Jump to content

Moto Zajednica

Da li je moguce!!???

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600RR 05

Nzm da li ima ova tema ali ako ima ja se izvinjavam!

Zanima me dali je iko probao da prikljuci svog ljubimca na vlastiti racunar kao u vecim servisima sto rade.Tacnije dijagnostika.

Mene bi zanimalo ako jeste da mi kaze foru tj sta treba.....Kontam da treba neki softwer ali ima to negde neka piracka verzija ili nesto sl!!???

Ili neka slicna fora.HVALA

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ne treba ti nikakav softver za redovno odrzavanje, jer svi japanski motocikli imaju samodijagnosticki mod. Softver je potreban samo prilikom programiranja imobilizatora ili reprogramiranja ECU.

Konkretno kod tvog Suzukija, za to imas 12pinski (cini mi se, mrzi me sad da proveravam) konektor ispod vozacevog sedista sa plasticnim poklopcem.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

1. softver

2. kabl za prikljucenje

ovo prvo jos mozda i nabavis negde... ovo drugo.... ne kosta to dzabe ko sv petra kajgana

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Da imam :D.E sada kako ja da ga prikljucim i sta treba da radim da vidim dali je sve ok :D

To nije za dijagnostiku vec je to port od ECU, za dijagnostiku imas u repu sa leve strane kod reglera dzek sa dve zice koji nije nigde povezan (crveno-belu "vrucu" i masu). Ako ti ne gori FI na instrument tabli onda je sve ok i moj savet ti je da ne petljas puno ako si amater.

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600RR 05

Ne svetli mi nista :D.nisam ni hteo petljati samo sam hteo da vidim da li je to moguce nabaviti ili napraviti pa eto tako da imam reda radi :D

Treba ti relejni prekidac, jer elektronika ne voli da zavarnici. To mozes i sam da napravis, ali kao za rezultat dobijes kod greske. Zatim ti treba servisno uputstvo za konkretan model gde tumacis isti i otklanjas kvar. Onda resetujes mem gresaka i to je to.

Uglavnom, ako ne svetli crvena lampica na tabli mani se corava posla.  ;)

• Svrati ponekad, 299 postova

sam uredjaj za povezivanje je lako naci,interfejs (konkretno za suzukija je bio na americkom ebay-u oko 80 dolara).sledeca stvar sto ti treba je program u kompjuteru i spisak svih kodova greski da bi ti sve to bilo od neke koristi.... :)

Ja se dobrovoljno javljam da cu svakome za Suzu napraviti konektor za 10x manje para + gratis lista kodova greske za njegov model.  :)

Ali tu se svaka laicka avantura zavrsava, za otklanjane istih potrebno je bar osrednje znanje iz mehanike/elektronike.  ;)

Da, preko dijagnostickog moda takodje posmatras da li je senzor pozicije gasa korektno postavljen.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja