ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jel neko od vas stavljao na TDM filtere za vazduh K&N? One sto se kace direktno na svako grlo karburatora po jedan. Kakva su iskustva, koliko se povecava potrosnja goriva. Kod mene se one gume, sto idu iz kucista filtera za vazduh na karbove, stvrdnule kao kamen i smanjio se precnik. Nema sanse da se nameste kako treba. Probao sam da ih grejem fenom, stavljao u vrucu vodu ali dzabe. Jesi li probao onim industrijskim fenom? Treba ih baš dobro ugrejati da omekane (paziš samo da ne otopiš gumu)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jel neko od vas stavljao na TDM filtere za vazduh K&N? One sto se kace direktno na svako grlo karburatora po jedan. Kakva su iskustva, koliko se povecava potrosnja goriva. Kod mene se one gume, sto idu iz kucista filtera za vazduh na karbove, stvrdnule kao kamen i smanjio se precnik. Nema sanse da se nameste kako treba. Probao sam da ih grejem fenom, stavljao u vrucu vodu ali dzabe. Jesi li probao onim industrijskim fenom? Treba ih baš dobro ugrejati da omekane (paziš samo da ne otopiš gumu)... Upravo htedoh napisati,industrijski fen,onaj sto koriste plasticari a ukoliko uspes navuci na telo karburatora silikonom namazi izmedju gume i airbox da moze da radi (vibrira). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Eve gi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Skineš gume sa air boxa, ugreješ ih tim industrijskim fenom da dobro omekane, skoro da počnu da se razvlače i onda navučeš preko karba i ostaviš ih tako da se ohlade da dobiju oblik usisa karburatora. Posle kada ih vratiš u airbox i kada staviš na karbove će imati strukturu karburatora i lepo će nalegati. Ja bi izbegavao silikon jer postoji mogućnost da ga uvuče karburator u usis... I ako imaš ovakve šelne kao na slici, kupi druge u gvožđari. Ove nisu praktične za stezanje i otpuštanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Skineš gume sa air boxa, ugreješ ih tim industrijskim fenom da dobro omekane, skoro da počnu da se razvlače i onda navučeš preko karba i ostaviš ih tako da se ohlade da dobiju oblik usisa karburatora. Posle kada ih vratiš u airbox i kada staviš na karbove će imati strukturu karburatora i lepo će nalegati. Ja bi izbegavao silikon jer postoji mogućnost da ga uvuče karburator u usis... I ako imaš ovakve šelne kao na slici, kupi druge u gvožđari. Ove nisu praktične za stezanje i otpuštanje... Sa spoljnje strane se zalepi deblji sloj tako ga nece uvuci niti povlaciti fals vazduh,kada se usled vibracija malo mrdne kutija dobije diraktno vazduh umesto preko filtera pa ga bude puno i trza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da toliko može da bude lufta da se oseti u toku vožnje...? Nešto mi malo verovatno da neki mali luft od koji deseti deo milimetra može toliko da utiče na rad motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da toliko može da bude lufta da se oseti u toku vožnje...? Nešto mi malo verovatno da neki mali luft od koji deseti deo milimetra može toliko da utiče na rad motora... Moze,imao sam taj problem zato i pisem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano April 1, 2016 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jel neko od vas stavljao na TDM filtere za vazduh K&N? One sto se kace direktno na svako grlo karburatora po jedan. Kakva su iskustva, koliko se povecava potrosnja goriva. Kod mene se one gume, sto idu iz kucista filtera za vazduh na karbove, stvrdnule kao kamen i smanjio se precnik. Nema sanse da se nameste kako treba. Probao sam da ih grejem fenom, stavljao u vrucu vodu ali dzabe. Ja moje stavio u vreli malte ne kljucalu vodu ostavio par minuta da guma skroz smeksa.Bitno je da ih navuces na karburatore i stavis na njih kuciste filtera dok su vruce,kad ohlade dobiju oblik i nema da falsira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da toliko može da bude lufta da se oseti u toku vožnje...? Nešto mi malo verovatno da neki mali luft od koji deseti deo milimetra može toliko da utiče na rad motora... Moze,imao sam taj problem zato i pisem. Ja imam nekih vrlo sličnih problema u vožnji... Ako je to to što ti pišeš možda i meni rešiš problem... De malo pojasni, šta ti se tačno dešavalo... Kod mene ti je ova situacija: motor lepo pali, kada je ovako toplo, samo za jedan stepen povučem sauh i on odma sastavi, kada se zagreje (temperatura pređe onu prvu crticu) spustim sauh, obrtaji na oko 1100, motor mirno radi, sve ok. Prima gas kao lud u mestu... Krenem, sve ok, prima gas, u svim brzinama sve ok. Izađem van grada, dodajem gas malko energičnije, išaltam do 5. brzine i držim na 4000 obrtaja. Motor počinje da trza, ali ne naglo nego onako kao da gubi delić snage na nekom od cilindara. Onda dodam gas, tu se zaguši na delić sekunde i nastavi da vuče. Pustim gas, ponekad malo pucne iz auspuha (to bih mogao da pripišem otvorenom Arrow izduvu), kada dodam opet gas ponekad odma primi kako treba, ponekad se zaštucne i nastavi da vuče... Svećice nove, kablovi (skoro) novi, karburator bio kod Bokilića, nove gumice na glavnim diznama, uštelovani, filter vazduha nov, gume od filtera lepo naležu na karbove, šelne za stezanje nove, creva za gorivo nova, slavina rezervoara očišćena, vakuum pumpa očišćena, nema znakova oštećenja na membranama u pumpi... Bokilić mi je rekao da su mi membrane karbova malo tvrđe nego što bi trebale biti, ali mislim da one nisu problem. Iglice spuštene na 2 crticu od gore (preporuka Bokilića)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da toliko može da bude lufta da se oseti u toku vožnje...? Nešto mi malo verovatno da neki mali luft od koji deseti deo milimetra može toliko da utiče na rad motora... Moze,imao sam taj problem zato i pisem. Ja imam nekih vrlo sličnih problema u vožnji... Ako je to to što ti pišeš možda i meni rešiš problem... De malo pojasni, šta ti se tačno dešavalo... Kod mene ti je ova situacija: motor lepo pali, kada je ovako toplo, samo za jedan stepen povučem sauh i on odma sastavi, kada se zagreje (temperatura pređe onu prvu crticu) spustim sauh, obrtaji na oko 1100, motor mirno radi, sve ok. Prima gas kao lud u mestu... Krenem, sve ok, prima gas, u svim brzinama sve ok. Izađem van grada, dodajem gas malko energičnije, išaltam do 5. brzine i držim na 4000 obrtaja. Motor počinje da trza, ali ne naglo nego onako kao da gubi delić snage na nekom od cilindara. Onda dodam gas, tu se zaguši na delić sekunde i nastavi da vuče. Pustim gas, ponekad malo pucne iz auspuha (to bih mogao da pripišem otvorenom Arrow izduvu), kada dodam opet gas ponekad odma primi kako treba, ponekad se zaštucne i nastavi da vuče... Svećice nove, kablovi (skoro) novi, karburator bio kod Bokilića, nove gumice na glavnim diznama, uštelovani, filter vazduha nov, gume od filtera lepo naležu na karbove, šelne za stezanje nove, creva za gorivo nova, slavina rezervoara očišćena, vakuum pumpa očišćena, nema znakova oštećenja na membranama u pumpi... Bokilić mi je rekao da su mi membrane karbova malo tvrđe nego što bi trebale biti, ali mislim da one nisu problem. Iglice spuštene na 2 crticu od gore (preporuka Bokilića)... Imao sam taj problem sa filterom vazduha novim Hiflo filtro a kada sam stavio (ne znam marku) stari koji je drugaciji ima mrezicu i spolja i sa unutrasnje strane a na oko izgleda kao da nema protok vazduha problem je nestao,probaj da novi filter umotas filcom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguće da toliko može da bude lufta da se oseti u toku vožnje...? Nešto mi malo verovatno da neki mali luft od koji deseti deo milimetra može toliko da utiče na rad motora... Moze,imao sam taj problem zato i pisem. Ja imam nekih vrlo sličnih problema u vožnji... Ako je to to što ti pišeš možda i meni rešiš problem... De malo pojasni, šta ti se tačno dešavalo... Kod mene ti je ova situacija: motor lepo pali, kada je ovako toplo, samo za jedan stepen povučem sauh i on odma sastavi, kada se zagreje (temperatura pređe onu prvu crticu) spustim sauh, obrtaji na oko 1100, motor mirno radi, sve ok. Prima gas kao lud u mestu... Krenem, sve ok, prima gas, u svim brzinama sve ok. Izađem van grada, dodajem gas malko energičnije, išaltam do 5. brzine i držim na 4000 obrtaja. Motor počinje da trza, ali ne naglo nego onako kao da gubi delić snage na nekom od cilindara. Onda dodam gas, tu se zaguši na delić sekunde i nastavi da vuče. Pustim gas, ponekad malo pucne iz auspuha (to bih mogao da pripišem otvorenom Arrow izduvu), kada dodam opet gas ponekad odma primi kako treba, ponekad se zaštucne i nastavi da vuče... Svećice nove, kablovi (skoro) novi, karburator bio kod Bokilića, nove gumice na glavnim diznama, uštelovani, filter vazduha nov, gume od filtera lepo naležu na karbove, šelne za stezanje nove, creva za gorivo nova, slavina rezervoara očišćena, vakuum pumpa očišćena, nema znakova oštećenja na membranama u pumpi... Bokilić mi je rekao da su mi membrane karbova malo tvrđe nego što bi trebale biti, ali mislim da one nisu problem. Iglice spuštene na 2 crticu od gore (preporuka Bokilića)... Imao sam taj problem sa filterom vazduha novim Hiflo filtro a kada sam stavio (ne znam marku) stari koji je drugaciji ima mrezicu i spolja i sa unutrasnje strane a na oko izgleda kao da nema protok vazduha problem je nestao,probaj da novi filter umotas filcom. Moj filter ima mrežicu i spolja i unutra... Ja sumnjam da li negde vuče falš vazduh, ali sam sve pregledao milion puta i nigde ne vidim da je nešto problem. Spoj karbova sa cilindrima su ok, šelme su stegnute ok, prirubnice su ok, sva creva od i do karbova sam pregledao... U temi sam jednom pročitao da je neko imao problem sa potrošenim iglicama od sauha i da je to rešio sa gumicama od upaljača...ali sada ne mogu da se setim na kojoj strani je to bilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Setih se @mikamoto - Jedan od cilindara na srednjem gasu ima malo goriva. Skini svecice, na kom cilindru je bledja na tom karbu je problem. Proveri da nije cepnuta membrana, da siber ne glavi u telu karba, slobodno ga mozes proci smirglom 1000 i posle pastom za poliranje metalik boje. Mozes slobodno podici iglu za jedan podeok u vis i na taj nacin obogatis smeshu na srednjem gasu. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Setih se @mikamoto - Jedan od cilindara na srednjem gasu ima malo goriva. Skini svecice, na kom cilindru je bledja na tom karbu je problem. Proveri da nije cepnuta membrana, da siber ne glavi u telu karba, slobodno ga mozes proci smirglom 1000 i posle pastom za poliranje metalik boje. Mozes slobodno podici iglu za jedan podeok u vis i na taj nacin obogatis smeshu na srednjem gasu. Pozz Svećiće su obe iste boje, belo-krem boje. Kada podignem iglice na karbu za jedan podeok onda se motor još više zagrcne pri energičnijem dodavanju gasa, doduše, ima i bolji odziva na gasu onda i bolje ubrzanje i tada su obe svećiće braonkaste boje... Bokilić je proveravao membrane i hod šibera u telu karba...sve je bilo ok...probao sam i ja prstom da podižem šibere, lepo idu gore i lepo se vraćaju... Da napomenem da nisam laik u mehanici, rasturao sam već dosta karbova, plus što sam kraduckao znanje i od Bokilića i od ostalih majstora. Ali ovakav problem nisam do sada uopšte negde sreo. I najgore mi je to da šta god promenim i uradim na karbovima i oko njih, motor se ili isto ponaša ili gore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10480 Napisano April 1, 2016 Drug član, 510 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jel neko od vas stavljao na TDM filtere za vazduh K&N? One sto se kace direktno na svako grlo karburatora po jedan. Kakva su iskustva, koliko se povecava potrosnja goriva. Kod mene se one gume, sto idu iz kucista filtera za vazduh na karbove, stvrdnule kao kamen i smanjio se precnik. Nema sanse da se nameste kako treba. Probao sam da ih grejem fenom, stavljao u vrucu vodu ali dzabe. Ja moje stavio u vreli malte ne kljucalu vodu ostavio par minuta da guma skroz smeksa.Bitno je da ih navuces na karburatore i stavis na njih kuciste filtera dok su vruce,kad ohlade dobiju oblik i nema da falsira. Probacu jos jednom da ih skuvam, mada nas drug veterinar je kuvao pa nista nije uradio. Mozda je rano dodao rezance!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Setih se @mikamoto - Jedan od cilindara na srednjem gasu ima malo goriva. Skini svecice, na kom cilindru je bledja na tom karbu je problem. Proveri da nije cepnuta membrana, da siber ne glavi u telu karba, slobodno ga mozes proci smirglom 1000 i posle pastom za poliranje metalik boje. Mozes slobodno podici iglu za jedan podeok u vis i na taj nacin obogatis smeshu na srednjem gasu. Pozz Svećiće su obe iste boje, belo-krem boje. Kada podignem iglice na karbu za jedan podeok onda se motor još više zagrcne pri energičnijem dodavanju gasa, doduše, ima i bolji odziva na gasu onda i bolje ubrzanje i tada su obe svećiće braonkaste boje... Bokilić je proveravao membrane i hod šibera u telu karba...sve je bilo ok...probao sam i ja prstom da podižem šibere, lepo idu gore i lepo se vraćaju... Da napomenem da nisam laik u mehanici, rasturao sam već dosta karbova, plus što sam kraduckao znanje i od Bokilića i od ostalih majstora. Ali ovakav problem nisam do sada uopšte negde sreo. I najgore mi je to da šta god promenim i uradim na karbovima i oko njih, motor se ili isto ponaša ili gore... Kada izvadis sibere sa membranama dali ima benzina ispod (prosireni deo) meni je bilo posto je sauh lagano propustao,to sam resio gumicom iz upaljaca,navukao na iglicu da bolje dihtuje,kada ih izvadis pogledaj dali su pojedene posto su plasticne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @thepainkiller dali ti se isto desava i sa standardnim auspuhom,procitao sam da jedan i dva cilindra moraju imati pregradu u auspuhu i otvoren moze praviti taj problem,sta vise hoce ventili da izgore (kada prenosim tudje informacije to je od proverenih strucnjaka),takodje kazu da je veci posao,kada se neka masina konstruise,napraviti izduv za istu stoga nisu akrapi i ostale rore toliko skupi i namenski za svaki model. Vidim kasnije da si prepravio por. ja sam pisao o gumici iz upaljaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano April 1, 2016 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan momci, jel primate dva super tenerasa na druzenje? jel i dalje vazi onaj dogovor za beogradjane sto je bruno napisao, mozemo I da se okupimo na predlozenom mestu kod Aman prodavnice? U 9? Pa da krenemo do 9:30? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @thepainkiller dali ti se isto desava i sa standardnim auspuhom,procitao sam da jedan i dva cilindra moraju imati pregradu u auspuhu i otvoren moze praviti taj problem,sta vise hoce ventili da izgore (kada prenosim tudje informacije to je od proverenih strucnjaka),takodje kazu da je veci posao,kada se neka masina konstruise,napraviti izduv za istu stoga nisu akrapi i ostale rore toliko skupi i namenski za svaki model. Vidim kasnije da si prepravio por. ja sam pisao o gumici iz upaljaca Isto mi se desava i sa standardnim auspuhom. Malopre sam rasturio komplet cele karburatore do zadnjeg srafa, sve opet oprao u benzinu, ocistio sve dizne i stavio sam gumice od upaljaca na iglice sauha. Deluju mi pojedeno... Cim sklopim sve i namontiram, javljam ucinak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zocist 56 Napisano April 1, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha XT1200Z, Yamaha Majesty 180, NSU Pretis maxi 175 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bio prisutan jedno vreme na forumu i sad čitam pa se možda i ja pridružim u nedelju ako uspem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano April 1, 2016 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan momci, jel primate dva super tenerasa na druzenje? jel i dalje vazi onaj dogovor za beogradjane sto je bruno napisao, mozemo I da se okupimo na predlozenom mestu kod Aman prodavnice? U 9? Pa da krenemo do 9:30? Naravno I naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Probao motor i za sada radi kako treba...doduse, bilo je malo i prljavo oko mesta gde dodje iglica za sauh...verovatno zaostalo od prethodnog ciscenja karba jer tada nisam skidao tu iglicu. Sada je karb kompletno ociscen i namesten. Sutra ide redovna proba na otvorenom...nadam se da je sad sve ok i da cu se moci mirno voziti u nedelju sa vama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Jao ja te karbove moram da sredim a nesto me strah da petljam to samDaj ih meni... ja sam ih vec naucio u svaki sraf... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14584 Napisano April 1, 2016 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ajde dok su ti prljave ruke skini cep od rezervoara i kompresorom izduvaj rupicu za odusku i crevo si mogao dok je bio rezervoar dole,cisto da ima bolji protok vazduha posto se nakupi prasine i prljavstine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde dok su ti prljave ruke skini cep od rezervoara i kompresorom izduvaj rupicu za odusku i crevo si mogao dok je bio rezervoar dole,cisto da ima bolji protok vazduha posto se nakupi prasine i prljavstine.Uradjeno jos juce... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...