Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko kupovine motora 600ccm

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Suzana GSXR 750 K8

E ovako, napokon sam odluchio da pazarim neki ozbiljniji motor.

E sad naravno tu su dileme,gledam oglase i recimo da sam izbor suzio na r6, mada prihvatam sugestije naravno za i protiv.Moje pitanje se odnosi na sledece na oglasima sam nashao r6 2000(jedini mi se svidja iz tog doba) i recimo nekoliko primeraka 2003-2004.Taj 2000 je preshao 25000km, bar tako pishe,a najgore shto su dosta njih 2003-2004 isto toliko preshli.E sad dal se meni stvarno isplati dati 1500 evra vishe za motor mladji 3-4 godine ili i ovaj 2000 mozhe da se vozi lepo.Naravno sve pod uslovom da je motor ispravan i odrzhavan.Zanimaju me razlike u ubrizgavanju dal su i na mladjim karburatori ili su pocheli sa ubrizgavanjem.Mozhda nekome deluju smeshna pitanja, ali ovo mi je prvi jachi motor, pa ako mogu ne bih bash sve pare utucao u motor.

Dakle neke razlike me zanimaju generalno sem u izgledu.I naravno ako neko ima predlog zashto je bolje npr uzeti suzuki ili hondu ili kaw- neka napishe.Dakle sad ili nikad :))

Hvala svima unapred na odgovorima i pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 240 postova

e pa kani ako mozes da se ipsrsis uzmi model sa prednjom upside-down viljuskom mislim da je od 2004 pocela da se prodaje, a ako ne mozes i sa obicnom da pocnes neces ti nesto preterano da zalis za tim bar ne prve sezone... ;)

...idi do Krleta na vidikovcu ima jednu perfektnu iz amerike na prodaju, sto se tice ubrizgavanja nisam siguran u R6 ali sto se tice modela R1 sa ubrizgavanjem su poceli 2002 sa prvom diodom, pa predpostavljam da je takav i slucaj sa R6

Krletova prodata pre neki dan. Odveo sam drugara i zaljubio se na prvi pogled :))

Nashao sam neku 2000, na slikama jako lepo izgleda, e sad ja se u te motore razumem ko Mara u kriv k.... tako da ne znam shta gledati na njima.

Ali poshto je razlika do 1500 evra izmedju tog i 2004, gledam dal vredi davati i dal je pametno za prvi jak motor bash tu skuplju varijantu uzimati :)

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

racunaj da su im vracane kilometraze... neka normalna kilometraza koju godisnje predjes je do 6,000 - 10,000km pa onda vidi...

mada ne mora da znaci da je svaka, ali ipak...

1500eu je nista u odnosu na 4 godine mladji motor i gomilu stvari koje prva verzija nema...

...'zujka' bez 10k km po sezoni je retkost a kilometraze su iste ko i na uvoznim kolima :)

Pa to je i meni chudno s obzirom da se motori 2-3 godine stari prodaju sa po 15000 na satu.

Znachi definitivno noviji jurim.

E sad jel r6 dobar izbor ili ipak mozhe bolje?

ako hoces zujku a prvi takav motor ti je, onda je dobar izbor !

...moze i neki drugi kvaliteti su svi tu negde ali izgledom se definitivno izdvaja R6 ;)

...zx6r, k1-k2 600, neka 600f, najbolje bi bilo da probas pa vidis sam sta ti najbolje 'lezi'

Pa tako sam i ja gledao.Probao sam r6 i probao sam k2 i definitivno r6 bolje lezhi, deluje mi da je veci.

Jbg mukama nikad kraja :)

• Zainteresovan, 518 postova

...'zujka' bez 10k km po sezoni je retkost

upravo tako,najzanimljivije je sto svaki motor bez obzira na god nije presao vise od famoznih 20k

a sto se tice r6,dobar motor,dobices i vise nego sto ocekujes......

gledaj vise u kakvom je stanju,i cenu,nego sam model,svaki je dobar...

ova zadnja guma mi ne deluje kao NOVA a i model nije bas za zujalicu ?!

...ako ti nije zao para drugar te je kontaktirao za cbr600rr, motori u takvom stanju su jako retki i 5000 je jako dobra cena, tamo su obe gume stvarno nove i vrhunske ;)

Juche sam zvao tog za suzukija i kazhe da je padano sa motora i da je naravno bio samo oguljen, kao i vecinha.Nijedan nije ubijen :)) To mi malo chudno jbg

E sad planirao sam da izdvojim neshto do 4500, e sad ta honda mi lepo deluje, ali ne bi sve pare da dam na motor i da ne ostane nishta.Jbg uvek treba imati malo vishka sa strane za ne daj bozhe.

• Zainteresovan, 605 postova
  • Motocikl: CBR600RR

moj predlog je: idi sa nekim ko se bas razume i ako nista ne fali tom k6 iz oglasa gore,spusti mu cenu na 5000,eventualno 5100 i onda samo pazi da ne predoziras od srece...

taj motor je do jaja,ako je samo malo klizano to nije nista strasno,a i mozes tako da ga vozis,dok ne skupis kinte da ga sredis skroz....

mada sumnjam da je malo klizano,jel cim on ne postavlja slike,sumnjivo mi je to...gledaj jos,ne zaleci se,i onako je sad krs vreme ;)

salim se malo,gledaj da ne das svaki dinar za motor,jel tu ostaje reg. servis ulja i te zajebancije....gledaj da ti ostane barem 300-400e jel ipak je to polovan motor i nikad ne znas sta moze biti...

http://moto-berza.com/ponuda.php?id=33734&trazi=1&ur=1&model=0&cena=5&m=Suzuki-gsxr-600-r,-K4

naleteh i na ovu suzanu,jeste k4,ali je verovatno u dobrom stanju,a i mozes mu spustiti cenu sigurno,lik ga prodaje jos od zimus,ja sam ga zvao,i cini mi se da bi ga se sto pre otarasio,jel je kupio novi motor,tako da okreni ga,ne moze da skodi...

U ovo su novi oglasi :)

Nisam dans gledao :)))

Ova kawa ko tvoja mi se mnogo svidja, mada me ona zelena boja malchice odbija al...

Reci mi kako se pokazao motor?Ja sam oko 1.90 visok, nisam imao priliku da probam taj motor pa ne znam dal je manji od r6 ili suzane ove?Ovo bi ozbiljno uzeo u razmatranje poshto je cena jako povoljna....

...odlican motor sa gomilom opreme novije generacije ! samo mnoooogo spicast rezervoar :) pa steti odredjenim delovima tela...

...i da najbitnija stvar za cafe-racere najbrzi od svih 600, posto ima 36cm+ vise od ostalih ;)

A kako njemu ide regitracija?Ne znam kako ide za motore.Jel ide do 600 pa na gore ili kako vec.Kako se on vodi uopshte?

ko sto rece bigneda od 500-750ccm je ista cena za sve....

dobar motor,nemam ga nesto preterano duga,da bi ti ga detaljno opisivao...najjaca 6tica,cupa ko lud,pravi picolovac.. ;)

ja sam 181 cm visok,a verujem da bi i tebi odgovarao...kada je bilo otvaranje PC Usce bio sam neki od tih dana,i tad je bilo milion ljudi i motora naravno,i bio sam stao jedanput pored one suzane k6,i mogu ti reci da mi je izgledao kao igrackica u odnosu na moj,jos sam tad imao podignut rep,odgovarao bi ti sigurno...

e da,spicast rezervoar mi uopste ne smeta  ;D

Haha chekic u ruke i rezrvoar se sredi za minut :D

Sad mi izletela 3 motora :) r6,cbr600 2005 i kawa :)

Sa ove zelene sa oglasa je padano, nije nishta polomljeno, naravno, al treba videti.Vidim ja oduzhice se potraga

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja