Jump to content

Moto Zajednica

Put Zakyntos

Recommended Posts

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: nesto savrseno :)

Planiram ove godine da odem na more motorom, isto kao i prošle, ali ovaj put na malo duži put. Uplatio sam smeštaj na Zakyntosu pa me interesuje vaše mišljenje kuda ići, gde noćiti, sta obići usput ili u povratku  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god.

Obavezno podeli putovanje do dole na dva dela,ja sam prosle god bio na skijatosu motorom i prvi deo puta je bio do Ohrida gde smo ostali 2 dana...

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Honda XL1000V Varadero

Vidi druze, Zakintos nije za mtordzije. Kao prvo, 70% ostrva nije pristupacno, jer nema puteva. Moze se videti, samo s mora. Za to, naravno, postoje organizovane ture brodom. Ali, predpostavljam, da bi ti da se vozis motorom. Ono malo puteva, sto ima je uzas. Uski i neodrzavani. Samo mesto Zakintos je slatko, ali za penzose ili porodicne ljude. Drugo po velicini mesto je Laganas, sa dugom pescanom plazom koja je ok. Medjutim, za moj ukus, sa previse pijanih i naduvanih engleza, koji svuda prave sranja. Dugo sam radio s njima, pa su mi se malo smucili. U stvari na svakom grckom ostrvu ima po jedno mesto odvojeno za njih, a na Zakintosu je to Laganas. Ako mozes da promenis rez. idi na Kefaloniju. To je susedno ostrvo i 10x je bolje u svkom pogledu. Imas gomilu prelepih mesta sa  najlepsim plazama Grke, a sve to mozes da obilzis motorm. Ako mozes da nadjes MOTO MAGAZIN iz aprila 2005.g u njemu imas repotazu o putovanju (motorom) po svim ostrvima Jonskog mora. Trajalo je mesec dana, a tamo sam sve podrobno opisao. Ako te jos sta zanima pisi ! ;D

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: nesto savrseno :)

Vidi druze, Zakintos nije za mtordzije. Kao prvo, 70% ostrva nije pristupacno, jer nema puteva. Moze se videti, samo s mora. Za to, naravno, postoje organizovane ture brodom. Ali, predpostavljam, da bi ti da se vozis motorom. Ono malo puteva, sto ima je uzas. Uski i neodrzavani. Samo mesto Zakintos je slatko, ali za penzose ili porodicne ljude. Drugo po velicini mesto je Laganas, sa dugom pescanom plazom koja je ok. Medjutim, za moj ukus, sa previse pijanih i naduvanih engleza, koji svuda prave sranja. Dugo sam radio s njima, pa su mi se malo smucili. U stvari na svakom grckom ostrvu ima po jedno mesto odvojeno za njih, a na Zakintosu je to Laganas. Ako mozes da promenis rez. idi na Kefaloniju. To je susedno ostrvo i 10x je bolje u svkom pogledu. Imas gomilu prelepih mesta sa  najlepsim plazama Grke, a sve to mozes da obilzis motorm. Ako mozes da nadjes MOTO MAGAZIN iz aprila 2005.g u njemu imas repotazu o putovanju (motorom) po svim ostrvima Jonskog mora. Trajalo je mesec dana, a tamo sam sve podrobno opisao. Ako te jos sta zanima pisi ! ;D

Hvala na savetima, na Zakintosu sam već bio, ali busom, pa sam tamo iznajmio skuter na 10 dana pa sam se lepo proveo sa devojčicom ( da znam za pijane Engleze, nisu im baš sve ovce na broju). pa bi ove godine hteli da probamo motorom. A sto se tiče Kefalonije već je planirana za 2011, pošto mi je ovo za Zaintos uletelo nešto jako povoljno !

Ako je tako, OK. Sve znas, mada skuter nije, sto i motor. Sto se tice itinerera, najlakse ti je da se ulogujes na VIA MICHELIN i da sam istrazis kojim ti je putem najbolje. Usput ima puno toga da se vidi, ali ne auto putem od Soluna do Atine. Ako niste bili na METEORIMA (nisu bas usput), treba da odete. Takodje, KORINT, MIKENA, EPIDAURUS koji su na Peloponezu i usput su vam,ako idete preko Atine. Jbg.u stvari moja zena i ja volimo da zburimo noseve po tim starim kamenjarima, pa mislim da svi vole i svima predlazem. Ne zameri. Kad izaberes kuda cete ici, samo odredi gde cete praviti stopovere, a to zavisi od toga, koliko vam dupeta mogu izdrzati. Gde god da stanete, lako cete naci prenociste, jer u Grckoj smestaja ima koliko hoces. Samo malo sidji s puta i uvek pitaj da skinu cenu. Prolazi (bar meni). Narocito sada, kada je Grcka u jakoj krizi. Skinuce i gace za svaki euro, predpostavljam. Tliko za sada.

Svojevremeno sam probao na njihovom sajtu, ali nista. Imam samo moj primerak za egoteku. Probaj kod njih ( MARKOS ) u N.Sadu, oni bi trebalo da ga imaju u arhivi

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300

i ja sam za Zakyntos cuo da je dosadan...

Zavisi sa kim ides  ;).....

...a jos ako ima neki potok...

uf ovo je bilo ispod pojasa  ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Ja bio 4 meseca na Zakintosu, od maja do septembra, raduckao malo a vise se provodio. Sve te price stoje za ostrvo ali ako ides sa devojkom to je pun pogodak. Planiram i ja da ove godine obidjem Grcku. Ici cu do Partre sigurno ali mislim da cu obici i Kefaloniju. 24. maja se odrzava veliki skup Harlyevaca u Patri, mojih 6 drugara se sprema za taj skup.

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

i ja sam za Zakyntos cuo da je dosadan...

Zavisi sa kim ides  ;).....

...a jos ako ima neki potok...

uf ovo je bilo ispod pojasa  ;D ;D ;D ;D ;D

Dok sam ziv ovaj ''potok'' ima da me prati  :D

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: gilera runner 200 vxr

Ako budesh imao vremena svrati do lefkde na 2 dana ... obidji porto kaciki i egremni plazu .... necesh se pokajati

a usputu ti je i nije ti potreban trajekt da bi otishao na ostrvo, povezani je mostom :)

putevi su savrsheni i izmsljeni za motor prava stvar, nadasve novi komplet obelezheni sa optokaplerima.

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Da li meze neko da istrasira put od Soluna do Patre. Onaj ko je vec isao i zna gde je najbolje za motor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja