Jump to content

Moto Zajednica

Treba mi savet-preporuka za Flip Up kacigu

Recommended Posts

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Nameravam da kupim Flip Up kacigu tj. imam 4 kandidata: Airoh Cezannee, Airoh Mathisse RS, Shark Openline i Caberg Rhyno koja je i najjeftinija. Voleo boh da čujem preporuku ili savet za koju se odlučiti - odabrati od ovih kaciga. Zanima me, naravno, sigurnost, stepen buke, udobnost itd.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1876 postova

Ja sam nosio samo  Nolan N102  i Shuberth Concept, jeste da nisu u uzem izboru, ali  mogu da kazem da su Suberth i Nolan nebo i zemlja, i po udobnosti i po stepenu buke(subeth-buka a ste je to?) jedino sto im je zajednicko je osetno veca tezina od integralne kacige, i nolan ima prednost kod komunikacije(igracka zvana N-com)

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

Nemam iskustva sa konkretno navedenim modelima, ali vec neko vreme nosim Airoh air matisse pa cu ti preneti svoje utiske, mozda pomogne.

1. Buka je ogromna, kao da nikoga nije bilo briga kad je konstruisao kacigu, da ne nosim sonijeve slusalice koje me potpuno izoluju od buke, mislim da bi odlepio vec posle pola sata voznje.

2. Provetrenost je odlicna. Duva na sve strane a vetru su najvise izlozene oci i nos. ( Ne nije jet kaciga, flip up je i to zatvorena ).

3. Sto se bezbednosti tice nisam proveravao a da budem iskren i ne zelim.

Zakljucak.

Kaciga je placena 180 € za te pare mislim da bi trebala malo bolje da radi posao, s obzirom da imam i MTR koji kosta duplo manje a bolje se ponasa.

Nadam se da sam bar malo pomogao

Pozdrav

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi

Meni je Grex RF2 interesantna. To je manje/vise Nolan, a kinta je prilicno povoljna...

Ne znam kakva su iskustva.

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ja sam skoro pa kupio tu grex rf2, ali mi Grof rece da zvizdi i skripi i da je..... vrlo blizu da bude totalno sranje. Te tako ja zakljucih da verovatno samo one najskuplje flup-up kacige, tipa Subert, Shoei i ta kompanija, valja kupiti. Ja nemam te pare, pa cu da gledam neku "obicnu".

• Drug član, 2143 postova

Videsmo se danas u Guevari, mada se nadam da nisi kupio Caberg kacigu.

Imam Nolan N-102 Com, ne mogu reci da sam zadovoljan posto je kad sam je pazario kostala preko 300 Eura, posle samo nekoliko meseci se pokvario sistem za zatvaranje, pa je nastalo natezanje sa Teletade-om oko zamena. Sistem sa duplim anti-fog vizirom sluzi svrsi, ali se lako grebe a viziri su po oko 25 Eura.

Bluetooth sistem je sranje, ne komunicira sa GARMIN GPS-om, stalno se iskljucuje, ima gomilu bagova i jednostavno ne vredi te pare. To sranje sam platio 150 Eura, korisceno, od jednog clana foruma, tako da je cena kacige, rezervnog vizira/anti-foga i komunikacije dosla na fantasticnih 500 Eura.

U svakom slucaju ne savetujem NOLAN, a moj sledeci izbor ce sigurno biti Schubert C-3 ili neka iz BMW ponude.

;)

@Protulsr

Boga mi druže, jesi mi pomogao što znači da će Mathisse da dobije X mada je sad u Louisu na sniženju i cena je vrlo-VRLO povoljna.

@Gremlin

Ma ja sam bio Shonseta zbog drugih stvari ali usput gledah i isprobah HJC IS-Max Flip Up i mLogo mi se dopadNUla da ti pravo kažem, udobna, fino stoji, i deluje da ne vuče glavu u nazad pri vožnji sa dignutim prednjim delom. Shonsy kaže da je buka minimalna, jedni što mi glava izgleda k'o kamen za kupus a nosim M veličinu. Vrlo mi se dopala, mada imam priliku da jeftino prođem sa Rhyno (znam da nije nešto), Shark Openline ili Airoh Cezannee. Jbg, da nije kriza udarila po džepu do 00 pazario bih C3 bez dvoumljenja ali mLogo bre skupa... : :'(

• Svrati ponekad, 327 postova

pozdrav!ja imam caberg rhyno !izgled je super sto s etice bezbednosti nasao sma na sajtu da je dobila 4 zvezdice od 5 mogucih s tim d a5 su dobile kacge iznad bar 400 eura!!provetrenost dobra i jako susti ali do sam resio jednostavno prelepio selotejpom kad idem negde dlaje i onda je kao bombona!!inace ta dva kanala i d azacepis nij eproblem jer duvaju pravo na usi  tako da po meni i nisu nesto !!ako te jos st ainteresuje pitaj !!

Kad si već pomenuo, Rhyno je jedna od vrlo retkih modularnih kaciga koja je dobila 5 * na Sharp testu i to je za svaku pohvalu. Nisam razumeo šta prelepljuješ tj. koje kanale - na čeonom delu? Jedna Rhyno koju sam kratko koristio je krckala do bola i to me je najviše nerviralo, da li i tvoja krcka - mislim na sve mehaničke sklopove?

Kad si već pomenuo, Rhyno je jedna od vrlo retkih modularnih kaciga koja je dobila 5 * na Sharp testu i to je za svaku pohvalu. Nisam razumeo šta prelepljuješ tj. koje kanale - na čeonom delu? Jedna Rhyno koju sam kratko koristio je krckala do bola i to me je najviše nerviralo, da li i tvoja krcka - mislim na sve mehaničke sklopove?

pa koliko ja cujem ne krcka !!a prelepio sam napred ona dva kanalasa leve i desne strane sto nemaju onu mrezicu na njima taj vazduh pravo ide na usi!!to sma uradio sada pred put napravio sam 1200km i stavim vatu stvarno milina!!a krckanje nekad kad je stavim i kao da zagriznem cujem po nekad ostalo nista!!samo me nervira sto magli kad je malo zima gde ima vizir za nju protiv maglenja?

Mislim da bi u Guevari trebalo da imaju propratnu opremu za Caberg pošto su uvoznici (ako se ne varam). Probaj tamo u svakom slučaju

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Ja sam nosio Nolan N102, i mogu ti reci da je ne bih preporucio. Potvrdjujem sve sto je Gremlin rekao. Za te pare kupi full face i da te bog vidi. ;)

Guest Velimlje

Kod flip up kaciga ( mada neke dobiju dobar rating na tim testovima ) veliku ulogu igra ''dihtovanje'' . Inace ima da susti na vetru da te usi bole kod 100 kmh.

Vidim ljudi kritikuju Nolan . Ja imam N103 , ali sam posle malo istrazivanja odustao od N-com i ugradio Autocom sa kablom i prezadovoljan sam sa kacigom i komunikacijom . Inace stara kaciga mi je Schubert C2 , i jeste tisa , mada Nolan ne zaostaje puno .

Kod flip up kaciga ( mada neke dobiju dobar rating na tim testovima ) veliku ulogu igra ''dihtovanje'' . Inace ima da susti na vetru da te usi bole kod 100 kmh.

Vidim ljudi kritikuju Nolan . Ja imam N103 , ali sam posle malo istrazivanja odustao od N-com i ugradio Autocom sa kablom i prezadovoljan sam sa kacigom i komunikacijom . Inace stara kaciga mi je Schubert C2 , i jeste tisa , mada Nolan ne zaostaje puno .

Takodje sam jako nezadovoljan N-Com bluetooth komunikacijom, sada Nolan nudi novi model za jos vise para i on "kao dobro radi" - to su rekli i za ovaj prvi model. Milsim da ce ne sledecem motoru ipak biti Autocom...

Molim te napisi koja je cena za Autocom uredjaje u Engleskoj,

Hvala unapred,

Guest Velimlje

Momentalno ove zicane ''stare '' autocomove ( ko sto je moj ) mozes da dobijes za 50 posto cene , jer su izbacili nove Bluetooth modele , koji mene ne interesuju - Jos mi samo fali da moram kacigu da ''punim'' preko noci , pa da poludim ....

Ja imam model 300 ( jer diler nije imao 200 , koji sam trazio ) i dobio sam ga za 95 funti ( cena 200-ice  sa 50 posto popusta ... ) 

Mada verujem da je i cena u evropi slicna .. ako mogu nekako da ti pomognem , javi ...

Momentalno ove zicane ''stare '' autocomove ( ko sto je moj ) mozes da dobijes za 50 posto cene , jer su izbacili nove Bluetooth modele , koji mene ne interesuju - Jos mi samo fali da moram kacigu da ''punim'' preko noci , pa da poludim ....

Ja imam model 300 ( jer diler nije imao 200 , koji sam trazio ) i dobio sam ga za 95 funti ( cena 200-ice  sa 50 posto popusta ... ) 

Mada verujem da je i cena u evropi slicna .. ako mogu nekako da ti pomognem , javi ...

I mene bas nervira Bluetooth na NOLAN-u, nikad ne radi kako treba, ne "vidi" se sa Garminom, mora da se puni...sto bi rekli "Pa reko sam ti Mujo - ne mere bez kabla"  ;D ;D ;D ;D ;D

Evo sad sam bas proverio, ovde je Autocom 300 neverovatnih 236 Eura (204 UK Funte)... znaci "samo" 109 eura skuplje...ili mozda diler "nije obavesten", o popustu od 50% na starije zichane modele.

Imas PP,

Pozdrav,

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Izvinite za off .. samo da se nadovezem, iz mog iskustva ja nisam imao ni jedan jedini problem sa Nolan Bluetooth-om .. Meni licno radi besprekorno na N-84 modelu kacige vec 2 godine uz svakodnevnu upotrebu sa mobilnim telefonom i konekcijom sa drugom kacigom po svim vremenskim uslovima .. Baterija i dalje drzi kao i na pocetku .. Sa povezivanjem na GPS nemam iskustva posto ga nisam koristio u te svrhe .. Nisam subjektivan vec samo prenosim svoje iskustvo sa ovim uredjajem ..

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Moje iskustvo sa N-com je vrlo diskutabilno. Kada se povezem sa suvozacem veza zna prosto da pukne iz cista mira posle par minuta. Sa telefonom radi besprekorno a na zumo ne moze da se prikaci (provereno) vec mora da se ide preko kabla. Navodno 103 moze da radi.

Ako se prikaci Ipod zvuk posle nekoliko minuta postane izoblicen.

Kada se doda tezina od skoro 1,9 kg jasno je da je kaciga promasaj.

Ma uopste ne znam zasto sam kupio flip up kada nikada ne vozim podignuto.  Da bar mogu nekome da je uvalim nego niko nece 2 kila na glavi.

• Drug član, 2265 postova

Posedujem Rhyno oko dve godine i zadovoljan sam kacigom. Unutrasnji vizir je fenomenalan i veoma se lako dize i spusta, i to je ono sto mi se najvise dopada. Sto se tice buke uglavnom ne prelazim 100kmh, tako da ne bih znao sta bih prokomentarisao u vezi toga. Osim ostecnja za koje sam sam zasluzan, kaciga nije pokazivala znakove habanja.

Uglavnom, meni je bila "best buy" 5 zvezdica sto je rezervisano za mali broj kaciga, a posebno flip up i po veoma razumnoj ceni, s' tim da se meni i dizajn veoma dopao zbog svoje originalnosti.

Jedina sitna zamerka bi mogla biti sto vizir nije otporan na magljenje, ali to se lako resava anti-fog sprejem, koji kosta nekih 200-300din. I sa tom kolicinom koja je potrebna za vizir trajace godinama.

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Imam i ja Rhyno, buka mi ne smeta (valjda sam se navikla). Jedine zamerke: malo duva ispod brade na većoj brzini (mada može da se stavi ona guma da ne duva) i često mi se otkači unutrašnji sunčani vizir jer ga drže neke slabe žabice, ali to lako popravim jednim klikom. Druge zamerke nemam. Odlična kaciga za tu cenu i jako lepa.

Posedujem Rhyno oko dve godine i zadovoljan sam kacigom. Unutrasnji vizir je fenomenalan i veoma se lako dize i spusta, i to je ono sto mi se najvise dopada. Sto se tice buke uglavnom ne prelazim 100kmh, tako da ne bih znao sta bih prokomentarisao u vezi toga. Osim ostecnja za koje sam sam zasluzan, kaciga nije pokazivala znakove habanja.

Uglavnom, meni je bila "best buy" 5 zvezdica sto je rezervisano za mali broj kaciga, a posebno flip up i po veoma razumnoj ceni, s' tim da se meni i dizajn veoma dopao zbog svoje originalnosti.

Jedina sitna zamerka bi mogla biti sto vizir nije otporan na magljenje, ali to se lako resava anti-fog sprejem, koji kosta nekih 200-300din. I sa tom kolicinom koja je potrebna za vizir trajace godinama.

zanima me gde si uzeo taj sprej i dal kad naprskas bukvalno nema vise da magli ?

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Anti fog sprej je na mojoj staroj kacigi (isto caberg) uništio zaštitni sloj na viziru, tako da sam mogla da ga bacim u đubre. Ne znam kakva iskustva drugi imaju...

zanima me gde si uzeo taj sprej i dal kad naprskas bukvalno nema vise da magli ?

Bukvalno nema da magli. Umem ponekad da se provozam i kada je temperatura ispod 10 stepeni i radi posao.

Jedno prskanje traje 2-3nedelje do mesec dana i potrebna je vrlo mala kolicina. Naprskas, obrises papirnom maramicom i to je to. Jedino sto "mirise" na nitro, ili nesto tome slicno, pa nije za prskanje pre voznje, nego nesto ranije. Ja sam uvek prskao uvece kada znam da nigde ne idem motorom.

Sprej imas u bilo kojoj auto prodavnici, za odmagljivanje stakla na automobilima je prvenstvena namena.

@Hellena

Nikakav problem sa vizirom nisam imao, jos uvek je kao iz prodavnice.

Sprej imas u bilo kojoj auto prodavnici, za odmagljivanje stakla na automobilima je prvenstvena namena.

pa videcu i ja nesto d aresim jer sam ja znao i u februaru da se vozam ...pa videcemo ...mad asam mislio da je menjam jer je skoro nikad ne nosim podignutu mada mi zao jako mi s esvidja dizajn ali videcemo malo jos i para mi treba...

pa videcu i ja nesto d aresim jer sam ja znao i u februaru da se vozam ...pa videcemo ...mad asam mislio da je menjam jer je skoro nikad ne nosim podignutu mada mi zao jako mi s esvidja dizajn ali videcemo malo jos i para mi treba...

Ne vozim ni ja sa podignutom, ali zato prija kad se rashladis na semaforu, treba nekom nesto da kazes (npr. ulazis na skup), ne mumlas kroz kacigu, a i nije kulturno obracati se, a da ne pokazes lice, a opet muka skidati za tako malo. Mada je ja otvaram i svaki put kada je stavljam, lepse i lakse je namestim tako.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja