Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: Honda Transalp xl650v

al si ga uglanco ki za prodaju :takoje: e odlicno si stavio kofer, to sto si ga pomerio nazad da ima mesta za dvojicu :zdravo: onaj sto ti bude sedeo iza bice ti zahvalan.... e sad posto ti je nov, pogledaj dole one srafove sto spajaju ram kod nozice, ubaci u kofer rezervne, jer meni su dva puta pucali dok nisam nasao neki koji ima vecu cvrstocu :zvizduk: obavezno uzmi i namazi onaj lepak za srafove sto drze motor, recimo ja to kao zatego i odvili mi se tek posle 10.000 a njih nisam jedino premazo lepkom :bljak: mozes skinuti sediste uzmes onaj tvrdi sundjer za plazu skines tapacirung i ubacis ga ispod, ima da ti guza bude zahvalna za to :Mina: navari onaj deo da ti se ne istopi zadnji zmigavac a i lepse izgleda, to ovi sto prave auspuhe na licu mesta ti privare ;) inace ne brini ja imam 120 kg i vuce to samo tako, sinko mi ima oko 110 pa smo pravili ture i do 200 km dnevno doduse sinko reko da ce me se odreci preko novina sto sam ga navuko na to :Pnego ta folija daj sliku i objasni kako se radi sa tim nisam nikad ni gledo niti znam posto je to ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 27 postova

Pa kod mene je obicno takav,volim da je cist,zategnut i uredan. :D To i njega a i mene cini srecnim :)

Kofer je bio svega 3200 din... Inace,sve zategnuto i super prisrafljeno

Sto se odvijanja srafova tice,kupio sam onaj lepak,i stavio na dosta srafova,do sada nisam imao problem sa odvijanjem,a ni sa topljenjem zmigavca,a prelazio sam i do 150km za dan,leti na velikim temperaturama i sve je ok...

Sediste razvaljuje,moracu da ga sredim u sto kracem periodu dok ne krene sezona.

Folija je kostala svega 600din 1.2M x 0.6M dovoljna za celog Apolla,prelepio sam ga celog osim prednjeg dela,kad i to uradim,kacim slike,sve u svemu,strasno izgleda,a prosto za rad.

Odlepis staru,zalepis na foliju,obrezes,zalepis na masku,i to je to,lepis koristeci fen za kosu,da zagrejes malo,da bi lakse ivice i coskove prekrio,jer se rasteze dok je topla.

Jos eto te neke sitnice,i Apollo je spreman za sezonu. :)

• Podržavam 1

a kad motor ostane na suncu da ne doje do odlepljivanja folije :zvizduk: ako reaguje i postavlja se sa fenom, doduse pitam jer mi se orginal nalepnice ne kupuju ;)

• Drug član, 1867 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Pozdrav ljudi, evo vec par meseci vagam oko motora, skoro da sam kupio Aprillu Atlantic 500, medjutim od nje me odvuklo relativno veliki troskovi odrzavanja, kao i poveca registracija. Posto sam student, ne bi da se izlecem na brzinu.. Takodje mi je i Apollo uzi, samim tim laksi voznju kroz guzvu.. E sad mene interesuje ako neko moze da me malo uputi u sledece stvar..

1. Troskovi odrzavanja, naravno redovinih servisa i tako to, nikakve precizne cifre, nego uopsteno, cisto da stvorim sliku i predstavu..

2. Posto sam iz Leskovca zanima me kako bi motor podneo put od Bg- Leskovca, par puta godisnje, s Atlanticom sam planirao i eventualni odlazak na more od Leskovca do Grcke, mada nzm da li bi se usudio sa ovim..

3. Neki vasi utisci, lakoca voznje, ponasalje pri voznji... Sve sto vam padne na pamet a moze da bude korisno..

1zdravo.gif

p..s.

Da li preporucujete kupovinu novog ili pak da pazarim neki polovan korektno ocuvan, koji je oko 800-1000e..

Promenio član ProMaster

1. realni troskovi su ti jako mali za 10e ulje + filter, ja menjo na svakih 3000 km i nikakvih problema sa masinom nisam imao

2. tu ne racunam utroseno vreme na dotezanje i stezanje srafova, koje na apolu spadaju u redovan servis

3. ja sam isao par godina na more u cg i nikakvih problema nisam imao, normalno pre puta uvek pregledam sve srafove jesu li na broju i pitati obavezno dupe dal moze da izdrzi taj put

4. mala potrosnja do 3.5 litre realno bez obzira na opterecenje po meni veliki plus a takodje

5. po meni na njemu su najgori hladnjaci redovno krpanje bar jednom godisnje, lepak za metal uspesno resava problem

6. nov ili polovan, ja imam polovan i prodajem ga za 900e kupio sam trandzu, ali s obzirom da mi trandza trosi preko 6 lit/100km i dalje ga vozim

Gledam slike i mislim da nosi istu masinu kao i moj quad, takodje 250cc, pise na njoj CDI, jel da?? Samo sto moj trosi 8L/100.. :D

Pa dobro realno sve je to manje kad uporedim sa Atlantic-om, pocev od servisa preko potrosnje do registracije.

Sto se tice dupeta :) izdrzace, ako motor izdrazi, no ipak mi je najbitnije da ne idem vise basom po gradu, more ko more, prezivece se i kolima odlazak, mada je uzivancija 1moto3.gif. . :)

Znaci srafovi i hladnjak, i kako procitah u temi amortizer zadnji je ono sto je falicno..

Jel moguce staviti neke ``profi`` srafove i tako resiti taj problem ili je jednostavno lose resena vibracija, pa je to njena nus pojava.. ??

vibracija :P nekako mi jaka masina za taj ram pa mi se cini da se sve uvija kad ga navuces preko stotke :nanana: na 120 ispadaju i plombe a ne samo srafovi ;) mada kad sam isao na dalje ture, ja po dva sata drzim gas do kraja nema tu da se pregreva, pre dupe prokuva nego motor :takoje: ma jeftin za odrzavanje i popravljanje, ja trandzu platio 3600e a lik posto me zavaljo, moro kupiti svecice, pakne, filtere, gume.. suma sumarum jos 1200 da ne govorim o skupljoj registraciji ... a da ne spominjem potrosnjiu od preko 6L a naviko na 3L :Mina: ako sad presaberem ulozeno i navozano lako je doci do racunice... :zbunjen: jest da je trandza udobniji i ne moze to da se poredi ali mi i skuplje, bome osetim po dzepu razliku :zvizduk:

Pa dobro, sto se udobnosti tice, msm da u gradskoj voznji koja nece trajati vise od 30min, ne treba preterano da obracam paznju na to.. E sad duzi put ko duzi put.. :) Uostalom tesko da ce on i videti duzi put sem tih 260km od BG-LE par puta godisnje, sto realno i nije neki put, pada s obzirom da je auto put sve, morace da podnese malo vece brzine.. :)

Gledam sad i ovog hyosung gt 125

deluje lepo, samo izgleda da ljudi placu za delove.. Jel probao neko od vas da malo podigne onaj instrument za brzinu, posto mi deluje dosta nepregledan tako, nije da ima sad da pratis nesto, no ono, bez veze..

• Drug član, 3087 postova

Gledam slike i mislim da nosi istu masinu kao i moj quad, takodje 250cc, pise na njoj CDI, jel da?

Јес', јес'... Иста... Као и Мерцедесови дизели... :lol:

Heheh skoro pa isti ko Meckin CDI.. :)

Evo nadam se da moze na osnovu snimka da se zakljuci, mada se slabo vidi masina, ali ja msm da je to to, imajuci u vidu da su ta creva za hladnjake skoro identicna.. Samo sam ja na njemu imao problem sa rezervoarom, umesto sa hladnjakom.. :) Par puta mi je kerozin iz tanka zavrsavao na podu garaze.. :(

evo ga:

https://dl.dropbox.com/u/69022647/QUAD_NITRO_250cc_SPORT.mp4

p.s. Izvinjavam se sto malo offujem ali ipak bi mi znacilo da vidim da li je u pitanju isti agregat.. 1neznam.gif

• Svrati ponekad, 140 postova

@ ProMasteru iz tvoje prezentacije motora rekao bi da je isti agregat, ali nisam dobro video agregat mnogo brzo pomeras kameru...

Evo par fotki posle danasnjeg kraceg off-apost-9031-0-92349100-1364498299_thumb.jpg... iznenadio me par puta me izvukao iz bare bez da se pokvasim :moto3:post-9031-0-92390200-1364498263_thumb.jpg

Gledam slike i mislim da nosi istu masinu kao i moj quad, takodje 250cc, pise na njoj CDI, jel da??

Из клипа ког си окачио, рекао бих да је то тај исти Лонцинов мотор, али мог'о си да шкљоцнеш пар фотки машине и окачиш овде, за лакше поређење.

А CDI се односи на систем паљења. Није то никаква ознака мотора или слично. Тo је, по нашки, тиристорко паљење, какво је и на већини кинеских малокалибарских мотора.

U Leskovcu je, nmg da ga slikam, ovo je snimak jos dok je bio u Francuskoj, posto je tamo kupljen.

Evo slika jednog slicnog modela sa jednog domaceg sajta..

8499e20c9059-800x600.jpg

• Svrati ponekad, 312 postova

Evo par fotki posle danasnjeg kraceg off-a

Bez uvrede ali tanak je to off ako uspevas da se vratis na tim gumama.

I ja imam takve, probao sam. Ni za asfalt nisu nesto a za zemlju....

• Svrati ponekad, 140 postova

Nisam se uvredio, voleo bi ja da imam i set sa kramponima i KTM-a i tako dalje...

Ne znam gde si ti vozio, ali moj apollo ima vise kilometar off nego na asfaltu i uvek se vratim ziv kuci. :zdravo:

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Поздрав људи, након пар сати (Кад се сабере из пар дана) читања теме, пошто сам се заинтересовао за овај моторчић, свиђа ми се јако, па бих га узео да имам за по граду кроз гужву и то, да се не ***ебавам са Хондом, можда мало офф и то, али то је сад не битно...

Прочитао сам све, знам све врлине и мане као да сам прешао 10.000км са њим, после колико се који шраф одврне, колико кошта редован сервир, колико је огледалце за ретровизор, како се прави носач кофера, да треба обратити пажњу на ауспух, да иде јако,јако добро, али ме занима сада: "ЈЕЛ 'ОЋЕ ТО НА ЗАДЊИ? :)1moto3.gif

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Ау брашоо, па то је онда довра инвестиција. 1lol.gif

Онда у скорије време да и ја пишем у овој теми и поставим слике мог примерка. :)

• U prolazu, 14 postova

Pomagajte braco :),od kako je pocelo lepo vreme ja bez mog Apolla...Vozio sam ga par dana,i poceo da mi curi benzin,tj da preliva,ali samo kad ga ugasim.Kapiram da mi je zaglavio plovak,i ja ga vozio tako jedno 3-4 dana,i onda mi se samo ugasio u voznji i od tad samo vergla nema sanse da upali.Da li je moguce da je to samo do plovka?

Hvala puno.Pozdrav

А што да није? Вади кабр напоље и чисти, Можда му је још неки андрак после стајања.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja