kataran 92 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih da cujem vase misljenje. Uradio sam generalnu na MZ 150 ETZ i sve je u redu osim sto sada imam i rikverc. Ubacim u prvu da krenem iz dvorista kad on ide unazat,ocigledno mu nije bilo do voznje. Da se to desava odmah nakon paljenja i prilikom prvog polaska jos nekako i da razumem ali desilo mi se i na raskrsnici. Cekam iza kamiona da se ukljucim, na leru sam i motor radi, prolazi kamion ja u prvu pustam kvacilo a on opet u rikverc. U takvim slucajevima jedino mi pomaze gasenje i ponovno paljenje motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Mart 15, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan A, oce to poneki put. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Mart 15, 2009 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan "...moj Misko moze....u rikverc....vezanih ociju" ;D Takva desavanja sam video i na nekoj 14-tici. Nemogu da se setim sta su joj posle uradili. ...a seticu se. Znam da je ponovo otvarana. Bili smo klinci,i bilo je pre mnogo godina. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 15, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih da cujem vase misljenje. Uradio sam generalnu na MZ 150 ETZ i sve je u redu osim sto sada imam i rikverc. Ubacim u prvu da krenem iz dvorista kad on ide unazat,ocigledno mu nije bilo do voznje. Da se to desava odmah nakon paljenja i prilikom prvog polaska jos nekako i da razumem ali desilo mi se i na raskrsnici. Cekam iza kamiona da se ukljucim, na leru sam i motor radi, prolazi kamion ja u prvu pustam kvacilo a on opet u rikverc. U takvim slucajevima jedino mi pomaze gasenje i ponovno paljenje motora. Pomjerena ti je tacka palenja pa motor upali u kontra smjer (radilica se okrece kontra). To hoce kod 2T motora. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Mart 15, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan prekasno paljenje,moras malo da ga uranis,,,,to ti je sve... znaco okreni paljenje malo ulevo,ili ti unazad kako god hoces, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Mart 15, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Fora sa paljenjem.Davno, neki likovi su se nauzimali para na opkladama da njegov MZ ima hod unazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Mart 15, 2009 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Meni je jawa cz 175 znala da krene u rikverc i kao shto rekoste bila je zajebancija oko paljenja,stim sto je tada dobijala i samozapaljivanje pa je bilo kuku majko ,radi pod pun gas dok ne izvuce sve iz karburatora ,mislio sam da ce klip da iskoci....---------)))))))))))))))) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Mart 15, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Meni je jawa cz 175 znala da krene u rikverc i kao shto rekoste bila je zajebancija oko paljenja,stim sto je tada dobijala i samozapaljivanje pa je bilo kuku majko ,radi pod pun gas dok ne izvuce sve iz karburatora ,mislio sam da ce klip da iskoci....---------)))))))))))))))) Bas se pitam zbog cega mi je ovo poznato??? ;D ;D ;D Odgovorili su svi na pitanje. Trevba samo ustelovati paljenje. Inace ja tako vozih par metara Jawu 350ts u rikverc, bas ludo ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš u manualu kako se šteluje ugao predpaljenja, ako nešto treba javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hehe ovaj efekat sa rikvercom sam i ja imao kad mi je 'majstor' podesavao masinu. Od tad ne pustam majstore blizu motora i gle - sve radi savrseno. Paljenje kod MZ-a (iz glave) je na 2.5mm pre GMT. Da bi se dobio rikverc, paljenje mora da se nasteluje bar na 7mm! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 16, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam vec postavio u MZ Elektrika, ocigledno da nisi tamo gledao ( pogledaj malo ), al evo ti i ovde pa steluj ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...