Jump to content

Moto Zajednica

Slavina, problem

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Izgleda da mi ne radi slavina. Vozio sam jedno 10-15 km po gradu i na otvorenom se setim da je nisam otvorio. Znachi moze bez problema da se vozi sa zatvorenom slavinom... Sad znam da ne zatvara. E sad dal prebacuje na rezervu kad okrenem na rezervu i shta moze da se desi/pokvari ako nastavim da vozim ovako. Mada znam da GOMILA vozi motore i nikad ne zavrce slavinu. Ja ga vozim skoro svaki dan tako da ne bi trebalo da bude problema. Ali zimi je zavrcem. Shta se deshava kad je otvorena slavina dugo vremena? Jel tachno da se gorivo sliva u cilindar pa silazi pored karika u karter i sjebava ulje ili to kvazi majstori jedu da ne kazem shta? Hvala unapred na odgovorima!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 432 postova

Slavina vakumska ili mehanicka koja ne zatvara moze napraviti problem upravo takav kakav si opisao , tako da su ti majstori ovog puta u pravu .

• Zainteresovan, 830 postova

Ja kad sam dovezao teneru u februaru, ostavio sam je da izbleji do pocetka sezone, jedno mesec i po, i kad sam je pred pocetak sezone odvezao kod majstora da promeni ulje, kaze, pola ulje pola gorivo, prelio ti motor. Da sam nedaj boze uvatio d aga vozim u tom stanju, cirkus... Tako da, ima slavina svoju funkciju, najbolje d aje zamenis, da ne bi morao da menjas nesto mnogo skuplje  ;)

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ovo za slivanje pored karika i u karter? Tachno je?

Moze da se desi da se slije gorivo pored karika u karter ili u filtar vazduha ali nije previse verovatno. Da bi se to desilo mora da crkne ventil dovoda goriva u karburatoru + da je zacepljen sistem protiv prelivanja u  karburatoru. Meni recimo oce da zajebava taj ventil i kad se to desi curi mi gorivo kroz crevo koje izlazi iz chantrice karba pa lije malo po zemlji. Onda ja kvrcnem malo po karbu i ventil se "popravi". :)

Trebalo bi jednom ovo da sredim.. :P

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Na en500 moze lako da prelije i pomesa ulje i gorivo, vodi racuna. Drugaru koji je uvozio en se to desilo vise puta, na srecu bez posledica jer je primetio na vreme. Najbolja zastita ti je da izvuces crevo za iberlauf jer kroz njega udje benzin, imas i sliku u temi za kle.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Slican problem sam i ja imao, pa ti je resenje sledece: da narucis set za reparaciju slavine za tvoj motor pa to sam sredis ili (u mom slucaju na hondi) slavina od mz-kod matorog na buvljaku 900 dinkosa ima i taloznik i kao italijanska je...morao sam adapter da pravim na strugu = 400 din. Dobanovci cica stari nije ga mrzelo..srecno i sredi to obavezno-steta moze biti velika

Hm...... BLAM ;D Izgleda da sam pogreshio to jes nisam dobro video. Moja slavina i NEMA OFF... Ima samo ON, RES i PRI. E ja sam mislio da je taj PRI u stvari OFF i na njemu sam se vozio. Na sva tri stepena motor radi perfektno i ujednacheno. Znachi ja nemam off? Valjda karbovi sami vuku gorivo vakumom ili tako neshto?  ;)

• Svrati ponekad, 432 postova

To je vakumska slavina i moj savet ti je da izbegavas voznju na opciji PRI , ona sluzi kad ostane motor bez goriva da se prebaci na PRI ( pre toga naravno sipas gorivo  ;) ) i na taj nacin gorivo prirodnim padom sidje u karburatore , pa ne moras mnogo da verglas .  Odmah posle prebacis na on i

vozi misko .

To je vakumska slavina i moj savet ti je da izbegavas voznju na opciji PRI , ona sluzi kad ostane motor bez goriva da se prebaci na PRI ( pre toga naravno sipas gorivo  ;) ) i na taj nacin gorivo prirodnim padom sidje u karburatore , pa ne moras mnogo da verglas .  Odmah posle prebacis na on i

vozi misko .

Ma kakvo izbegavanje to mi se desilo samo tad jer sam zaboravio da "odvrnem" slavinu a kakav sam kreten nisam znao da ne treba ni da se zavrce ni odvrce. Uvek sipam do chepa na 100 ili 200 km tako da nikad ni na rezervi ne vozim. Mada dok sam ga vozio na tom PRI nije se ponashao chudno mada nisam mogao u potpunosti to da osetim imao sam suvozachicu sa sobom.

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Nema OFF ni kod mene na suzukiju i nema sta da se iskljucuje, jer je vakumska.

Ja sam se zacudio kada sam skidao rezervoar, i kada sam skinuo crevokoje ide od rezervoara na slavinu,

ne curi gorivo i ako je na ON, bas zbog tog vaku(u)ma, koji pravi protok samo kada se startuje motor.

Sad je valjda svima jasno :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja