joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi dan-Ponedeljak Posle mnogo uskladjivanja,dogovaranja i odlaganja datuma polaska,utvrdjen je i taj dan kada cemo krenuti na sedmodnevno kampovanje,delom u istocnoj Srbiji u Neresnici,a drugim delom u centralnoj Srbiji u Strmostenu.Taj dan je 10-i avgust.Da smo bili pametniji,mogli smo krenuti i 8. ili 9-og,ali o tome niko nije mislio na vreme,nego smo budalastinu shvatili tek po polasku Iz Subotice nam stizu Jager i Goca,nesto pre njih su vec prisutni Peterpan i Melinda,i posle kafice krecemo na put,vec poznatim i pomalo dosadnim Vojvodjanskim putevima. Monotonija na kratko prestaje kod Titelskog brega,da bi se kasnije opet vozili izuzetno dugackim pravcima bez ijedne krivine,ali sa dosta letecih insekata koji imaju opasne zaoke. Prvi na udaru je Jager.detalje neka on opise. Po dolasku u Pancevo, plan je da rucamo u mesari koja ima i rostilj. Ali..! Mesara radi svakim danom,sem ponedeljka!Katastrofa! Odlazemo rucak na neodredjeno vreme,dok usput ne nadjemo neko pogodno mesto. U Bavanistu,po planu bi trebao da nam se pridruzi Miki jawa,pa zurimo da stignemo do pola dva da ne kasnimo.Zovem ga,kad on nije ni krenuo,nego je kuci... Dok malo odmaramo uz kafu i sladoled,pridruzuje nam se Boki iz Paracina.On je na putu kuci, a bio je na moto skupu u Muzlji.Razmenjujemo vizitke,pa idemo dalje. U Radincima nas ceka spustena rampa koja kao da zna da je ekipa gladna,a bas tu pored puta je i nekoliko hamburgerija i cevapdzinica.Koja prijatna slucajnost! Primecujemo jedan interesantan sleper,i bas smo se pitali koliko je bezbedno voziti sa ovako "ukrasenim" prozorom?! Nas domacin iz Neresnice nas zove i pita kada stizemo,jer su nam spremili rucak,a grehota je da se ohladi.A mi kao dobri gosti odmah sedamo na motore i krecemo,da nas ne bi puno cekali.Ipak je klopa u pitanju,nije to za salu Oko Pozarevca se vec pojavljuju toliko ocekivani pejsazi sa planinama. Most na reci Pek,kroz koji se dolazi u Neresnicu ujedno oznacava i kraj danasnje voznje, jer je imanje na koje cemo postaviti satore odmah tu sa leve strane. Po obicaju nas docekuje hleb,so i rakija i nasi dragi domacini,-Vera i Nikola Nasi domacini su se potrudili da pokose travu i cak su nam improvizovali i sto sa klupama,gde se odmah posluzuje rucak,-pasulj i to ne bilo kakav! Ono sto se crni je sam pasulj.Ogromna su zrna,a ukusna! Da li je velicina zrna imala ikakve veze sa daljim desavanjima u toku noci po satorima, -ne znam.Moguce je svasta :) Posle rucka smo postavili kamp,svratili do prodavnice po neophodne sitnice(citaj:pivo), i prepustili se uzivanju.Kakvo uzivanje?-Prosudite sami! Pivo ohladjeno u Pek-u: `ladno ko iz Peka! Posto smo se valjano `oladili,red je da nalozimo i logorsku vatru.Za tu svrhu nam je domacin isekao jedno celo sruseno drvo,da imamo dovoljnu kolicinu za lozenje,ne samo u naredna tri dana,nego i sledece godine Na slici je nas majstor za potpalu-Peterpan Vatra gori,a mi bi nesto opet gricnuli,pa se na brzinu sprema svedski sto na kaubojski nacin,-vecera na livadi Domacin nas casti i sa nekoliko klipova kukuruza secerca-sirovih,koje cemo kasnije ispeci na vatri. Ostatak veceri provodimo u dobrom raspolozenju,druzeci se pored vatre,uz koje pivo i vruc kukuruz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Drugi dan,-utorak Ujutru nas docekuje oblacan dan,sav nekako tuzan i tmuran,okolna brda su obavijena maglom, koje razocarenje... Peterpan gradi branu,ne bi li nas zubor vode malo razveselio. Ukljucene su i masine za ves :) Ubrzo se pojavljuje Nikola sa odlicnim domacim sirom,da nam se nadje uz dorucak Ovako nam izgleda kamp: Plna za danas je bio da se spustimo do Golupca,vozimo do Kladova,svratimo u Negotin i Rajacke pimnice,i da se vratimo preko Majdanpeka nazad u kamp.Tura od nekih 380km,ujedno i najduza planirana voznja tokom sedmodnevnog izleta. Posle malo oklevanja zbog vremenskih prilika,ipak odlucujemo da krenemo,jer kisa ipak ne pada,samo je oblacno i malo prohladno. Koja greska!Nismo presli ni 9km,kada nas je pljusak razvalio! U roku od 2 minuta su nam i gace bile mokre,nismo imali ni teoretske sanse da obucemo kisna odela!Razocarani i pokisli,vracamo se u kamp.Kisa ovde jos ne pada.Palimo vatru,susimo odecu,i bacamo se na rucak.Kisica pocinje,i svi se zavlacimo u satore.Ja se i ne secam kada sam zaspao,ali sam bas lepo odspavao.Negde oko dva popodne se budim,i osluskujem. Izgleda da je kisa prestala!Izlazim napolje,malo je i toplije nego pre podne,izgleda da ipak mozemo u voznju. Malo mi je zao da budim ekipu koja slatko spava,a opet nije fazon da odem sam da se vozim, pa odlazim od satora do satora i postavljam ono cuveno glupo pitanje:Jel spavate? Do ovog pitanja su naravno spavali Bilo kako bilo,ipak se na brzinu dogovaramo da danas odvozamo turu koju smo planirali za sutra. Put nas vodi preko: Voluja-Brodica-Blagojev Kamen-Debeli Lug-Leskovo-Jasikovo-Laznica do Zagubice,gde obilazimo Vrelo Mlave. Tokom puta nas kisa ipak sustize,i odmah i prestaje cim smo navukli kisna odela Ovde smo se presvlacili.Pored nas je reka Mali Pek,a iza zeleznicki most. Predeli kojima prolazimo su prelepi A asfalt je katastrofa.Sreca pa nam masine lepo gutaju i taj neravan put Jos malo prirode: Na vrelu nezaobilazno slikanje,kafa,casica razgovora,pa put pod noge. U povratku prolazimo kroz Krepoljin,Petrovac i Kucevo. Plan je bio da svratimo i u manastir Gornjak,ali smo to pomerili za cetvrtak,kada opet budemo prolzaili tim putem,dok budemo isli za Strmosten.Dotle ce nam se pridruziti jos dva drugara,koji nisu mogli poci sa nama u ponedeljak zbog obaveza. U Kucevu je neopisiva guzva zbog vasara,pa se probijamo metar po metar. Dolazimo do kampa samo da bi ostavili nepotrebnu opremu,i vracamo se u Kucevo,koji je svega 5km od naseg kampa,da bi se pocastili vecerom u jednom od restorana. Koji je to festival zderanja bio,jasno se vidi na slikama Cene su sasvim solidne,cak moglo bi se reci i skromne,uzimajuci u obzir kolicinu i kvalitet.Naprimer,cevapi su 300 din... Posle vecere smo se jedva dovukli do kampa,pokusali smo da popijemo jos po jedno pivo,ali smo ga cevcili najmanje pola sata,dok nismo predali borbu i povukli se u satore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Treci dan-Sreda Kisa je padala skoro cele noci,ali je do jutra na svu srecu prestala,vidno nam popravljajuci raspolozenje posle jutarnje kafe i dorucka.Sinulo je i sunce,pa sreci nema kraja!Ipak cemo moci da odemo na planiranu najduzu voznju. Dok sam skidao ceradu sa motora,otkrivam slepog putnika koji se tu sakrio od kise,a sada mu je lepo,i nikako da odleti Ceka nas mnogo kilometara,pa ne gubimo mnogo vremena nego polazimo. Do Golupca idemo preko Kuceva,Kaone,Turije,i Rakove Bare.Oslanjam se na mapu gps-a,jer ja znam samo za jedan drugi put do Golupca kojim sam prosao prosle godine,ovaj mi je skroz nepoznat,medjutim oznacen je kao asfaltni,pa vodim (gonim ) ekipu ovim pravcem. Nismo pogresili sto smo isli ovim pravcem,priroda je prelepa,a ni put nije tako los. Da su bajkeri svuda prisutni,potvrdjuje i sledeca slika. Kako li je tek njemu,kada se mi truckamo kao po makadamu? Prvi pogled na Dunav Obavezno slikanje kod tvrdjave Nastavljamo dalje,sa namerom da posetimo i Lepenski Vir Nazalost,muzej je zatvoren Ipak malo istrazujemo okolinu. Po polasku ne vracamo se "gore" na magistralni put,nego krecemo uzanim asfaltom,da vidimo gde vodi. Pogled na Dunav je odavde izuzetan Prolazimo ispod vijadukta stizemo do mesta gde asfalt prestaje,ali samo na kratko pa se odlucujemo da idemo dalje. Prava mini divljina! Nailazimo na raskrsnicu sa puno interesantnih putokaza Nedostatak vremena ipak pobedjuje,pa ce avanturisticki duh morati da priceka neku narednu priliku,jer bih bas voleo da vidim sta se nalazi u tim krajevima. Nedugo posle ove raskrsnice ponovo izlazimo na magistralu. U Donjem Milanovcu stajemo da dopunimo gorivo,i malo se slikamo Ceka nas jos mnogo voznje,pa se ne zadrzavamo dugo na razocarenje ekipe,i tu mi lepe nadimak "gonic" umesto vodic Jager konstatuje da sam u prethodnom zivotu sigurno bio gonic robova :) Na ovom mestu naravno ne mogu a da se ne zaustavim Kroz Kladovo prolazimo bez zaustavljanja,prelazimo 80km bez pauze,da bi stigli do Djerdapa 2,i Vidikovca. Tu su mi se ispraznile baterije u aparatu,pa nemam slika.Peterpan je za to vreme moje rezervne baterije drzao u punjacu,i bile su napunjene do pred polazak iz Negotina,taman da uslikam kako nas dosadna kisa opet siba! U stvari ne siba nas,jer smo se sklonili na sigurno kod Ribolovca Zao mi je sto nemam vise slika o boravku kod naseg drugara,on se jos jednom pokazao kao izuzetan domacin i drugar velikog srca,pa mu se zahvaljujem jos jednom u ime svih nas na svemu! Peter i jager ce siguran sam,postaviti slike koje su ovekovecile nas boravak. Iz Negotina krecemo u suton,predvodjeni Ribolovcem koji ce nas ispratiti do Klokocevca. Ostatak puta je protekao po mraku,pa opet nema slika Usput smo dva puta imali susret sa kravama na sred asfalta,srecom bez ikakvih posledica. Napravili smo kratku pauzu na ulazu u Majdanpek,telefoni su nam puni poruka sa pitanjima gde smo,zasto nas jos uvek nema,da li je sve uredu.Nasi domacini su se malo zabrinuli,ali smo svi dobro,neki malo promrzli,nekima malo bridi guza ali raspolozenje je super sto je naj bitnije. U medjuvremenu su nam stigli i drugari Djula i Vlado,sa svojim Bavarskim tenkovima,i cekaju nas u kampu u drustvu nasih domacina,i njihovog sina koji je i sam bajker. Po nasem pristizanju nastaje opstenarodno veselje,palimo logorsku vatru,vadimo pivo iz Pek-a,i druzimo se do kasno u noc.Slika opet nemam,nekako nije bilo vremena za slikanje Peter,Jager,priskacite u pomoc sa slikama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Cetvrti dan-Cetvrtak Nas boravak u Neresnici je dosao kraju.Pakujemo stvari,oprastamo se od nasih domacina uz obecanje da cemo sledece godine opet doci,ako je moguce na vise dana,i krecemo na put. Dok smo proteklih dana prolazili kroz Kucevo,non stop mi je paznju privlacio jedan natpis sa "zvucnim" imenom.Tek kada sam shvatio da se radi o pogrebnom preduzecu,sa imenom "Drnda", sam ostao bez teksta U ostalom,ako ne verujete,pogledajte sami A sada da idemo dalje.Dakle na putu za Strmosten prolazimo kroz:Kucevo,Kucajna,Petrovac,Krepoljin,gde skrecemo za Despotovac,pa Sige,Milanovac,Krupaja, Lipovica,Panjevac,Sladaja,i na kraju Strmosten.Deonica je dugacka oko 95km,i prolazi kroz predivne krajeve, Usput svracamo u manastir Gornjak,kao sto smo se i dogovorili pre dva dana. Vencanje je upravo u toku,pa ima mnogo naroda koji nas gledaju kao da smo pali sa Marsa Jedan od gostiju nam prilazi,i nudi nas sa zaista izvrsnom rakijom.Lepo smo se ispricali,saznali smo da je on iz Krepoljina,i nemoj da sledeci put ako dodjemo u te krajeve da se ne javimo!Ovo samo dokazuje da dobrih,gostoljubivih ljudi jos uvek ima,nisu izumrli kao vrsta,samo treba prava prilika da ih nadjemo,ili oni pronadju nas. Ostatak puta je opet samo voznja.Hteli smo da obidjemo i Krupajsko vrelo,ali su nam objasnili da ne radi,pa ga nismo ni trazili.Ako su nas ispalili... Dakle opet priroda i njene lepote. Od Krepoljina do Strmostena je put dosta naporan,uzak asfalt kojeg na nekim delovima bas i nema,krivina za krivinom u kojima skoro uvek ima i rizle rasute u velikim kolicinama,pa je voznja kao po jajima.U Sladaji stajemo da se odmorimo u jednom kaficu pored puta. Ostatak puta je opet voznja kroz prirodu. Stizemo do naseg odredista,kod Race,ali nas docekuje njegova supruga Mileva,jer je domacin u obliznjoj sumi,a vraca se ubrzo. Naravno,kafa i rakija su neizostavni deo tradicije doceka kod cika Race Po postavljanju kampa,odlazimo u selo da docekamo Straju i Bilju iz Beceja,koji danas treba da nam se pridruze.Cekamo,a gde drugo nego ispred prodavnice?! Potom odlazimo do vodopada Lisine Tu cemo se zadrzati i na veceri u restoranu Lisinski raj(jedinstvena,znaj! ) Straja i Bilja nece sa nama da budu u kampu,Biljino zdrasvstveno stanje to ne dozvoljava, pa tragamo za smestajem,i pronalazimo prenociste sa doruckom za 1000 din! Svi sretni i zadovoljni(i siti ) odlazimo da provedemo nasu prvu noc u Kucajima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Peti dan-Petak Budim se oko 7,sa osecajem kao da se nalazim u uzarenoj rerni kao neko pile spremljeno za pecenje.Sta cu,kada sam sinoc postavio sator na pogresno mesto ?! Ekipa jos uvek mirno spava,a ja pokusavam a dremnem jos malo na klupi ispod oraha,ali mi ne uspeva,pa se pridruzujem Raci koji je vec odavno na nogama.Dok pijemo kafu,i ostala ekipa se budi,pa posle kafe,pravac ispod oraha na dorucak. Danasnji plan je da obidjemo Resavsku pecinu,i vrelo Grze. Usput svracamo i u Senjski Rudnik Obilazimo manastir Ravanica Dalje nas put(gps) vodi kroz: Stubica,Popovac,Buljane,Saludovac,Gornja Mutnica,Izvor. Nazalost nemamo vremena da svratimo i u crkvu Svete Petke,pa idemo odmah do vrela. Vreme je brzo proslo,treba da krenemo.Na nebu su se opet nakupili neki preteci oblaci, i dok prolazimo kroz Paracin,za dlaku izbegavamo pljusak.U Cupriji je vec palo i par kapi,pa se zaustavljamo da vidimo hocemo li oblaciti kisna odela ili necemo. Dok stojimo i kisa prestaje,pa nista od presvlacenja.I dobro je sto nismo oblacili kisna odela,jer posle nije bilo ni kapi kise na svu srecu. Iz Cuprije imamo tri opcije kuda da se vracamo za Strmosten.Prva je preko Despotovca, druga onim putem kojim smo vec prosli,-preko Senja,a treca je koju je i gps predlozio,a ja se slozio sa njim,jer jos nikada nisam prolazio tuda.Kako bi Djula rekao:"partizanskim putevima" Prolazimo preko:Ivankovac,Paljane,Bigrenica,Kovanica,Jezero,pa skrecemo za Resavicu,Stenjevac, Da bi na kraju stigli do Strmostena. Samo jedna slika,jer je poceo da pada mrak. U Strmostenu,sada vec tradicionalno zaustavljanje ispred prodavnice na po hladno pivo(iz zamrzivaca,a ne iz Peka ) Pa dolazak u kamp,gde brzo pada odluka da se vecera spremi na licu mesta,da bude malo rostiljanja. Kupujemo 120 "Leskovackih Cevapcica",oko 5kg socnih i ukusnih cevapa.Joj kada se samo setim.. Salata je od paradajza i luka,i naravno svezih paprika. Raca je spremio vatru,malo i prejaku jer je Peter ostao bez dlaka na ruci dok je postavljao prvu turu mesa na rostilj Svako je bio zaduzen za nesto: Jager se rasplako koliko mu je bilo zao da isece luk Raca je dezurao oko vatre,a ja oko cevapa da ne izgore na lomaci Djula i Vlado,a posle i Jager(kada je obrisao suze ),nasa tri muzicara za dobro raspolozenje A svi zajedno da potamanimo plodove naseg vrednog rada.I to sa zadovoljstvom! Atmosferu ne mogu da vam prenesem,ali to ce biti nesto sto cu dugo-dugo pamtiti,a mislim da ce i svi ostali.Toliko pozitivne energije,sale,odlicnog raspolozenja na jednom mestu,-to treba doziveti.Po meni,ubedljivo najlepse provedeno vece tokom celog izleta. Ja sam se prepustio dogadjajima da me nose gde im je volja,pa vise nemam slika.Znam da postoje i vido snimci,pa drustvo,-molim vas da ih postavite. Eto,prodje jos jedan predivan dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raca 11 Napisano Avgust 17, 2009 U prolazu, 91 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Joska brate putopis je fenomenalan,predeli kroz koje ste prolazili su savrseni, malo vas je vreme zez ali mora i toga malo biti. Sve u svemu vidim po vasim izrazima lica da ste jako srecni i zadovoljni. A kad cete opet pa i ja da vam se prikljucim? Veliki pozdrav druze od mene i Ivane. Poz Zuzu puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 17, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuu, Joška, svaka ti čast na ovom putopisu! Sačekaću da postaviš sve što si mislio, pa ću na sve to samo da dodam par slika. Jedino bih da opišem svoj bliski susret sa osom, negde na samom početku putešestvija, prvi dan... Osetio sam da me je nešto udarilo u predelu vrata i samo par sekundi nakon toga, video sam osu kako se šeta po UNUTRAŠNJOJ strani mog vizira!!! Da sam se sledio - jesam Odmah sam izbacio desni migavac i stao sa strane. Rukama sam dohvatio kopče za podizanje flip-up kacige i tom prilikom, naravno, pustio volan, balansirajući jedino vrhovima nožnih prstiju na nesigurnoj podlozi. Goga se tom prilikom uplašila, nije znala zašto sam tako naglo stao i brže bolje krenula da beži sa motora! Tim svojim bežanjem je izbacila motor iz ravnoteže, a ja sa osom u kacigi nisam imao kud, nego da joj dozvolim da me bode koliko hoće, pa da zadžim motor. No, na moju žalost, Afrika je već bila dobrano izbačena iz ravnoteže i u poslednjem trenutku, pre no što će mi zgnječiti nogu sam skočio u stranu. Afrika se prevrnula na desni bok, sa visine od 30-tak cm. Zaista nije bilo teoretske šanse da je zadržim. Osa je nezainteresovano odletela, bez uboda, a roll bar je sačuvao moju Afriku od čak i najmanjeg oštećenja. Sva sreća pa ga je još stari vlasnik montirao Digli smo motor u roku od 3 sekunde a Goga je dobila lekciju o obaveznoj najavi silaska i penjanja na motor Dobio sam i ja lekciju... nisam ni trebao stajati, već samo dignuti vizir i okrenuti glavu u stranu... no, ko je u tom trenutku na to mislio... Drugi put ću znati, ovo je bilo prvi put Od mene toliko teksta, Joška je sve sjajno opisao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos malo pa gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sesti dan-Subota Danas smo bogatiji sa jos jednim drugarem iz Temerina,ucesnika BJB relija sa brojem 110 u SIVOJ!(najboljoj ) grupi,-Robert.On je stigao kod Race u subotu predvece,malo pre nego sto smo se mi vratili iz voznje.Sada je u koloni ukupno 7 motora! Danasnji plan je da odemo na Borsko jezero na kupanje. Ustajemo(za divno cudo posle prosle noci!) na vreme,oko 8,kafa,rakijica,dorucak,i sve sto treba,pa polazak na put dug 91km u jednom pravcu. Stajemo kod jedne prodavnice,a na izlogu oglasi Vozimo se do Kepoljina ponovo,vec poznatim krivudavim puticem preko Krupaje. U Zagubici se ponovo zaustavljamo na Vrelu Mlave,jer veci deo ekipe jos nikada nije bio ovde. Nastavljamo preko Crnog vrha.Interesantno je,da sam i prosle godine prosao ovim pravcem sa BJB voznjom do Vlasinskog Jezera,ali gde su mi bile oci?! Toliko vidikovca na jednom mestu,-tacno da ne poverujem da mi nije ostalo u secanju! Zaro je sada pravo vreme za popravni,pa vozim 40-50km/h na celu kolone da se nauzivam u neverovatnim prizorima! I onda krece ono pravo uzivanje! Jezero je cisto kao more!Zadnji put kada smo bili ovde sredinom maja,sve je bilo zaraslo raznim vodenim biljkama,voda je smrduckala i bila mutna,a sada je sve kako treba! Da sam znao,mogao sam poneti i ja kupace gace pa da se pokvasim...Ali nisam.Eh... Sta li samo propustam... Vreme brzo tece,pa je zacas 4 sata,i mi treba da podjemo,ne bi li stigli pre mraka nazad u kamp, Usput se zaustavljamo na Crnom Vrhu da se uslikamo. Verujte mi,da je ovo uzivo neopisivo lepse! U Milanovcu pravimo pauzu za kafu i ostale napitke u "Zov Homolja" restoranu. Cene su i vise nego korektne,u poredjenju sa Vojvodinom skoro pa za dzabe.A citav ambijent je i vise nego luksuzan.Ja sam predlozio iako smo imali drugaciji dogovor,da veceramo ovde,ali je dogovor ipak dogovor,pa smo samo popili po koje pice i produzili dalje. Da imate neku predstavu kakav je put od restorana do Race,- ima 27km a trebalo nam je citavih 55 minuta da ih predjemo!A to je asfaltirani put,doduse verovatno je asfaltiran izmedju prvog i drugog svetskog rata,a od onda nije odrzavan Posle iscrpne voznje stizemo do naseg sada vec svetilista I zna se,-Pivo! dok motori sa strepnjom cekaju svoje zedne gazde Kako nam je ovo zadnje vece koje provodimo zajedno,idemo u seosko domacinstvo gde su odseli Straja i Bilja na veceru,na njihov predlog. Domcin vec ceka na nas,nije ni kuhinju zatvorio koja inace radi do 10 kada ima gostiju,a mi stizemo negde oko pola 10. Redjaju se razni specijaliteti domace kuhinje,festa je bas onako "prava",a sve to za smesnu cenu. Vredelo je doci! Na kraju opet pravimo gresku,i porucujemo po porciju palacinki,kada ono dve palacinke u porciji,i to nisu ni malo skromne porcije,nego prave "domacinske" Nekako nalazimo mesta da ih potrpamo u sada vec stomacine,pa krece ono plitko grabljenje vazduha kao da smo na samrti Pravo ludilo ove veceri nastupa po povratku u kamp Neko se setio crtanih filmova,i smesnih likova u njima,sa jos smesnijim tekstovima,a Djula i Vlado su rodjeni imitatori.Tako se nisam nasmejao od ne pamtim kada! Spustaj most! Spustaj most!!-Bamm-Dizi most!! i "zmajevi su mnogo glupi!",pa "Tosa,robot za cerupanje pilica"Mislim,-dzabe i da vam pricam kada niste bili prisutni.Jos uvek me bole misici u stomaku od smeha! Ne znam kada smo zaspali,ali sam ove noci prespavao noc,a da se nisam ni jednom probudio. Mada,zli jezici pricaju da su Vlado i Djula meni i Jageru pevali partizanske pesme tokom noci,jer nisu mogli spavati od naseg hrkanja Zuza je zastitila svoje usi,da je citiram:"ustipcima",na sta je usledilo par stoseva iz serije allo allo,u izvedbi gorepomentih "izvodjaca".Ma bilo je ludo! I Jager dobija novi nadimak "Michi",ali ne znam tacno zasto I tako nam prodje i sesti dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 17, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sedmi dan-Nedelja(nazalost i zadnji ) Do sada se nisam setio da uslikam nas kamp kod Race,pa sam to uradio sada. Sve je krenulo uobicajenim tokom,kafa rakijica,dorucak,kada je Zuzu ujeo obad i to dva puta a ona je alergicna na to.Ubrzo dobija crveni osip,ali tvrdoglavost da idemo kod lekara ne prestaje.Na kraju posle saveta Djule koji radi u bolnici,ipak krecemo ona i ja u pratnji Jagera do bolnice u Despotovcu.Bio sam vec mnogo puta zabrinut u zivotu,ali ovako mozda jos nikad.Tih 15km sam presao za rekordno vreme,i izvinjavam se jageru ako me nije uvek mogao pratiti.U hitnoj nam kazu da smo stigli u zadnji cas,inace bi se moglo desiti svasta! Na svu srecu protivotrov deluje,i vracamo se nazad u kamp,gde nas ostali deo ekipe sa nestrpljenjem ceka.Koliko smo uboda tih odvratnih stvorenja dobili tokom puta kao cela grupa je za medalju! Sa zakasnjenjem od sat i po ipak krecemo.Svaki rastanak je tezak,pa je tako i ovaj,dok se oprastamo od nasih domacina,koji su nam dragi kao najrodjeniji. Ovih dana nijednom nismo isli u pravcu manastira Manasije,pa je sada pravo vreme da ga obidjemo. Sa tugom u ocima i zadovoljstvom u srcima okrecemo tockove prema ravnici,vec tradicionalno masuci oprastamo se od planina,livada,suma i potoka,krivudavih puteva,vidikovaca,i svih lepota koje nam ovi krajevi pruzaju.Lepo nam je bilo,da se to ne moze ni opistai,a sada sve to ostavljamo iza sebe,da zivi dalje u nasim secanjima,a mi se vracamo u svakodnevni zivot. Bezveze osecaj...Ali,kako narod kaze:Svemu sto je lepo,dodje kraj. Krecemo... Ovo je pogled koji ce mi najvise nedostajati u danima koji dolaze... Prelazimo most u Svilajncu,svi smo oprezni i nema nikakvih problema. Stizemo do Panceva.Secate li se mesare sa pocetka price?One koja ne radi ponedeljkom? E,pa danas je nedelja,i ako ima logike,danas bi trebala da radi! Logika pobedjuje,i resavamo problem praznih stomaka Sav inventar prebacujemo u hlad,jer je ispred same radnje kao u pustinji! Da nas je manje,mozda nam ni ne bi dopustili da premestamo stolove i klupe na travnjak, ali sedam motora natovarenih kao teretni voz,sa gomilom gladnih bajkera uglavnom odevenih u crnu opremu,ipak ostavlja neki utisak Rucak je,-ma prste da polizes!A sve za sitne novce! Dok sa uzivanjem unosimo visak kalorija Straja dobija poruku da nas u Sefkerinu ocekuje lokalni moto klub,da nas ugoste.Pa sto se mora-mora se,svracamo i do njih. Negde izmedju Jabuke i Glogonj-a primecujem u retrovizoru neidentifikovani leteci objekat crne boje,koji za dlaku zaobilazi Peterpan-a.Ucinilo mi se kao nesto sto je otpalo sa mog motora,ali posle kratke inspekcije u voznji da je sve u redu,ne zaustavljamo se nego idemo dalje do Sefkerina. Tek kada smo stigli,Peter me pita da li sam primetio da mi nesto fali? Kazem mu da je sve na broju,a da sam video to nesto crno,-jesam,ali sam mislio da je vrabac udario u topcase,pa mu se malo pobrkala orijentacija dok je leteo prema njima Na kraju ipak ispada da nije vrabac sa crknutim ziroskopom,nego deo od moje nove kacige u pitanju!Pa da je neka kineska i otpadne nesto to bi mozda i bilo u redu,a verovatno bih i cuo trenutak odvajanja.Ali posto se radi o zapadnoj varijanti(necu da pisem marku),tako je lepo otpalo,da nije ni pisnulo,pa nisam ni primetio. Dok se ostali deo ekipe druzi sa clanovima MK,Peter i ja se vracamo da pronadjemo deo koji je resio da vodi samostalan zivot,i uspesno ga nalazimo neostecenog! Do kuce ce lepo da putuje u tank torbi,a posle ce mu sudbinu zapecatiti neki dvokomponentni lepak,hehehe... Vec je odavno mrak kada stizemo do Temerina,a da smo tu,neki nisu ni znali Peter treba da skrene levo po ulasku u naselje,ja krecem za njim da se pozdravimo,a da ne stojimo na glavnom putu,kada me Djula pita,-A zasto smo sada stali? Objasnim mu zasto,a on:Pa zar smo vec u Temerinu?! Pa nije se smejala cela ulica,nego samo oni koji su bili prisutni Peter ipak okrece,i dolazi sa ostatkom cele ekipe kod nas.U stvari ne cele,jer su se Straja i Bilja odvojili u Zablju i produzili preko Curuga i Backog Gradista do Beceja. Mi smo stigli kuci,kafa,pivo,rakijica,sokovi za nase drugare koji jos uvek imaju puta pred sobom. Oprastamo se,i ostajemo sami po prvi put u zadnjih sedam dana.Koji cudan osecaj... Ali,to sto ostajemo sami,samo znaci da smo ucvrstili stara prijateljstva,i stekli nekoliko novih,proveli sedam divnih dana,i proveli se izuzetno! Pa,-draga moja ekipo,bila nam je cast provesti sa vama toliko nezaborzvnih trenutaka! Nadam se da cemo i u buduce praviti ovakva ili jos bolja druzenja/putovanja! Ostajte nam zdravo,i vidimo se!! Hvala vam na druzenju,i sto ste me trpeli kada sam govorio "hajde,hajde,treba da krenemo!" Na kraju,evo i ucesnika ove sedmodnevne ture: Peterpan I Melinda na transalpu Jager i Goca na africi Straja i Bilja na strom-u Robika na VT500 Djula na bavarskom tenku R80RT Vlado takodje na BMW R80RT I nas dvoje na transalpu Vidimo se na sledecoj avanturi!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 17, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan :'( :'( :'( ...a vi znate zasto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan :'( :'( :'( ...a vi znate zasto Znam...,i mnogo mi je zao sto nisi bio sa nama. Evo i track logova.Nisam snimio put od Temerina do Neresnice,i od Neresnice do Strmostena.Zaboravio sam da ukljucim snimanje Trase ostalih putovanja su tu. Tracklog.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6074 Napisano Avgust 18, 2009 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sjajna ekipa, sjajan putopis, divan provod. Zavidimo vam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Avgust 18, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepa tura i super ekipa! Vidim odlicno ste se proveli i odmorili. Nadam se da ce se za neku narednu visednevnu turu i moje kockice uklopiti. Neka od predela sam i sam obisao i znam da fotke ne docaravaju najbolje prirodne lepote. Joska, hvala na divnom putopisu, a Zuzi na slikama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5937 Napisano Avgust 18, 2009 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Joški i ekipi na predivnom putopisu i slikama. Šta da kažem a što već nisam telefonom rekao? Pratio sam vas svaki dan bar porukama i mislio na vas a Scuba, Sanja, Goca i ja smo vas toliko izogovarali, ma nemate predstavu... ;D Drago mi je da je Jager postao pravi akcijaš - enduraš i da je tek sad sa AT postao "pravi čovek" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da je Jager postao pravi akcijaš - enduraš i da je tek sad sa AT postao "pravi čovek" ;D Akcijaš, nego šta! ;D Utisci su predivni, celo putovanje je za čistu desetku, zaista! Bilo je i momenata kada sam se tako uplašio da nije normalno... U jednom trenutku je neka ćurka u automobilu, sa sporednog puteljka sa leve strane izletela u sred kolone između Petera i mene. Ja sam bio od nje nekih 15-tak metara. Zakočio sam kao nikad do sada i sva sreća da sam stao bez pada i bez udarca u automobil. Već sam video sebe i Afriku kao "dodatni hardware" u krntiji od četvorotočkaša. Glupača koja garantovano nema ni vizačku dozvolu se samo smejala. No, sva sreća, prošlo je bez ikakvih posledica... No, da zaboravimo ružne stvari Ovo je definitivno najlepše putovanje i najprijatniji godišnji odmor koji sam ikada imao. Ekipa kakva se samo poželeti može, vreme nas je relativno dobro i poslužilo, predivni predeli za videti... i ENDURO napokon! ;D ... Razlika putovati čoperom ili endurom je jednostavno nemerljiva, zaista Za kraj, evo gomile slika. Na žalost, kartica u aparatu se napunila mnogo brže nego što sam predviđao, pa na kraju nisam imao čime slikati ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan . .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan . . .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan . ... . ... . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Avgust 18, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan . .. ..... . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...