Februar 25, 2010 Drug član, 3086 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Proveri osigurace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6222 Napisano Februar 25, 2010 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...e još da si proverio napon akumulatora i spojio jednu H4 sijalicu direktno na njega da vidiš dali hoće da daje struju? Skoro sam gledao neki lep akumulator, ima napon od 12.7V ali i posle punjenja kada priključim sijalicu napon mu padne na 3 Volta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Spajao sijalice jer sam na pocetku naivno posumnjao da ne rade. Aku radi + kad sam procenio da sam ga ispraznio odneo sam ga na punjenje i koristio akumulator od honde. Sa oba isti rezultati. Osigurač mi je odmah tu kod plusa idem da proverim sad. Ima i rezervni u kutijci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Nije osigurač. Pišti a probao sam i drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekom nesto znaci migavci, stop i svetla pocnu da rade kad upalim motor. Kapiram da ima vise struje. Kad se saug isključi sve ovo počinje da treperi tj.2 da radi slabije. Proverio sam stop i zadnje migavce i bilo je stvarno puno blata na kontaktima i očistio sam ali posle toga bez promene. Još jednom sam proverio bravu i ko u manualu je dve su u spoju kad je isključena i druge dve kad je uključena. Dajte jos neki tip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan OK. Izmeriću. Mislio sam da je dovoljno to što imam 2 akumulatora od kojih 1 od njih na hondi vergla u isto vreme dok rade sva svetla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 25, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Nema problema. Sve ću to da izmerim i da napišem. Ne žurim nigde ovo mi je zanimacija. Jedino ne mogu danas, potrošio sam slobodno vreme Hvala na trudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Posle nove partije rada na problemu nema uspeha. Akumulator nije. Kačio sam sijalicu od fara na njega i napon pada ali ne ispod 12V ... bar ne brzo. Mislim da je definitivno neka utičnica. Na primer kad stisnem sirenu imam na njoj 12V ali neće da svira već samo prducka i muči se. Kad je spojim na AKU svira. Spajao sam i ispre i ispod prekidača za sirenu i na AKUmulator radi. Tako mi je na TIPU imao 12 volti na pumpi za prskanje stakala ali pumpica nije radila i bila je jedna od utičnica kod volana. Uskoro nastavljam. Slikao sam šta sam sve raskupusao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam stiskao sirenu, čuo sam da nešto šušti i locirao sam da to dolazi iz glavnog snopa kablova koji je zatvoren u crevu. Rasečem srevo i iz njega izađe decilitar vode (ne preterujem). Idem dalje da majmunišem nadam se da je tu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Evo par slika. Mislim da je definitivno to. Na žalost probao sam mnogo toga dok sam ovo slučajno otkirio. Rasturio sam ceo skuter, posekao sve vezice oslobodio sve kablove. Trebaće mi sutra 3-4 sata da sve vratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Sve radi osim automata za migavce :| koji je glavom platio. Da li da rasturim celo crevo i zamenim cele žice ili da samo prikrpim tu gde fali i da vratim u crevo? Kako da prepoznam valjanu traku? Imam ovu sa buvljaka. Voda je ušla sa zadnjeg dela, iznad motora. Probaću tu danapravim neki poklopac. http://www.youtube.com/watch?v=s3uBClMIHd0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Nije garaža nego ajnfor Snimak je samo da se vidi da skuter pali na ključ i da je konačno nešto na njemu zasvetlelo. Skuter nije dobro palio na ključ od http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=24368.20 Tek posle duže vožnje palio je na ključ, a ovako iz prve ladan samo kad je bio nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Štampar, hvala druže. Sutra idem na buvljak po vezice i ostalo pa ću da ga namontiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7273 Napisano Februar 27, 2010 Drug član, 3086 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Veljo, sta je uzrokovalo da ovako pukne zica? Dobro pregledaj da li je nesto kaci, pomera pa se tare, da se ne bi desilo ponovo. Nadji uzrok, posledicu znas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko žica je bilo presavijeno tu. Mislim da su vremenom posatale porozne/vodopropusne. Sva oštećenja su progoretine. Sve što je oštećeno bilo je unutar creva. Mislim da je uzrok kvalitet žica, činjenica da su bile presavijene i voda. Te žice koje su bile u vodi bukvalno se trune. Nije imalo gde da se tare. Odo na buvljak po potrepstine pa se vracam da ga sklapam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Napakovao sam skuter i provozao nekoliko krugova oko Pančeva. Stvarno dobro ide i sve dobro radi. Osim struje sam uredio karburator i naštelovao ventile (Edi drugar iz kluba je štelovao ja sam gledao da znam za drugi put). Mislim da sam miran do sledeće sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...