Dzo 5 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd - B.J. Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi pomagajte, treba da kupim nov motor i ne mogu da se odlucim izmedju dva modela Yamaha FZ6N SP2 i Kawasaki ER6N. Yamaha mi se vise svidja od kawasakija ali je i 750e skuplja sto mi nije zanemarivo. Ovo bi mi bio prvi ozbiljan motor, pre toga sam nekoliko godina vozio 50,80,125,250cc. Nikako da se odlucim i ne znam sta je bolje s'ozirom da cu taj motor sigurno vozite nekoliko godina. Molim vas za savet i puno hvala u napred pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Mart 16, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam ti napisao sta mislim u temi gde si se predstavio, pa se necu ponavljati. Samo cu reci ovo. +1 Yamaha FZ6N Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan imas novi xj6n koji je kao fz a u cjenovnom rangu er-6n, tu ne mozes onda pogrijesiiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzo 5 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd - B.J. Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Dr.Mracn XJ6n i FZ6N sada kostaju isto 6100 dok je kawa er6n 5450, a fz6n mi je dota lepsi od xj6n ali hvala u svakom slucaju pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzo 5 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd - B.J. Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Zeljkamp Puno hvala na savetu, i ja sam blizi yamahi nego kawi nego nikako da presecem, nikad nisam vozio tako ozbiljan motor pa ni ne znam sta da gledam pri kupovini sem nekog estetskog izgleda i nekih navodnih performansi sa kojima takodje nemam bas dodirnih tacki. Da li motor ima 80 ili 100 konja meni je skroz sve jedno ja sam daleko od iskoriscenja bilo kakvih performansi oba motora. Jedan tip mi rece kao savet da je jamaha malo "prgava" ili "nervozna" i da mi je ne savetuje za prvi veliki motor...sta to u praksi znaci i da li je to tako ? hvala pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Mart 16, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan To su dva prilicno razlicita motora i dvije razlicite ideje. Da skratim pricu, FZ6 je dosta ozbiljniji motor, cetiri cilindra, 100 konjskih snaga, veci je prilicno... A Kawa je opet sjajan motor, bolji u gradu, okretniji, dvocilindricni motor je malo zgodniji za gradsku voznju... Oba su odlicna, samo je pitanje sta ti trazis od motora, za sta ces ga koristiti, dje ces ga voziti... Oba su odlicna ali sustinski sluze za razlicite stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuti 23 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Bayreuth GER Motocikl: Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz, Uzmi Yamahu i uzivaj, josh 700 - 800 E , nije strasno ali vredi razlika . Pozz Ljuti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj samo konstrukciju motora i videces da je ta razlika u ceni smesna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrme 0 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha R1 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno Yamaha,odlican bajk i jako hvaljen,neces pogresiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Fz6 definitivno..... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrme 0 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha R1 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Fz6 definitivno..... ;D Al Fz6 Fazer S2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Fz6 definitivno..... ;D Al Fz6 Fazer S2 heheh.Al gledaj plavu boju(brze ide) ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steve_yam 18 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Dogodine opet... Prijavi odgovor kao problematičan fz6..kawa taj model mi je malo ruznjikava,na stranu performanse..koje su..hm..odlicne:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 476 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 701 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan +1 FZ6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Mart 17, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da te plasi jacina Yamahe u odnosu na Kawu jer se motor izuzetno lako vozi, bukvalno kao bicikl. Posle izvesnog vremena ces savladati tehniku voznje i onda ce ti mozda zafaliti ta Yamahina snaga i postoji mogucnost da ces se pokajati sto pri kupovini nisi dodao malo vise para. Negde sam procitao, mozda i gresim, da planiras da vozis motor koji kupis nekoliko godina, te upravo iz tog razloga treba da se okrenes ka FZ-u. Odrzavanje je od prilike isto, mozda malo jeftinije u korist Kawe. Ja upravo treba da vozim motor na drugi servis i u Rodicu (NS) su mi rekli da ce servis sa materijalom izaci oko 8000 dinara. Ako mozes da prebolis tu cifru na svakih 5-6000km i 700 e pri kupovini, onda nemoj da razmisljas?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6681 Napisano Mart 17, 2009 Ne silazi, 6557 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako si vec imao priliku da vozis sto sta,mislim da bi brzo izgustirao Kawu.Super motoric,izuzetno zabavan,ali nekako mali.Ne znam kako to da objasnim.Yamaha je,iako ima manje ccm nekako veca i ima 4 cilindra.Oseti se to u voznji.Gledaj da ih probas,ako vec nisi,samo tako mozes da vidis sta ti "igra". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Mart 17, 2009 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan Dr.Mracn XJ6n i FZ6N sada kostaju isto 6100 dok je kawa er6n 5450, a fz6n mi je dota lepsi od xj6n ali hvala u svakom slucaju pozzz zezas da je ista cijena??!?!? suludo!!! kod nas je samo 200 jeftinija... moj savjet je fz6n, djeluje kvalitetnije... ali opet to je sve subjetivno, oba motora ce ti fino sluziti... ima razlika medju njima, sve ti je evil rekao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzo 5 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd - B.J. Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Dr.Mracn XJ6n i FZ6N sada kostaju isto 6100 dok je kawa er6n 5450, a fz6n mi je dota lepsi od xj6n ali hvala u svakom slucaju pozzz zezas da je ista cijena??!?!? suludo!!! kod nas je samo 200 jeftinija... moj savjet je fz6n, djeluje kvalitetnije... ali opet to je sve subjetivno, oba motora ce ti fino sluziti... ima razlika medju njima, sve ti je evil rekao Spustili su oni malo cenu FZ6 jer je valjda 2008 goiste pa hoce da rasprodaju to sto imaju na lageru pa je zato i ta cena. I meni deluje kvalitetnije i ozbiljnije yamaha....nego me sad banka nesto koci pa cu izglada morati da uzmem kawu.... ali hvala puno, pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Mart 17, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Ako si jedan cm preko 180 onda ER6N zaboravi. Vozio sam ga 10-15km i jako je mali. Suvozach i duge ture takoreci nemoguce. Inache jako zhivahan motor, pogotovu u srednjem rezhimu sa dosta dobrim kochnicama, pogotovu zadnjom. Ako si nizheg rasta i vishe vremena provodish po gradu onda ER6N jer je jeftinije odrzhavanje, malko manje troshi i lakshe se vozi po gradu. Evil_Zo je lepo objasnio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shomy 2 Napisano April 14, 2009 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan FZ6N S2 bez razmisljanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano April 15, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je pokretac ove teme, sudeci po avataru, poslusao nase savete i odlucio se za kupovinu FZ6-ice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-ns 96 Napisano April 15, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: trenutno bez Prijavi odgovor kao problematičan Istu ovu dilemu sam i ja prolazio. I vidi se sta sam odlucio. Kao sto rece neko pre mene, bojao sam se da mi se ne desi da posle pola sezone ne odlucim da ga menjam. Kod mene je razlika bila duplo veca. Svakako nisam pogresio. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzo 5 Napisano April 15, 2009 U prolazu, 26 postova Lokacija: Beograd - B.J. Motocikl: Triumph Street Triple Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je pokretac ove teme, sudeci po avataru, poslusao nase savete i odlucio se za kupovinu FZ6-ice. I jeste ! Nego nikako da dodje do realizacije, uprkos tome sto sam dao kaparu, zbog ne mogucnosti da se banka i diler dogovore oko "otvaranja tekuceg racuna" u toj banci. U pocetku mi je bilo smesno a sad posle skoro dve nedelje mi i nije vise tako smesno ali imam cvrsto uveravanje da ce se sve realizovati odmah posle praznika heheheheheheh (tako je isto bilo i za prosla dva vikenda : ) ) Horor !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano April 15, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan A meni se bas svidja ova kawa,jos ako je crna a i jeftinija je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano April 16, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan I jeste ! Nego nikako da dodje do realizacije, uprkos tome sto sam dao kaparu, zbog ne mogucnosti da se banka i diler dogovore oko "otvaranja tekuceg racuna" u toj banci. U pocetku mi je bilo smesno a sad posle skoro dve nedelje mi i nije vise tako smesno ali imam cvrsto uveravanje da ce se sve realizovati odmah posle praznika heheheheheheh (tako je isto bilo i za prosla dva vikenda : ) ) Horor !!! Neka ti je sa srecom novi motor, napravio si odlican izbor! P.S. Dobro dosao u FZ6 klub i obavezno javi kada ga pokupis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...