Goshke 2786 Napisano Septembar 7, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako.. Na mom motoru je bila ona obicna baburasta sijalica, i ja sam uglavio h4 ;D ;D ;D :D i sijala je skoro godinu dana.Sad mi se uspraznio akumulator i lose svetli.. E sad, cudno je sto na leru svetli normalno jako, a cim predje 2, 3 hiljade obrtaja i nadalje svetli slabo, umesto na jacem gasu jace da svetli, i cudno je sto kad naprimer stisnem kocnicu i dok svetli stop svetlo, dotle i ona svetli jako, a posle oslabi cim pustim kocnicu. E ja sam kupio sad neki relej, kazu on ce pojacati struju da bi mogla da se stavi H4,ali ja nema pojma gde da stavim taj relej? zna li neko dal je u tome ili u cemu je problem? Akumulator i kad napunim isto se desava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 7, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda taj relej... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan bilo ovo http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39695.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Vrlo je moguce da ti je masa losa, te zbog toga svetli jace kada stisnes kocnicu, tj premosti vezu i onda imas jacu masu na sijalici (zatvara se krug), dakle proveri masu na sijalici i ocisti kontakte, posle toga naprskaj WD40 Sto se tice releja, on ti je takoreci obavezan jer cuva instalaciju i prekidace i ablender, njegova svrha je da izigrava takoreci prekidac, vezuje se direktno za akumulator pa samim time daje i jacu struju, jer se izbegavaju nepotrebni gubici preko klasicne instalacije, inace stavlja se tako sto ga povezes na: gledajuci oznake na releju: oznaka 30 na nju ide zica sa + akumulatora, na nju stavis osigurac od 10A jedan kraj spojis sa + akumulatora a drugi ide na 30 od releja oznaka 85, to ti je masa, nju uzimas negde sa motora, oznaka 86, ti je pobuda,tj na nju ide zica koja ide SADA na tvoju sijalicu, tj dolazi sa prekidaca za svetla oznaka 87, ti je izlaz, tj 87 sa releja povezujes na sijalicu i voila radi ;D zbog specificnosti sijalice moraces da stavis dva releja (jedan za dugo i jedan za kratko svetlo) povezane na gore pomenut nacin :P Proveri samo jacinu sijalice koju si stavio H4 55/60w bi trebalo da bude idealna i da ne trosi mnogo vise struje od obicne balonke 50/55w Pozdrav i javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 7, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Hehehe hvala vama na pomoci, ali ovo ce morati kod elektricara:-))))) Ne verujem da cu ja uspeti ovo da uradim a da ne zajebem nesto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 7, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan A ja sam mislio da ovo samo treba da se utakne negde, posto mi tako izgleda... A kad bih povezivao sve ovo, kako da uradim, da nadjem kablove i lemilicom da spojim, a relej da smestim samo negde, jel???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Septembar 7, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan bilo bi zgodnije da koristiš umesto lemilice po releju klešta za krimpovanje i papučice a za ove releje postoji i podnožje . ono je korisno ako ti dođe da menjaš relej, samo čupneš. nema tu velike nauke, gore ti je jasno objašnjeno šta i kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Septembar 8, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan A ja sam mislio da ovo samo treba da se utakne negde, posto mi tako izgleda... A kad bih povezivao sve ovo, kako da uradim, da nadjem kablove i lemilicom da spojim, a relej da smestim samo negde, jel???? NE plasi se malo grunfovanja, treba ti nekoliko zenskih klima(papucica) obicna klesta da ih spojis sa zicom a ostalo ti je malo izolir trake i nozic, pa zagulis izolaciju, namestis papucicu pa po gornjoj semi odradis,a mozes da koristis i redne kleme pa lepo zagulis zicu ubodes,zasrafis, nista komplikovano, ja od 5 osnovne sam ugradjujem releje, nema sta da zeznes ako pratis uputstvo, a relej stavi slobodno pored akumulatora ispod sedista, ili ako imas mesta iza fara. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...