Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Posle dosta priprema i organizacije ture, konachno je doshao i dan kada cemo krenuti na put ! U posetu su nam doshli Nemachki novinar iz Reise motorrad magazina Anton Sacher, novinar iz Slovenije Matevz Hribar, Danijel Sedic iz Hrvatske koji ima agenciju za rentiranje motora i ture po Hrvatskoj i okolini, njegov prijatelj Simon iz Poljske , i nasha mala druzina Cure, Balsha, Sale, Miljan, Mikka i ja kao organizator/vodich . Plan ture je : 1. dan Polazak 9:00, Beograd, Viminacijum, Djerdapska klisura, vechera u Rajachkim pivnicama, spavanje u Negotinu. 2. dan Rajachke pivnice, Gamzigrad, manastir Manasija, vechera u lovackom domu na Bukulji, spavanje u Arandjelovcu. 3. dan Arandjelovac, planine Maljen, Povlen, Tara, Mokra Gora, obilazak Zaovinskog jezera. Spavanje u Mecavniku. 4. dan Mokra Gora, Zlatibor, Zlatar, Zabljak. Obilazak Crnog jezera. 5. dan Zabljak - Shavnik, Nikshic, Podgorica, Cetinje, Kotor, spavanje u Herceg Novom. 6. dan Kotor - Herceg Novi - Trebinje, Bilecko jezero, Tjentishte. Spavanje u etno selu Sirogojno. 7.dan Sirogojno, Pozega, Divchibare, Beograd. Highlights: • Viminacijum • Djerdapska klisura • Rajachke pivnice • Gamzigrad • manastir Manasija • Mokra Gora • Prelazak Durmitora • Sirogojno Ukupno smo preshli oko 2200km. Polazak ! http://www.youtube.com/watch?v=2Rh8yuB3oN0 Dolazak u Viminacium Viminacijum je arheološko nalazište u blizini Starog Kostolca, 12 kilometara od Požarevca. Rimski vojni logor i grad nastao je u I i trajao do početka VII veka. Bio je jedan od najznačajnijih legijskih logora na Dunavu, a izvesno vreme i glavni grad rimske provincije Gornje Mezije (Moesie Superior), koja je obuhvatala najveći deo Srbije, severnu Makedoniju i deo severozapadne Bugarske. Danijel&ja Ludi Slovenac I krenusmo dalje ka Ramu i Srebrnom jezeru ! Jedna zajednichka fotka cele ekipe ! Voznja preko nasipa Pa dolazak u Golubac i mala pauza..ovde ja objashnjavam gde smo i gde cemo dalje ;D Cure voza stepenice ;D ;D ;D I idemo dalje ! Nacionalni park Đerdap se nalazi u jugoistočnom delu Evrope, u severoistočnom delu Republike Srbije, na samoj međunarodnoj granici sa Rumunijom. Ukupna površina Nacionalnog parka iznosi 63.608 hektara, a zaštitnom zonom obuhvaćeno je 93.968 hektara. Osnovni prirodni fenomen ovog područja je grandiozna Đerdapska klisura kroz koju protiče reka Dunav. Park se prostire na oko 100 km desne obale Dunava od Golupca do Karataša kod Kladova i obuhvata uzani šumoviti brdsko planinski pojas, širine 2 - 8 km uz Dunav, koji se izdiže iznad Dunava od 50 - 800 metara nadmorske visine. Ovo područje - područje Đerdapske klisure nacionalnim parkom je proglašeno 1974. godine. Ja ;D Pauzica Cure&Miljan tihovanje ;D Let's go ! Mikka Dolazak u Rajachke pimnice gde smo vecherali ! Za svaku pohvalu je restoran Sv. Trifun ! Rajacke Pivnice su vinogradarsko naselje, drugo selo Rajcana u kome su pre svega podrumi za vino. Dole u podozju zive ljudi, a gore na brdu vino. Tu je naredjano 365 kamenih kuca pokrivenih ceramidom sa krivudavim, lomljenim ulicama i uskim prolazima, sa neocekivanim malim trgovima koje krase vesto napravljeni kameni bunari sa drzacima od kovanog gvozdja.Nekada se u čuvenim Rajačkim pimnicama proizvodilo više od 400 vagona groždja, a sada samo 50-70. Miljan experimentishe ;D Malo dodatnog svetla nije na odmet ! Cure&Mikka Vratili smo se u Negotin, gde smo spavali u hotelu...ali pre spavanja ipak malo nocnog zivota ;D Nashi mladji gosti su se bacili u muvanje lokalnih devojki ;D Dok su ih neki ometali ;D Hmmm previshe piva ? ;D Slovenac Prezivesmo prvi dan ! Sve proteklo sjajno ! Ujutru kafica, doruchak ! Pozdravljanje sa vlasnikom hotela, koji je bio jako ljubazan prema nama ! Pakovanje i lagano dalje ! Ka Zajecharu, Gamzigradu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, iz Negotina smo produzili dalje prema Zajecharu i Gamzigradu, taj dan je u planu bio josh i obilazak manastira Manasija i posle Arandjelovac gde cemo prenociti, ali pre spavanja naravno extra vechera u Lovachkom domu ! Po polasku iz Negotina pochinje kisha, tako da stajemo i uvlachimo se u kishne kombinezone ! Nastavljamo dalje ka Gamzigradu ! I tu smo ! Pretorijanci ! ;D ;D ;D Gamzigrad je arheološko nalazište blizu Zaječara u istočnoj Srbiji antičke rimske carske palate Feliks Romulijane (lat. Felix Romuliana) koje se od 29. juna 2007. nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine [1]. Gamzigrad predstavlja rezidenciju rimskog cara Gaja Valerija Maksimijana Galerija (Gaius Valerius Maximianus Galerius; 293-311. g.), zeta Dioklecijanovog. Po majci Romuli nazvao ga je Romulijana (Romuliana). Palata izgleda nikada nije dovršena, a carevi 4. veka su velelepni posed prepustili hrišćanskoj crkvi. Tokom 5. veka palata je razarana od strane varvara, a u 6. vek Romulijanu je Justinijan I obnovio u vidu pogranične tvrđave. Nakon najezde Slovena krajem 6. veka, nekadašnja carska rezidencija je napuštena. Moćan grad, na 6,5 ha, sa oko 20 utvrđenih kula. Unutar se nalazila raskošna palata, dva paganska hrama, tri hrišćanske crkve i druge građevine; podni mozaici se smatraju ravnima najboljim ostvarenjima kasnoantičkog doba u Evropi. Nastavljamo dalje ! U nekom seocetu kroz koje smo proshli uspeli smo da izgubimo Cureta... tj samo je nestao u jednom momentu kao kameleon,stopio se sa okolinom ;D ;D ;D Na karti je put koji cete videti na slikama upisan kao magistralni i vodi do manastira Manasija tj do Despotovca... Karta laze ! ;D ;D Imali smo 70km off road-a ! Izmedju ostalog vozili smo i kroz najveci vojni poligon u Srbiji, Pasuljarske livade...i na kraju, da..izbili smo u Despotovac i manastir Manasiju...umorni, mokri, ali s osmehom na licu svi ! ;D Gde je bre ovaj krenuo ??? ;D Samo da dodjem do daha ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Danijel je nashao neke fosile ;D ;D ;D Ovo je bio definitivno najzanimljiviji deo off road-a, 3 velike bare za redom ! Svi smo junachki proshli kroz njih... Neko polako, neko pun gas...al prezivesmo ;D ;D ;D Cure Ovako smo uglavnom svi izgledali nakon tih bara ;D ;D ;D Malko se cedim ;D ;D ;D Pa idemo dalje... Pa se ja opet cedim ;D ;D ;D I opet idemo dalje ;D Tamo neki general je sigruno gledao kroz dvogled i komentarisao "Jao vidi danas imamo pokretne mete " ;D ;D ;D Da li smo mi ovo posle 70km izbili na asfalt ? ;D I Despotovac, pauza za sokove i da dodjemo do daha ! "Da mama, super smo, sve ok, ludo se provodimo, ne brini ! " ;D ;D ;D I evo konachno i Manasije na vidiku ! Manasija (Resava) je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i pripada takozvanoj „Moravskoj školi“. Podigao je despot Stefan Lazarević - Visoki između 1407. i 1418. godine. Odmah posle osnivanja, Manasija je postala kulturni centar despotovine. Njena „Resavska škola“ bila je po svojim prevodima i prepisima čuvena - i posle pada despotovine - kroz ceo XV i XVI vek. Manastirski kompleks sastoji se iz: crkve, velike trpezarije ili takozvane „škole“ (koja se, teško oštećena, nalazi južno od crkve),tvrđave sa 11 kula od kojih je najveća „Despotova kula“ (severno od crkve). U toku viševekovne turske okupacije, manastir je više puta pustošen i razaran. Sa crkve je bio skinut olovni krov, pa je više od jednog veka crkvena građevina prokišnjavala i 2/3 fresaka je nepovratno propalo. Nakon razgledanja manastira, kupovine suvenira i "krshtenja" Danijelovog motora (okachili smo mu krstic na korman motora) nastavljamo dalje ka Arandjelovcu ! Chim smo stigli, podmazali smo lance na motorima (bar mi koji imamo lance ;D ) ubacili stvari u hotelske sobe i pravac ka Lovachkom domu ! S leva na desno: ja, Danijel, Cure, Anton - Tony mmmm klopaaaa Posle dobre klope i dobrog crnog vina bacili smo se svi u krevete i spavanjac ! :o ;D Ludi Slovenac ;D Matevz Osvanuo je josh jedan novi dan, opet kafca i doruchak i lagano nastavljamo dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Posle doruchka, provozasmo se do Bukulje kako bi sa osmatrachnice imali pogled na celu Shumadiju ! Tu smo Danijel i ja naishli na josh jednog Onyx-a Zajednichka slika na osmatrachnici ! I let's go! Malko smo skrenuli sa ture, kako bi nashim gostima pokazali josh jedno lepo skriveno mestashce, u blizini manastira Celije! Tu smo opet malo odmorili i imali josh jedan doruchak ;D Pa onda uzbrdo nazad do motora pa nastavak puta... Preko Debelog Brda... Simon-Poljak Simon tihuje ;D Opet tihovanje ;D ;D ;D I nastavljamo prema Zaovinskom jezeru Tu opet pochinje da pada kisha, srecom nije dugo trajala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zaovinsko jezero Nekima nije bilo dosta off road-a od prethodnog dana, tako da smo se ovde na kratko razdvojili, Mika, Cure i Balsha su krenuli prechicom od 10km do Mokre Gore, a ja sam ekipu povela asfaltnim putem 50km ka Mokroj Gori... Neko desno a neko levo... Evo kako su se ovi shto su otishli desno proveli ;D I uspeli su ! Stigli su 20minuta posle nas ;D Smeshtanje u bungalove, tushiranje...neki su ishli i na bazen (Matevz i Balsha) i onda vechera Ziveli ! Tony&Mikka Poznati maneken s bilborda ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Posle obilnog doruchka nastavljamo dalje po planu ! Sa Mokre Gore ka Crnoj Gori ! Ja Matevz Kokin Brod Tihovanje pred granicu ! ;D Carinik je zajahao Tonyjev motor ! ;D I evo nas u Crnoj Gori ! Neki su opet skrenuli s puta ;D Mikka i Matevz Zabljak Stigli ! Zatezu se lanci ! Najnoviji model BMW-a ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Osvanuo je novi dan i ovde se nasha vesela druzina malko promenila. Neki su zbog obaveza morali nazad za BG, neki su produzili za CG (al drugim putem) a opet nashi prijatelji-bajkeri iz CG Sale i Milan su nam se prikljuchili i otpratili nas do Podgorice ! Al pred rastanak Crno jezero smo obishli svi zajedno ! Dodushe opet nas je kisha malo omela... Nazad na motore pa preko Shavnika ka Nikshicu ! Mikka&Matevz Bilo je i ovakvih situacija...krave, ovce... ;D ;D ;D Dok sam ja samo pozirala na Saletovom (CG) motoru ... (koji mi je previsok) Neki su ga i provozali ;D ;D ;D Mikka U Podgorici su nas dochekali Vecicrnogorac i Sparco...ruchali smo u Long Road pizzeriji i nastavili dalje s putem ! Pravac Cetinje ! I puche Boko Kotorski zaliv ispod nas I evo nas...na cilju za taj dan ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Moreeeeeeeee ! Kafa, doruchak i divan pogled ! Morning erection ;D ;D ;D I evo nas u Hercegovini ...spushtamo se ka Trebinju ! Odmor u bajkerskom kaficu u Trebinju, tu smo sreli Mixu ! Matevz opet muva devojke ;D ;D ;D Na putu za Gacko Mikka na KTM Tjentishte Danijel ;D ;D ;D Pred Gorazdem, Matevz&ja I evo nas u tunelima pre Vishegrada ! Vishegrad ! Vechera pored mosta ! Ima'l neko vaku tulumbu ;D Iz Vishegrada smo produzili ka Sirogojnu i onako dobro najedeni nismo vishe fotkali dok nismo stigli i smestili se u bungalove... Zvezdano nebo iznad Sirogojna ! Pivce pa laku noc ! Matevz&Tony Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan I evo ga, poslednji dan voznje i druzenja sa sad vec nashim dobrim prijateljima ! Jutro u Sirogojnu ! Tony&ja komentarishemo prethodni dan i gledamo rutu za way to Belgrade ! Mashine se sunchaju, spremne za polazak ! Taman je stalo ! ;D ;D ;D Divchibare ! Evo jednog klipa s Divchibara, umalo da ga zgazimo ... malo smo se igrali a onda smo ga pustili da ode http://www.youtube.com/watch?v=jZn1Hyyf5A8 Mikka&Matevz Matevz I opet Matevz power slideeeee ;D Ma nisam zedna ;D ;D ;D Home sweet home ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Od ovog trenutka putopis je otkljuchan za vashe komentare ! Sastavismo ga Mikka i ja konachno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Strava tura, svaka Vam cast. Sta kazu strendzeri na turu i hoce li je promovisati tamo kod njih. Molim te da mi na PM posaljes informacije za ture, koliko dana, koliko para, gde i sta da ja mogu ovima mojima u BMW klubu da reklamiram program. Prosle godine su dvojica bili u Cro pa se navukli i ostali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare015 12 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan A STA RECI NEGO SAMO DA JE OVO FENOMENALNO,ODUSEVLJEN SAM,SVAKA CAST DRUZINI.SUPER STE EKIPA!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Strava tura, svaka Vam cast. Sta kazu strendzeri na turu i hoce li je promovisati tamo kod njih. Molim te da mi na PM posaljes informacije za ture, koliko dana, koliko para, gde i sta da ja mogu ovima mojima u BMW klubu da reklamiram program. Prosle godine su dvojica bili u Cro pa se navukli i ostali. Strendzeri su prezadovoljni ! Vec 2 dan smo svi postali extra prijatelji ! Odushevljeni su prizorima koje su videli, klopom, shnapsom ;D Promovisace turu u chasopisima za koje rade. Ostale info ti shaljem na pm ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano April 27, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan wow, definitivno moram da provozam josh mnogo km da bi video sve shto ovi nashi krajevi nude a ne samo da planiram preko koje granice da se zaputim ove godine... odlichna tura i sve pohvale za fotke... izgleda da ste se bash super proveli... kad sam vas video kod Topole znao sam da se neshto gotivno zbiva bravo mina & others Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 27, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zaista kompleksna tura ovekovecena odlicnim fotografijama i Mininim tekstom cini sjajan putopis. Hvala vam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zub 7 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Od ovog trenutka putopis je otkljuchan za vashe komentare ! Sastavismo ga Mikka i ja konachno ! Odusevljen, hocu i ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan sjajna tura,profi slizde..skoro nije bio ovako dobar slikopis... ;)cekamo nastavak sa buducih putesetvija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 27, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zaista kompleksna tura ovekovecena odlicnim fotografijama i Mininim tekstom cini sjajan putopis. Hvala vam! Hvala tebi a i ostalima na lepim komentarima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano April 27, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan auuh, kako predivno moze da izgleda ova zemlja kada se ovako profi odradi predstavljanje. :o ne mogu a da se ne setim koliko je vlada pukla na onaj tv spot za CNN a ovde svaka pojedinacna fotka vredi ko njihov citav spot. bravo za Minu i ekipu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 603 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1721 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je lovely jubbly Kad bi se svaki vikend ovako vozao i provodio ziveo bih makar 300 godina sa osmehom na licu Mina, hvala na verno prenesenim emocijama i utiscima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2080 Napisano April 27, 2009 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Treba li vam radnik? Odlicna tura, slike.... Ovaj Matevz cist neki ludak kad onako driftuje sa onom kravetinom u punoj putnoj opremi. Zna covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
picoda 242 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno lijepo! Izvrsna tura, izvrsne slike (cak mi se i kompjuter smrzo dok ih je otvarao ;D) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano April 27, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast,tura je odlicna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano April 27, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Bravooooo Minčeeeee !! Naravno, i cika Mikka je podjednako zasluzan za ovako dobar putopis. Vas dvoje ste opasan tandem za stvaranje. Hvala Vam puno... uzivao sam citajuci i gledajuci Vase delo! ps. Matevz je zvezda ove epizode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Brate sestro pukla sam od smeha na neke fotke. Vama je bilo do j**a. Je si se okupala u bari? ;D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...