Pablo87 85 Napisano Maj 3, 2011 (promenjeno) Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ispod sedishta imam samo junction box odnosno kutiju sa osiguracima. Ispod zadnje leve plastike imam neka dva cuda, jedan je valjda automat za zmigavce a drugi je regler za punjenje ?? Gledam service manual i nemogu da nadjem gde se nalazi paljenje... Ajde kad budem imao vremena slikacu sve shto se nalazi ispod sedishta i ispod zadnje leve plastike. Sad gledam service manual i nasao sam semu za kontakt bravu: Sema 20.3b: samo mi nisu jasne boje. Jedna se neslaze: BR - Brown +12V kad se okrene kljuc - isto kao na semi W - White +12V iz akmulatora - isto kao na semi Y - ?? Yellow ?? ( nemam zutu imam samo sivu ) BL - Blue R - Red - pozicija kad se zakljuca volan Ispada sa kad se spoji Brown i ona shto po ovoj semi ispada zuta da je paljenje ukljuceno. A ja sam na brown iz kontakt brave spojio brown iz alarma poshto kad se okrene kljuc to se pojavi +12V. Nije mi jasno kako nisam nishta izmerio na sivoj kad po ovoj semi ispada da i siva treba da bude pod naponom ?? Ili ne ? To onda ispada da sivu treba da presecem i na jedan kraj spojim sivu iz alarma a na drugi ruzicastu. Right ?? Promenio Maj 3, 2011 član Pablo87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocky 4 Napisano Maj 3, 2011 U prolazu, 8 postova Lokacija: NOVI BEOGRAD Motocikl: PEDA WIND 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima jos alarma, ja bih se prijavio za jedan sa ugradnjom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Maj 3, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravi bravu, tvoj motor mora da ima CDI i u tom slučaju džabe si je skidao Ja moju kontakt bravu nisam pipnuo kad sam spajao alarm i sve mi radi kako treba Drži se one priče od gore...znači plus na akumulator, masa negde na šasiju, pink i siva na plus od CDI i žmigavci (žute žice) žmigavce vezuješ samo na jedan par, ili prednji ili zadnji a lakše ti je da priđeš zadnjim i to vezuješ samo na plus, te dve žute žice pale sva četiri žmigavca kad se radi sa alarmom Ende 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Maj 4, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravi bravu, tvoj motor mora da ima CDI i u tom slučaju džabe si je skidao Ja moju kontakt bravu nisam pipnuo kad sam spajao alarm i sve mi radi kako treba Drži se one priče od gore...znači plus na akumulator, masa negde na šasiju, pink i siva na plus od CDI i žmigavci (žute žice) žmigavce vezuješ samo na jedan par, ili prednji ili zadnji a lakše ti je da priđeš zadnjim i to vezuješ samo na plus, te dve žute žice pale sva četiri žmigavca kad se radi sa alarmom Ende Nepratish na casu Na predhodnoj strani sam napisao sta sam spojio: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/34337-alarm-za-male-pare/page__view__findpost__p__1061610 Alarm je u funkciji samo shto nisam spojio CDI i daljinsko paljenje. A kontakt bravu sam ionako skidao kad sam kacio alarm. A znam da motor mora da ima CDI a ako isti ide preko kontakt brave shto ga tu nebi spojio ? Ali problem je to shto ja ni neznam kako izgleda CDI. I nije mi jasno kako funkcionise daljinsko paljenje kad daljinac ima samo tri dugmica: otkljucano, zakljucano i onaj crveni shto lici na mute ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Maj 4, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan tvoj CDI izgleda ovako; ili možda ovako, slični su sve zavisi od modela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Maj 4, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan ^^ Ako izgleda tako onda mora da je ispod leve zadnje plastike poshto takva kutija ispod sedista nepostoji. Videcu ovih dana kad budem imao vremena da alarm kompletno spojim. A gde se plava od alarma tacno spaja na anlaser ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocky 4 Napisano Maj 6, 2011 U prolazu, 8 postova Lokacija: NOVI BEOGRAD Motocikl: PEDA WIND 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ja juce bio u laboratoriji.Arakis mi ugradio alarm, sve funkcionise besprekorno.Pozdrav svima iz laba, ekipa super, i vidimo se !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Maj 26, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Kako se bez zvuka ukljuci/iskljuci alarm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4241 Napisano Maj 27, 2011 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravi bravu, tvoj motor mora da ima CDI i u tom slučaju džabe si je skidao Ja moju kontakt bravu nisam pipnuo kad sam spajao alarm i sve mi radi kako treba Drži se one priče od gore...znači plus na akumulator, masa negde na šasiju, pink i siva na plus od CDI i žmigavci (žute žice) žmigavce vezuješ samo na jedan par, ili prednji ili zadnji a lakše ti je da priđeš zadnjim i to vezuješ samo na plus, te dve žute žice pale sva četiri žmigavca kad se radi sa alarmom Ende Ja mislim da ne mere prostije od ovoga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Maj 27, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Kako se bez zvuka ukljuci/iskljuci alarm? Ne volim da smaram,ali da mi nije hitno ne bih ponovio. Dakle,treba mi odgovor na pitanje. Ako niste razumeli,hteo sam reci kako ukljuciti/iskljuciti alarm BEZ ZVUCNOG SIGNALA (odnosno PIP i PIP PIP) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Maj 29, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Kako se bez zvuka ukljuci/iskljuci alarm? Ne volim da smaram,ali da mi nije hitno ne bih ponovio. Dakle,treba mi odgovor na pitanje. Ako niste razumeli,hteo sam reci kako ukljuciti/iskljuciti alarm BEZ ZVUCNOG SIGNALA (odnosno PIP i PIP PIP) ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan nađoh ovo povoljno, i baš je lepa igračka: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan povoljno znaci,sta?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pa povoljno za 25eur, i 100 dinara kusur za pivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan pa povoljno za 25eur, i 100 dinara kusur za pivo. sto jest jest,nije mnogo! daljinac je stvarno kao metalni ili je samo ufarban u slu boju! delujem mi dosta robusan za eventualno ispadanje a i na oko lep! koje su sve funkcije na njemu? i ima li jos toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan jeste plastičan, ali neka tvrda plastika i u ruci deluje baš čvrsto. za funkcije, piše mu na kutiji na ruskom; kanda može i da se pali mašina bezžično. ja koristim onaj deo što reaguje na zvuk ili vibraciju kad prođe kamion, bager itd. i kad npr. ubaciš ključ i daš kontakt on svira. samo svira prekid paljenja mi ne treba . taj koji sam pazario je bio zadnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan to je neka radnja ili buvljak?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan seoska pijaca, mešovita, u Osipaonici, nedeljom, rumun ili bugarin prodaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Jul 13, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan onda nista,ali svakako deluje ozbiljno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Jul 14, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan samo svira prekid paljenja mi ne treba . Mozak mi se cini isti kao na alarmu od Araklisa. Ako mislish na ono shto se tri pita cuje pip, pip, pip kad se iskljuci kontakt to te alarm napominje da zakljucash motor. To se moze iskljuciti ( barem je tako na Araklisovom alarmu ) tako shto dash kontakt i pet sekundi drzish dugme za otkljucavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 14, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan samo svira prekid paljenja mi ne treba . Mozak mi se cini isti kao na alarmu od Araklisa. Ako mislish na ono shto se tri pita cuje pip, pip, pip kad se iskljuci kontakt to te alarm napominje da zakljucash motor. To se moze iskljuciti ( barem je tako na Araklisovom alarmu ) tako shto dash kontakt i pet sekundi drzish dugme za otkljucavanje. nisam to mislio, a ako tako opominje, to kod mene ne radi, ili nije uključeno niti sam šta podešavao. to tri puta pi pi pi. hteo sam da kažem da ako , kada je ulkučen , i ti daš kontakt da bi upalio motor, u tom momentu kad si dao kontakt on se oglašava, to valjda radi ona braon žica što ide na struju posle brave. probaću da uključim to tri puta pi pi pi, deluje zabavno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan možda neko zna, zanima me ima li ovaj moj alarm izvod za diodu što treperi kad je alarm uključen? kolko sam uspeo da vidim nisam video ništa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan kolko sam uspeo da vidim nisam video ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 19, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan kolko sam uspeo da vidim nisam video ništa. , znači dobro sam vid`о ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_AlexA_ 26 Napisano Avgust 30, 2011 MK Čoper Srbija, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Regal Raptor Spyder ... ccm Prijavi odgovor kao problematičan E ponovih se i ja sa jednim alarmom i to samsvim slučajno. Elem, na Bubanj potoku su svi alarmi od 20 jevreja , 25 pa i više. Ja ovo nađoh za 1500 dindži, još nova kutija, ne otpakovano za razliku od ovih koje sam pomenuo sa poluraspalim kutijama od vlage i sunca. Nisam duduk za elektriku , poznajem po malo materiju al me strašno buni šema po kojoj treba da ga ugradim u motor. Tj kad krenem da prevodim nije mi sve kako treba. Ako neko može da mi pomogne oko prevoda gde koja žica treba da završi mislim da ću bez većih problema da ugradim ovo samostalno. Šta bi trebalo na ovoj slici da znači: -Positive pole cut of the tab -Positive starting line -Engine stalling wire Evo priložio sam šemu pa sva pomoć je dobrodošla. Probistrio sam celu ovu temu i jeste mi pomogla u razumevanju nekih stvari ali me totalno zbunjuje ovaj crtež a bogami i ovih par destinacija kablova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...