Arakis 5959 Napisano Jun 30, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis A za Katerinin predlog sam ZA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jun 30, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzom odgovoru i cekam. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 30, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Fala bogu da je krenulo. Nadam se da se mlađe kolege neće stideti da sa nama "matorima" sede u đačkoj klupi i obnavljaju gradivo a mogu i da ga prošire, što isto važi i za nas. Na kraju, nije loše nekad znati i tehniku defanzive jer je nekad bolje "slavno se povući" nego "slavno izgubiti glavu". 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis 8. scuba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Jun 30, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis 8. scuba 9.zlajabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 30, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis 8. scuba 9.zlajabgd 10. Fibra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jun 30, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ideja je odlicna, ali nevidim razloga zasto nebiste i obucavali ljudi koji nemaju A kategoriju pogotovo sto je njima mnogo vise potrebnija takva obuka jer nemaju mnogo iskustva u voznji. Kao sto vec rekoh, ovaj kurs je dosta napredniji od samog polaganja za A kategoriju. Moze biti naporan za onoga ko jos uvijek uci kako da krene i stane. Ovo treba da prodju oni koji voze da vide sta su do sada propustili i da to popune. Da se isprave stare lose navike i steknu nove iz novih tehnika. Samo predlog, da se ovakav kurs vožnje održi i u mestima koji su dalje od Beograda, a ima dovoljan broj zainteresovanih. Lepo izorganizuje se jednodnevno druženje. U prepodnevnim satima teorijska nastava, pasulj, u popodnevnim satima praktični deo. Razlika bi bila samo da bi sada predavači napravili vikend vožnju Siguran sam da ce u buducnosti (vrlo bliskoj nadam se) biti i toga Fala bogu da je krenulo. Nadam se da se mlađe kolege neće stideti da sa nama "matorima" sede u đačkoj klupi i obnavljaju gradivo a mogu i da ga prošire, što isto važi i za nas. Na kraju, nije loše nekad znati i tehniku defanzive jer je nekad bolje "slavno se povući" nego "slavno izgubiti glavu". Taj mix mladog i starog je prava stvar Bice tu svih tehnika i ofanzivnih i defanzivnih i svaka od njih se iskoristi za izbjegavanje nesrece i sto je najvaznije, za sigurno i lagodno krstarenje drumom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 30, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Kako je krenulo bice to ofanzivno/defanzivna voznja po kisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jun 30, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Kako je krenulo bice to ofanzivno/defanzivna voznja po kisi. Uh, da ako ovo cudo stane do nedjelje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jun 30, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis 8. scuba 9.zlajabgd 10. Fibra 11. raptors Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rasha XL 26 Napisano Jun 30, 2009 U prolazu, 69 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se formira grupa za petak ja ću biti među njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jun 30, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Narode, jedino su se fibra i neboisha uredno prijavili preko mail-a, Molim vas da se, pored posta na forumu, uredno prijavite i na mail: Na kurs se mozete prijaviti slanjem mejla na adresu ams@bjbikers.com, u kome cete navesti svoje ime i kontakt telefon radi potvrde prijave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jun 30, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Za one koji razumeju engleski evo par linkova koji se MORAJU procitati. Za one sa slabijim znanjem, ja cu prevesti tekst cim budem imao malo vremena: http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3744/is_200603/ai_n17175946/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Jun 30, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ova akcija je sa svaku pohvalu! Praticu i nadam se da cu postati jeda od DIPLOMACA! ;-{)> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2727 Napisano Jun 30, 2009 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis 8. scuba 9.zlajabgd 10. Fibra 11. raptors 12.Biker Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1768 Napisano Jun 30, 2009 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan sjajna ideja 1. Saxi 2. KochaMatori 3. KochaMladji 4.dr.Bane 5.deyan76 6. dule_pop 7. Arakis 8. scuba 9.zlajabgd 10. Fibra 11. raptors 12.Biker Boy 13. herman Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jul 2, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Kako stvari za sada stoje, po broju prijavljenih imacemo na Teorijskom dijelu samo grupu za cetvrtak. Prijave traju jos danas do 19h kada pocinjemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suvozac 7 Napisano Jul 3, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kako mi je Scuba ispricao sta je bilo na kursu, zao mi je sto nisam prisustvovala !!!!! Ako kojim slucaj ponovite isti ili sl, molim da me obavestite. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
search 1 Napisano Jul 3, 2009 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc dok smo u sklopu prve pomoci govorili o skidanju kacige, nekome od prisutnih sam pomenula ovu inovaciju. Ne znam koliko je u upotrebi na zapadu i koliko je efikasno, ali nije lose znati da postoji. Pa u nekom trenutku mozda predloziti da se uvede u upotrebu i u nasim hitnim sluzbama. The Shock Doctor Eject Helmet Removal System aids in the safe removal of helmets when neck and spinal injuries are suspected. Pulling the helmet off a crash victim can, in seconds, cause further trauma to the neck and cervical spine resulting in serious debilitating, and permanent damage. The Eject Helmet Removal System was designed to aid in the safer removal of a helmet by pushing the helmet off the head after the upper spine has been immobilized. The concept is simple: a tightly folded air bladder is inserted into the roof of the helmet, and a air tubing is routed behind the helmet lining and positioned at the base of the helmet for easy access. To use, a small hand pump is attached to the air tube. As the air bladder is inflated, the helmet is gently pushed off the wearer's head. The device is so simple and ingenious, it has already been mandated by the AMA (American Motorcyclist Association) and the IRL (Indy Racing League)! Jos jedna opcija za lakse i bezbednije uklanjanje kacige iz ARAI-a - Arai Removal Assist Hood Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raptors 53 Napisano Jul 3, 2009 Sensei servis, 347 postova Lokacija: Novi Sad, Beograd Motocikl: "viljuske"...al' na kardan! Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc dok smo u sklopu prve pomoci govorili o skidanju kacige, nekome od prisutnih sam pomenula ovu inovaciju. Ne znam koliko je u upotrebi na zapadu i koliko je efikasno, ali nije lose znati da postoji. Pa u nekom trenutku mozda predloziti da se uvede u upotrebu i u nasim hitnim sluzbama. ...jeste, sve to je ok a gde ja to sve da potrpam na "golaca".... :o :o Kurs je odlicno zamisljen i nadam se da ce s vremenom to zaziveti, da ce se cesce odrzavati, jer neke stvari koje radimo na motoru (polozaj tela , glave, nacin kretanja motora, sile kocenja...) radimo nesvesno ( ili cak pogresno! :o) ali mnooogo je jasnije kad se isprica teoretski... ucitelji, samo napred!!! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2727 Napisano Jul 3, 2009 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Tek juce sam video koliko nemam pojma niocemu,i ono sto sam malo znao ispada pogresno ... Svaka cast na trudu,ovaj kurs treba svaki bajker da prodje ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jul 3, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Tek juce sam video koliko nemam pojma niocemu,i ono sto sam malo znao ispada pogresno ... Svaka cast na trudu,ovaj kurs treba svaki bajker da prodje ! Ovaj put akciju nismo bas najbolje najavili, jeste ovo kurs defanzivne voznje ali da bi pricali o defanzivnoj voznji koja se primjenjuje u saobracaju, prvo moramo znati odlicno vladati motorciklom. mozda je pravilniji naziv "Kurs sigurne vonje i upravljanja motorciklom". Ja sam napravio zahtjevan sistem Tehnika upravljanja motorciklom (koji ce sledeci put morati da bude malo kraci ) koji treba da cuju prije svega oni sto voze agresivnim stilom (njima vise treba), a naravno i oni mirnijeg duha. Defanzivna voznja nije sustina vec je u biti samo dio ovog kursa, mislim da zbog tog, da kazem nesporazuma u najavi, dobar dio ljudi (narocito onih koji vole brzinu) nije htio da se prijavi, sto je greska koja ce nadam se biti ispravljena. Sa ovim i dalje nastavljamo, najvjerovatnije krajem Avgusta, a u pripremi je i jos jedna akcija ozbiljnijeg nivoa koja se tice naprednih i trkackih tehnika upravljanja motorciklom sa prakticnim treninzima na stazi, ali o tom po tom... Pozdravljam sve koji su bili sinoc i vidimo se u nedjelju na dva tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan covek se uci dok je ziv...................... bio sam juce,i ima korisnih stvari.preporucujem da svako odslusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Jul 3, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Zaista dragocena saznanja. Cak i ono dobro sto nesvesno primenjujem u voznji sada nakon ovog kursa shvatam zasto je dobro i na koji nacin to utice na moju sigurnost. Sto je jos vaznije, sada znam kako to da unapredim, usavrsim...a da ne govorim o gomili novih saznanja koje tek treba da uvedem u praksu. Svaka cast organizatorima i svim predavacima. I ako niste profi profe odradili ste ovo tako dobro da je i moj junior, kome se inace smucila djacka klupa, netremice odslusao citavih 5 sati intezivnog predavanja i na kraju bio pun pozitivnih utisaka - i naravno pun elana da sve to uvezba i primeni u svojoj voznji. Vidimo se na poligonu u nedelju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Bas mi je zao sto nisam mogao da dodjem, nisam stigao da registrujem motor, ali bice valjda jos koji put, ima dosta ljudi kojima bi to itekako dobro doslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jul 3, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Countersteering je zakon, hvala Lazo :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...