Jump to content

Moto Zajednica

Opet odoh do mora N S - H N

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: V-Star 1100 Silverado

Majstore!

Ne znam kako mi je promakao ovaj putopis, ali sam se povratio u zivot evo sada u kancelariji.

Svaka cast za turu, a i za stav "ko da sam otišo do kraja sela".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 165 postova

E ponosam sam što si mi komšija i prijatelj.Putopis ti je stvarno super.Kada čitam ovo poželim da se odvozam sa tobom negde daleko,ali rekao si da voliš da voziš sam..... Zato ću da čitam tvoje putopise i uživaću kao da sam se stvarno i ja vozio sa tobom.Pozdravčina

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder VS 800

Kad mi kažu miči te vodokotliće sa motora neču u njih stane kišni kombinezon da ne budeš mokar i  ljut,rezervne sijalice i alat da napraviš generalnu ako zatreba ,pastu za čizme i četku da se sjajiš na moto susretima,mape razne da me ne traže preko satelita,kompresor za gume ko če još drukat ručno kad se bušneš,set za krpljenje neču prst ili nešto drugo gurat u rupu,prva pomoč to je ona kutija gde stavljaš prezervative koje dobiješ po raznim manifestacijama da bi se smanjio natalitet da žena nevidi,razne najlonske kese (rodić,panto market,idea,tuš i bez reklama)da saćuvaš suve čizme jer čizma glavu čuva kažu i ne lažu a i smeče da skupiš svoje a ne ga razbacaš po kampu (očeš u jevropu),sveto pismo najvažnija stvar bez koje ni na kraj sela ne idem to je spisak BJBajkera koji su dali broj telefona za pomoč ma dje god da si, fala im puno se sigurnije osečam ma bilo dje sam,toliko o vodo kotličima a ostaje još ona torba-korpa nazad ruku mojih delo to je sneck bar tu je ono za popit izjest i zasladit se a i mesto za šešir i najlepše mesto za ručavanje i to sve gura 250 kub i 18 punoljetnih konja veselo do prve stoperke pa onda zna se menjaš pravac.

• Podržavam 1

Zašto je tema Opet odoh do mora,prošle godine sam isto bio ali malo drugačija ruta .Krenuo sam 09 maja ladan mjesec te godine bijaše prije 10 ura nisi moga sjest na motor da ne ostaneš bez 00, pa odoh opet preko skele pa S M , pa Š A ,pa L O ,i put Sokolca kroz brda i bogami kroz ledenu kišu nemaš se nidje sklonit dodjoh na Moto susret Sokolac 08 lijepo ne napojiše i ugrijaše dobrom rakijom Sale i njegovi bajkeri i poče provod .Kolko je bilo hladno , ipak je to Romanija smestili smo se u salu i tu spavali ,ujutro nas je probudio led koji padao vani sa krova i posle doručka kod Saleta krenuh dalje put mora zna se opet bježeči od kiše preko Tjentišta i Trebinja .

Prođoh Trebinje i stigoh na more tu na domak su nas držali na suncu 3 sata onda se još radio oni lijepi put, dvoumio sam se dal da odem u planine dje smo uvek zimi išli na skijanje a lijepo je i ljeti  ili na more dole na kupanje.Ma idemo na more u moju ribarsku bazu odakle sam sam 20 godina išao na ribanje svaku drugu noč, jako lijepo mjesto u Kumboru sve ti je na dohvat more ,barka ,ribe ,sunce .

I zacrto rutu do Jagodine na Moto susret, H N pa Sutomore ,Sozina , P G ,pa Bioče ,Veruša , Mateševo ,Andrijevica ,Berane dotle sam stigao taj dan opet me pratila kiša a lijepo je kum zborio ostani idi sjutra.Uz more je bilo dobro, putevi se prave dolazi sezona, kafiči se opravljaju,trka frka a ja lijepo bjež u tunel Sozina kad izadjoh ono pljusak nevidjeni kud češ sad mahnuh čuvarima i nazad u Sutomore u Flojd, nekog vata jeza od tog imena ali ja sam bio u maju,i sunčanje sa sendvičom od po kila, na čekanje da se razidju oblaci.Izvirih iz tunela posle dva sata vedro preko naplatne rampe dje mi se smiju ali nisu no jedamput naplatili krenuh dalje Bioče pa uzbrdo slalom do Mateševa pa lijevo prema Andrijevici kad nedje prije Gnjilog Potoka kočiiiii Jbg nema puta odnjela ga voda valda taj Gnjili potok od šoka nisam ni fotku bacio vidim uz ledinu tragovi točkova i ja oruk i izadjoh na sledeču serpentinu.Prati me sa desne strane planina Prokletija a i izmedju nas ambis dubok kilometar nidje ograde kad promislih kad bi me odje našli bjež sredinom puta bolje da me nešto satre nego da me traže dolje ali nije bilo saobračaja vukojebina prava pa stigoh u Andrijevicu, ljudi me gledaju il što sam musav od blata il odakle ovaj dodje, što jedan reče tamo gde si ti prošo dušmanska noga nije kročila ni turska ni švapska a ni motor izgleda.Dalje do Berana tu me uhvati noč nađoh sobu i u kafiču proslavio sa konobaricom moje veranje po Prokletijama a kažu da je moje pleme odande odlično upoznah postojbinu.

Ko nije prošao putevima Crne Gore biče mu svi putevi teški tako da mi je bila laganica od Berana ,Rožaje, Novi Pazar,Kraljevo Kragujevac i Jagodina na Moto susret 2008 opustio se i uživao u muzici i piču tu me slikavale neke dobre tete pa sam u novine izašo.Sjutra kuči u N S kupio ženi cviječe u saksijama valda što ona voli i živo je stiglo doma iz Jagodine moraš malo nije me bilo doma 20 dana.Uglavnom od svog mora samo se jednom okupao ali zato me svuda bilo možda sam nešto zaboravio ali bilo je lijepo .

• U prolazu, 72 postova

cestitam i ova je jako lepa reportaza svaka cast tebi i tvom vernom drugaru Jezdimiru. lepo si ukombinovao vreme putovanja  i mogao posetiti i moto skupove . podrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja