Jump to content

Moto Zajednica

Usijao se lonac

Recommended Posts

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Evo ovako. Juce krenemo iz Loznice u prvih 50ak km primetim da motor stucne pri konstantnoj brzini od oko 80km/h ali sve ok. Uz pauzu negde kod Sabca nastavljamo dalje i tada pocinju problemi, motor gubi snagu i jedva da ide 70km/h stanemo pregledamo svecice sve ok i nastavimo. Sve slabije vuce jedva nekih 60 i negde pred Pazovu u prvi sumrak sustize me jedan kolega i pokazuje da stanem. E sad ono za neverovati, lonac od pocetka pa negde do pola potpuno crven, usijan. Da kazem da nista nije moglo da udje u lonac niti je mogao sa necim spolja da se zapusi. Uz pomoc prijatellja Gromova iz Pazove izbusimo i procackamo lonac i nekako uspem da se dovucem do kuce. Ako neko zna sta bi moglo biti uzrok i sta mi je ciniti bio bih zahvalan na savetu. pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Evo ovako. Juce krenemo iz Loznice u prvih 50ak km primetim da motor stucne pri konstantnoj brzini od oko 80km/h ali sve ok. Uz pauzu negde kod Sabca nastavljamo dalje i tada pocinju problemi, motor gubi snagu i jedva da ide 70km/h stanemo pregledamo svecice sve ok i nastavimo. Sve slabije vuce jedva nekih 60 i negde pred Pazovu u prvi sumrak sustize me jedan kolega i pokazuje da stanem. E sad ono za neverovati, lonac od pocetka pa negde do pola potpuno crven, usijan. Da kazem da nista nije moglo da udje u lonac niti je mogao sa necim spolja da se zapusi. Uz pomoc prijatellja Gromova iz Pazove izbusimo i procackamo lonac i nekako uspem da se dovucem do kuce. Ako neko zna sta bi moglo biti uzrok i sta mi je ciniti bio bih zahvalan na savetu. pozdrav

Izgorio ispušni ventil.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Koji je razlog da se tako nesto desi. Da li nije dobro nastelovan ili je jednostavno crkao od starostii exploatacije?

Moz` biti i ovo i ono. na pr. Odlomljen komadic bregaste zaglavio ventil, ako je ventil pretegnut...

Katalog rezervnih delova mozes naci na ovom linku.

http://www.sprintscooters.com/delovi.html

Ovde imas i sve prikazano na slikama tako da ce ti biti od koristi.

Ne znam da li on ima i ove gumice ventila ili ide direktno na glavu ili kako vec.

ventile sam stelovao pre jedno 2-3 nedelje ali djavo nespava. Da vas obavestim da je problem otklonjen jedan ventil je bio pretegnut i nije otvarao, stete vece izgleda nema. IgorXT je to doveo u red i ono sto sam sad provozao, sve je u redu. :D :D :D

A ja mislio kraj sezone!

Kad sam ja stelovao ventile zvao sam servis i rekli su mi da treba da se i ulazni i izlazni ventil steluju na 0.5 mm. Obicno se skoro na svim masinama izlazni ventil steluje na malo vise od ulaznog.

Ajde da pitam da ne otvaram novu temu. Mislim da moj model Princa ima rucni spaner lanca. Kako da se utvrdi da li je dovoljno zategnut?

• Drug član, 2265 postova

Kad sam ja stelovao ventile zvao sam servis i rekli su mi da treba da se i ulazni i izlazni ventil steluju na 0.5 mm. Obicno se skoro na svim masinama izlazni ventil steluje na malo vise od ulaznog.

Ajde da pitam da ne otvaram novu temu. Mislim da moj model Princa ima rucni spaner lanca. Kako da se utvrdi da li je dovoljno zategnut?

Dok ne prosijaju lonci i ne pregore ventili otvaraj novu temu. Uostalom vec imas temu za svoj motor. Smanji malo sa tim uletanjima i pisi tamo gde je tome mesto. U temi o problemima kupujes auspuhe, u temi za Apollo tomosov gepek da budzis na Princa.

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

ako se cuju ventili to je dobro,bolje da se cuju nego da se ne cuju hahh znaci da su na svom mestu :) :)

Jeste u redu ako se cuju,ali zavisi do koje mere.  ;D :D

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ukratko, nije.

Nastelovano, vuce lepo, salta na ruku i nogu ali kad se razredi ulje(ugreje motor i menjac) ne razdvajaju lamele pa tocak dize obrtaje  :-\

Proveravao sam i nivo ulja na hladan motor, u redu je... pojma nemam  :(

ps. pozdravio te The Doctor kad smo se sreli u LO  :)

?????Čuo sam da si bio u LO i da te mučilo kvačilo ali ko je Doctor???

To mu je nik na forumu cini mi se, a mislim da se zove Marko. Ima farbaru za motore na izlazu prema Trsicu.

Kvacilo je cackao Mile neki, vozio Jawe ranije...

Marko Poskok, jeste, al' necu da farbam kod njega  ;)

Znaju te obojica...a i ti njih verovatno.

Nisam se javio jer nemam tvoj broj, tamo gde smo bili nema ni interneta a nismo bas nesto bili ni sa vremenom da skoknemo do tebe, mada sam razmisljao... Da mi je kvacilo ok, dosao bih sigurno  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja