Jump to content

Moto Zajednica

problemcic s povlacenjem

Recommended Posts

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

dakle ovako, imam suzuki bandit 400ccm, 94.god. ustelovani su karburatori ali ja i dalje nisam zadovoljan. motor odlicno vuce ali tek kad dobije broj obrtaja, i otkida kako ide, ali do tad kao da se muci, kao da trokira, i puca, tj svirka mi iz auspuha ponekad. da li je moguce da je auspuh zapusen ili treba naknadno prestelovanje karburatora? naravno kod drugog majstora...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1847 postova

Proveri ventile, premeri kompresiju, proveri paljenje. Onda nazad, na karburatore.

šic bre baksuze, paljenje novo a i čovek naveo da su mu problemi pri low rpm.

• Svrati ponekad, 432 postova

Primetio sam kroz razgovor sa nekim kolegama da servisom karburatora smatraju skini, rasturi, izduvaj ,spakuj , poravnaj vakumetrima i to je to.

Ima tu unutra jos stosta na sta se treba obratiti paznja , pogotovo kad predju 50 - tak hiljada i poneki vise sto je kod nas cest slucaj .

Konkretno mislim da je kod tebe problem sa malo vise goriva nego sto mu treba .

• Zainteresovan, 763 postova

I meni to smrdi na karbove , a kako reaguje na saug , to je obicno indikator loseg rada karbsova , ako lako pali i bez sauga  to je onda ono ste rece kolega mr.dr , prebogata smesa  a moze biti i suprotno da sa malo sauga bolje radi , bolje povlaci iz niskih  presiromasna smesa  ili nesto ne valja kod filtera  recimo vuce negde fals vazduh  ili uopste nema filter  ???  svasta moze biti. 

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Primetio sam kroz razgovor sa nekim kolegama da servisom karburatora smatraju skini, rasturi, izduvaj ,spakuj , poravnaj vakumetrima i to je to.

Ima tu unutra jos stosta na sta se treba obratiti paznja , pogotovo kad predju 50 - tak hiljada i poneki vise sto je kod nas cest slucaj .

Konkretno mislim da je kod tebe problem sa malo vise goriva nego sto mu treba .

Npr potrosenost iglica i dizni....

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

haha gujo pa covek mozda ne zna da sam menjao cdi! Btw zamenio sam i regler jer mi prepunjavao akumulator. Naravno i njega je sjebo pa je i to zamenjeno. Sto se struje tice mislim da je ok, i da je nastelovano sve, jer sam vise puta pitao. Mislim da je ili napravljena prebogata smesa ili ne dobija dovoljno goriva. Samo mi nije jasno ako su karburatori vakuumirani zasto to nije uradjeno kako treba  :-\ :-\ :-\

• Drug član, 3050 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidim da svi navijaju za karburatore... Moguce je da su i oni. Ali, ako puca na auspuh, plasim se da je neki izduvni ventil malo pretegnut ili nagoreo. Mada, moguce je da ne sagori zivu smesu pa baci u auspuh, a u sledecem taktu i to zapali. Ja bih ipak pregledao i ventile.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja