Jump to content

Moto Zajednica

Da li je mnogo ?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pozdrav drugovi,

moja honda troshi 6-7 l/100km, a eventualno kad lagano vozim avalskim putem opadne do 5-5.5 l/100km

Moram da napomenem da je predjashnji vlasnik stavio K&N filtere, i da je top otvoren. Koliko sam primetio, dizne su fabrichke: jedna 72 a druga 108 u oba karburatora.

Da li je moguce da se potroshnja toliko podigne samo zbog filtera, ili cenite da to moze da se ushteluje bar na 5 l prosechno.

Inache, josh da napomenem da je nemoguce vratiti na fabrichki filter jer je kucishte istog isecheno da stanu K&N pechurkice  :(

Podeshavao sam nivoe u karburatoru po knjizi kako pishe, ler dizne takodje, ali potroshnja se ne menja, bar ne toliko da primetim. Jedino sam primetio da sad bolje ide motor, i da se oseca miris kvalitetnije smeshe iz auspuha (onako smrdi kao iz yuga :) .Kada sam ga uzeo svecice su bile bele, a sada sam postigao onu narandzasto/braon boju.

Poz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

To ti je sa pecurkama tako, to jest, sa povecanim dotokom vazduha. Uzmi malo izolirke i oblepi oko pecurke da redukujes protok vazduha kroz nju i opet presteluj karb na staro i imaces manju potrosnju, ali ce i malko slabije da ide (kao i pre, sa fabrickim).

E dobra ideja. Chak moguce da nece loshije ici... Kada se samo KN stave i ne dobija se mnogo, ...treba i dizne i jos shtoshta, al eto... E samo mi sad treba savet koliko smanjiti protok. Bash nemam predstavu koliko bi bilo "fabrichki" :S

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Evo poredjenja radi, ja vozim Suzuki GS 400 star tries godina, preso 62500 km, i po gradu mi trosi oko 4,4 lit na 100 km, a na otvorenom i ispod cetiri. Imam fabricke auspuhe, i fabricki filter za vazduh .

Otvoris auspuh, otvoris usis , e onda otvori i novcanik za gorivo !

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

To ti je sa pecurkama tako, to jest, sa povecanim dotokom vazduha. Uzmi malo izolirke i oblepi oko pecurke da redukujes protok vazduha kroz nju i opet presteluj karb na staro i imaces manju potrosnju, ali ce i malko slabije da ide (kao i pre, sa fabrickim).

moze da se desi da tako samo digne potrosnju goriva......

ja bih radije nasao originalnu kutiju filtera za vazduh,moze da se desi da je imam,posto imam jednu takvu hondu u delovima,kompletna je sem jednog izduvnog ventila,, ;)

Kada sam rasturao karburatore primetio sam da su ove rupice, koje su na slici obelezene plavom bojom, zapushene nekom topljenom plastikom. I to se vidi da nije fabrichki. Samo ova na koju bije crvena strelica je prohodna. Shta mislite, koji je efekat ovoga ?

post-5215-12879045414925_thumb.jpg

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Kada sam rasturao karburatore primetio sam da su ove rupice, koje su na slici obelezene plavom bojom, zapushene nekom topljenom plastikom. I to se vidi da nije fabrichki. Samo ova na koju bije crvena strelica je prohodna. Shta mislite, koji je efekat ovoga ?

Blokada

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ako zatvoris pecurke smanjices dotok vazduha,a povecaces dotok goriva i podici ces potrosnju.ja sam vozio gsx 550ef sa otvorenim auspuhom i potrosnja je bila od 4.5-5l

a te rupice su bile verovatno zbog blokade tj da se siberi nebi podizali do kraja,tj da bi snaga bila smanjena,sada kada su zapuseni podize ih do kraja i imas vise snage...

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ne mora da znaci da je i bregasta,,,retko kada su sve blokade tu...

kod mene su mogle biti blokade na usisu,na diznama na bregastoj ,ali na kraju se ispostavilo da su samo bile blokade na granama :)

napravio nove grane i otvoren lonac i bike poleteo

Ma bash me bune te zapushene rupice na vakuum klipu ovom na slici. Moram da provalim da li manje dize klip, odnosno da li je slabiji, kad su zatvorene ili otvorene. Bash gledam u knjizi, na svim slikama postoje te trirupice, samo ne mogu da vidim da li su zapushene :S

Pa razmishaljm da probam. Samo imam loshe iskustvo sa tim popravljanjem nechega shto radi. :) Drugar ima istu hodnu, ali mi glupo da ga cimam da otvaramo karbove iz chista mira. Jedino da ga ubedim da mu ne valja neshto i da cu da mu sredim :P:P:P

A sve ovo se cimam jer idem logikom da ako ima vishe snage, manje mu treba za kretanje pa ce mozda manje da troshi u normalnoj voznji :S Mislim, 6-7l je bash previshe. Ko da mu usis ide direkt iz rezervoara bez karba :)

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+

Ako su te rupice blokada, onda zatvanjem istih dobijas veci podpritisak (vakum) sa gornje strane sibera, a samim tim i potpuno otvaranje protoka. Kod GPZ500S postoji nekoliko varijanti snage za isti agregat, i u jednoj se snaga ogranicava bas rupicom na siberu. Dakle zatvori rupicu pa probaj, nista lose ne moze da se desi! A ako se dobro secam na CB400N za 27KS je bregasta drugacija.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja