Jump to content

Moto Zajednica

KING-ov ljubimac MZ 250

Recommended Posts

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Sviđa mi se.Pretpostavljam da nije problem isto uraditi ni sa okruglom cevi?

Resenje je odlicno,nije problem i da se prohronska cev savije na takav oblik  ;) ili neka druga,bez varenja,osim eventualno plocice kao nosaca kod dela rama kod amortizera.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

ma ima milion nacina da se odradi ovo... meni je bilo naj lakse ovako,,, sa cetvtastim cevima,, a da imam jos jednu ideju na nosac da dodam jos nesto ali to cu kasnije...  :) :)

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Posle zamene auspuha,motor mi ne troši 15l/100km.Sad je potrošnja pala na 7l/100km.Ajde sad da stredimo karburator,reče Džoni i dohvati se makaza.

Prvo da napravimo novi dihtung.Biće malo i rada skalpelom...

post-6761-12879069138919_thumb.jpg

post-6761-12879069139452_thumb.jpg

Dužan sam objašnjenje što se isti posao radi dva puta.Prošli put Džoni je pravio dihtung u nemogućim uslovima,u mračnom podrumu i radeći sve u vazduhu.Rezultat je bio-pocepao se dihtung.Zato se posao radi izpočetka.Sad ipak u boljim uslovima.Nažalost,ni danas mu nismo došli glave.Džoni,uz moje zdušno navijanje,nije uspeo da odvrne ler diznu (br.2).Uzjogunila se (pojedena glava bila) i ni napred ni nazad.NA kraju Džoni odnese karburator kući da tamo proba sa odgovarajućim alatom da izvadi diznu.Javljeno malopre-operacija uspela.Sad treba još nabaviti novu diznu,pa da se nastave radovi na karburatoru dotičnom.Treba još i kanal očistiti,samo proći ureznicom br.5 lagano i to je to. ??? ??? ???

"Al ga je opravio, svaka mu cast"  ;D

Ostali samo dugmići.

;D ;D ;

P.S. Pu,pu,pu.Vezaću mu crvenu trakicu na volan.Čisto protiv uroka.

Nabavljena ler dizna,kanal za ler diznu pročišćen.Sada ler dizna ulazi kao u sir.Nema potrebe ni za kakvom silom. ;D

Usput su i ostale dizne zamenjene.Tako bilo u kompletu,pa što ne zameniti ???

post-6761-12879069215768_thumb.jpg

• MZ Rider, 4141 postova

Pametno.,,, ja imam problem sa karbuatorom trosi mi oko 6-7l... :P moracu da trazim drugi neki polovan najverovatnije....  :) :)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

ČUVAJ STARE DIZNE!

Ja sam moje svojevremeno bacio, stavio nove i mislio da sam rešio problem a problem je tek onda nastao. Nove dizne su bile uže od starih, jeste da izrazito malo troši ali zato ne pali.

Do danas nemogu da nađem originalne dizne. NA Buvljaku sam gledao nekoliko igala i svaka je imala drugačije zareze, kaže čovek ''uzmi koju hoćeš'' ali šta vredi kada je sve to ''tu negde''...

Na stranu što te nove dizne zapuše lepkom zbog pakovanja. >:(

Poučen ovim višegodišnjim problemom sa diznama/guranjem ja bih zamenio samo onu što je crkla i to zato što mora, ove koje su bile na njemu ne bih dirao. Stare dizne provereno valjaju, nove ko zna, ne mora da znači...

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Vec je pominjano da ako kupujes set za remont karburatora, obavezno sa sobom ponesi svoju iglu radi uporedjivanja. Prica je iz iskustva, obicno na tezgi (OTC N,Beograd-Buvljak) po Marfijevom zakonu, neba bas tu koja tebi treba.Preporucujem kupovinu 2 komada igala jer su ove toliko loseg kvaliteta da se posle par meseci eksploatacije zarezi za odredjivanje nivia totalno "pojedu". Obavezno popisi dim. dizni ako ima oznaka na njima.Ako na to dodamo totalni ne umluk i povrsinsko znanje o MZ delovima sva tri lica koja se pojavljuju na prodajnom mestu, znaj da si u problemu kupovine ne odgovarajuceg dela a to komplikuje celu stvar do ludila.Ja cu verovarno zbog istrosenosti svih karburatora koje imam ugraditi neki drugi za koji barem mogu naci kalibrisane dizne .

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

More dobrih saveta ;D

E pre 15 god. si imao Cubru koji je skidao kozu s ledja  te smo se  dovijali na sve moguce nacine...

LM na mom mz-u imam cinimi se Mikuni karburator i nikad nikakvih problema godinama...Potrosnja izmedju 3 i 5 l u zavisnosti od odvrtanja gasa i dizni...

Ko ima problema savetujem japanski karb. za motore od 250 kuba.. Mislim da Dule ima jedan na prodaju pa ako nekog interesuje  prosledicu telefon.Valjda ga ceni 30e. Svojevremeno su ljudi iz tog kraja pravili odlicnu kopiju givi nosaca za mz-a..Jedan takav je na mom mz video si ga a platio sam ga 30 i super je a bogami je preko dosta rupa presao..Ako hoces ozbiljne nosace nas clan Scuba ih pravi na Ledinama..Igranje sa sipkama prouzrokuje cesta pucanja varova pa treba to u startu kvalitetno resiti..

Jos jedna stvar koja mislim pomaze a to je neko kvalitetnije ulje za mesavinu sa no smoke oznakom mislim da je bilo oko hiljadu i nesto din... em ne dimi em ne masti..A na semaforu te manje mrze nego sa dvotaktolom  :P  Cak sam suo da prave i neke ulja za skutere  sa aromom jabuke ili ...ali nisam probo..

Bas te namuci taj mz... ali kad jednom sve odradis trebalo bi godinama da traje.. pozz

Da znaš Vlajko,baš namuči,a tek smo na početku druženja.Video sam tvoj nosač i sasvim jepristojan.Cevke mi deluju tanjušno,pa zbog toga se nisam upuštao u priču daljnju.Nešto sam sa Zverinjakom pričao,ali u međuvremenu mi je ponestalo"interesovanja" pa nisam imao obraza čoveku da se javim.

Biće bolje,malopre sam video dugu. ;)

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Ja u moj MZ svake godine ulozem neke novce i jos nije doveveden u stanje kakvo ja hocu. :D A to traje vec pet godina. Uvek se nadje neka sitnica kojom covek nije zadovoljan. Primer do sada sam izmenjao 3 upravljaca. Ovaj poslednji mi se cini OK? :D :D

Ako neko vidi dim iz okoline "Arene" na Novom Beogradu,to možemo biti samo ja i moj MZ .Danas kad je (MZ) pretekao i nije poliven i zapaljen benzinom od mene lično,neće nikad.

Ponovo skinuo karburator,iskuvao,uglancao,produvao na kompresoru.Stavio nove dizne,ler diznu... Na dve kurble i zatim kontakt upali kao da je sve kako treba.

Međutim:

Pušta na sastavu lule i lonca (novoga).Promenio TRI NOSAČA auspuha kod motora,i dalje pušta,odnosno kad se vozi puca,neće da vuče.Bez opterećenja radi lepo i pali lepo.Na loncu ide dim,valjda je to znak da nije zapušen (kao kod Zverinjaka onomad).Napominjem da sam ga kratko (oko 30kim) normalno vozio posle promene auspuha i.Sve što sam pročitao u manualima i postovima probao,i on ništa.A vukao je kao nevreme do ovih zamena (i trošio kao brod).

Više ne znam da li je problem u karburatoru pa on zeze lonac ili je obratno,ili...

Šta mi je činiti,ima li neko ideju?

Sem da ga zapalim.

Na mestu spoja auspuha novog i stare lule vraća izduvne gasove.I onda puca i neće da povuče,odnosno povuče i onda se zaguši.PA opet tako u nedogled.Skakućem po putu kao žabica.

Stara lula je bila zavarena za auspuh.Kad sam menjao auspuh isekao sam ga i sastavio nosačem auspuha.U početku je jedva primetno puštao izduvne gasove i išao normalno,sad više ne.

DA li treba da objasnim još? Koliko je dugačka lula u odnosu na nosač auspuha?

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

Sem da ga zapalim.

MZ nikad niko  nije sredio pa da bude zadovoljan,uvek postoji sumnja da može i bolje,bar kad se radi o zaljubljenicima u MZ koji ih sami i održavaju.

To je dokaz da su MZ-i jaši svojevrsna FELA !!!Sam svoj majstor i to na putu,ali to je MZ.Ako se mesec dana voziš Mzejcom i ništa ti ne fali,vreme je da kupiš,drugi motor. :D :D :D :D

• MZ Rider, 4141 postova

razumeo.. samo kod mene nema takvih problema... imam rezonantni auspuh... jedino resenje zavari ga ili dodaj pace cevi na lulu pa spoj auspuh sa lulom razdvojivom vezom , kod mene na crvenom mz auspuh zavaren... :P

• MZ Rider, 4141 postova

hvala,boki kaže i da se izbuši ne boli.

Bokili je mastor, on to drzi u malom prstu....  ;D ;D i ja cu naj verovatnije menjati auspuh...  ::)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja