Jump to content

Moto Zajednica

Casablanca 2010

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar

Sa cerkom Emilijom ( u februaru puni 10 godina) i suprugom Suzanom,Nevenkom i Detlefom planiramo pocetkom ljeta 3 nedelje provesti na motorima. Posle duzeg "vijecanja" izbor je pao na Casablanku. Autovozom krecemo iz Berlina do Narbonna na jugu Francuske a potom planiramo odvoziti Pirineje, zatim do Portugala i obalom Atlantika do Gibraltara, prelazak u Maroko (3-4 dana), kafa u Casablanci, nazad do Andaluzije ( 2-3 dana) zatim Mediteranskom obalom do Narbonna i vozom kuci. Nesto oko 6 - 7000km

E zasto ovo pisem ?????

Ne da se hvalim nego da zamolim ako neko ima iskustava, pozitivnih kao i negativnih, da ih podijeli samnom. Iskustvo sa policijom, zakonom, hotelima, cijenama, mjesta koja treba posjetiti a koja treba zaobici itd,itd...

Inace putujemo sa 4 motora i to:

Suzana - Yamaha Fazer

Nevenka - Suzuki V-Strom

Detlef - Triumph Tiger

Emilija i ja - BMW F 650 GS Dakar ( ako sto ne promijenimo u zadnjem momentu   ;)  )

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Sa cerkom Emilijom ( u februaru puni 10 godina)

Da nije Emilija mala za motor???? Sve u svemu srecan put i okacite sto vise slika kada se vratite, da bi ova ''boranija'' ovde imala sta da gleda ;D....

Da nije Emilija mala za motor????

Mozda jeste ali ima  cetvorogodisnje iskustvo i preko 10000 kilometara iza sebe  :o  :o

• U prolazu, 50 postova

Maroko je prava destinacija bio sam ovog ljeta i ima sta i da se vidi...

Mozda bi trebao da zaboravis na Cazablanku i te lucke gradove zbog kriminala..

ja ti predlazem grad Fes bogat istorijom i ima sta da se vidi...i pomogucnosti da izaberete lokalne puteve...

Maroko je prava destinacija bio sam ovog ljeta i ima sta i da se vidi...

Mozda bi trebao da zaboravis na Cazablanku i te lucke gradove zbog kriminala..

ja ti predlazem grad Fes bogat istorijom i ima sta da se vidi...i pomogucnosti da izaberete lokalne puteve...

Daj malo predloga, napisi kuda si ti bio, sto ti se svidjelo a sto ne , cijene hotela, mozda neku adresu itd, itd...

• Drug član, 1260 postova

Sa cerkom Emilijom ( u februaru puni 10 godina)

Da nije Emilija mala za motor???? Sve u svemu srecan put i okacite sto vise slika kada se vratite, da bi ova ''boranija'' ovde imala sta da gleda ;D....

Bio je neki prijedlog da se djeca ispod 12 godian ne smiju voziti na motoru. Ne znam da li ugradjeno u novi ZOBS. Provijeri kakvo je rijesenje u EU da te ne bi zezali usput

Bio je neki prijedlog da se djeca ispod 12 godian ne smiju voziti na motoru. Ne znam da li ugradjeno u novi ZOBS. Provijeri kakvo je rijesenje u EU da te ne bi zezali usput

U Austriju, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji je nazalost ta granica 12 godina  ???  ???  ??? dok je recimo u Njemackoj, Belgiji, Holandiji, Francuskoj bez starosne granicu a u Spaniji je sa starateljem dozvoljeno od 7 godina ( inace 12 ). Zakoni su da se postuju a jos samo dvije sezone i eto mene sa Emilijom i dolje.

Maroko...... hm ....... pa Maroko ti je nesto ko mi 90-tih ..... plati i VOZI MISKO

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Zdravo.........

cestitam na odluci..........provescete se izuzetno lepo.......u to ne treba da sumnjas. Pitas sta da se obidje a sta ne........??? to je vrlo tesko reci........moj predlog ti je da ides bez ikakvog opterecenja............i bice vam lepo. Znas kako je kada ucrtas da moras ovo, ono .....pa da stignes do tamo .............sve to utice na lepotu putovanja, po meni je najlepse kada ucrtas glavne pravce (kao sto si i uradio) i vozi prijatelju ........bice odlicno....veruj mi.

Lepo je SVE.........bar meni je tako bilo, sve mi je zanimljivo a posebno zanimljivo mi je ono sto na putu otkrijem..........to mi nekako sladje.

Zelim vam ugodan put sa puno, puno zadovoljstava koje cete doziveti putujuci.

Pozdrav..........iz Afrike.

Dosao je i dan polaska.

Sjutra (26.06) krecemo za Berlin odakle autovozom u nedelju za Narbonne u juznoj Francuskoj i dalje kao sto pise na pocetku

maroko002.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja