boba023 48 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Negde na ovom forumu sam pročitao da se ulje u motoru meri tako što se mašina zagreje u radnu temperaturu i onda se malo sačeka pa se onda meri nivo bez zašrafljivanja merača. Čovek je postavio i sliku iz user manuala kao dokaz. Da li se to primenjuje generalno kod svih četvorotaktnih motocikala ili pravila variraju od modela do modela. I konkretno kako se mero nivo ulja na Hondi CBR 600 F2. Jel treba da je na centralnom nogaru ili na zemlji ali ispravljen, da li se zavrće merač, da li motor treba da je hladan ili vruć. Hvala svima unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Motor zagrijes u voznji, zaustavis se, sacekas par minuta i onda ga postavis u uspravan polozaj (pridrzavas ili ga dignes na centralne nogare) i mjeris nivo ulja, bez zasrafljivanja mjeraca. I zar na tvom motoru ne postoji prozorcic na desnoj dekli na kome mozes da vidis nivo ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan ne postoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Septembar 10, 2009 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan To sa zagrejanim, pa ugasenim motorom vazi za one koji imaju tzv. suvi karter ( znaci posebnu posudu za ulje ili im ram sluzi kao rezervoar ulja ) Konkretno mislim na moj TT a video sam i na par XT 600. Dok na prethodnom XT350 sam imao prozorce ispod kurble i kontrolisao sam kad je hladan motor. Sve zavisi od tipa tvog motora. A ako ti merac izgleda kao na ovim slikama sto si postavio, i ako se usrafljuje u karter ( tu negde kao na slikama ) onda mislim da meris na hladan motor i na centralni stender ( nogare ) I ne zavrci merac, samo ga gurni do kraja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Angell 15 Napisano Septembar 10, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: BG Motocikl: GSR 600 K8 Prijavi odgovor kao problematičan meris na hladan motor i na centralni stender ( nogare ) I ne zavrci merac, samo ga gurni do kraja bas tako!! Ne bi da offujem temu,da li imas user manual za motor? Posto ja imam Service Manual, a User nisam uspeo da nadjem... Ako imas, javi, moze i na pp da ne smaramo ljude ovde.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Da imam user ili owner manual ne bi ni zamarao ni druge ni sebe.... nazalost ni ja ne mogu da ga nadjem... mada koliko sam uspeo da nadjem u Hondinom uopstenom uputstvu za sve motore (Common Service Manual) svi se mere kad su ugrejani samo je razlika kod wet sump engine modela ceka se posle gasenja masine oko 2-3 minuta a kod dry sump engine modela meri se neposredno posle gasenja motora, sve bez zavrtanja meraca sa motorom u ispravljenom polozaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 10, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan konkretno na tvom ili mom motoru,svejedno ulje se meri dok motor stoji idealno horizontalno,sve jedno dali je na centralnom stenderu ili ga ti pridrzavas da se ne naginje.obrises merac i samo ga spustis da legne na deklo,bez zavijanja i onda vidis nivo,ja uvek drzim nivo ulja na max ,tj kada se ulje sacedi dobro ,tj ujutru pre prvog paljenja.jer kada upalis motor i kada ge malo protera kroz sistem nivo mu padne.imam ja service manual ako ti treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Service manual imam, ali mi treba user ili owner manual Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan konkretno na tvom ili mom motoru,svejedno ulje se meri dok motor stoji idealno horizontalno,sve jedno dali je na centralnom stenderu ili ga ti pridrzavas da se ne naginje.obrises merac i samo ga spustis da legne na deklo,bez zavijanja i onda vidis nivo,ja uvek drzim nivo ulja na max ,tj kada se ulje sacedi dobro ,tj ujutru pre prvog paljenja.jer kada upalis motor i kada ge malo protera kroz sistem nivo mu padne.imam ja service manual ako ti treba I na tvom i na mom motoru ulje se meri posle rada od oko 3 minuta u leru i onda se ceka da se motor ohladi isto toliko to ti pise i u tvom service manualu sad sam pronasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...