KTM+A 555 Napisano Mart 8, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan sutra idem po moj pa cu videti da uzmem cenu . direktan link ti je ktm.ro ali ja sam kupio kod dilera u temisvaru ne u satu mare koji glavni . nezaradjuju oni od 200-400 eura na motoru vec mnogo vise jer koliko je carina u mom slucaju taj plus se gubi jer je pdv ovde manji . nekazem da je isplativo uvoziti jedan komad i da ce to izaci mnogo jeftinije . ali oni neuvoze jedan kad uvoze i imaju uigrani prolaz na carini Druže, pomešao si dilera i državu. Imam zadovoljstvo da te obavestim da te je podjednako odrao rumunski diler. Ono što nisi shvatio je da postoji razlika u carinskom i poreskom sistemu Rumunije i Srbije. Nažalost. Hajde sada ti lepo u Rumuniju, pa uzmi nazad ono što ti pripada (carinu, takse, pdv), plati troškove transporta, takse, carinu i pdv ovde i da nam kažeš pošteno koliko te u stvari košta taj motor na BG table. Ovaj komentar u vezi uigranog prolaza na carini je takva glupost kakvu nisam davno čuo Znači, policija uzima sve originalne dokumente kod sebe, piše ti u saobraćajnu zabranu otuđenja na 3 meseca i šta misliš šta za ta 3 meseca oni rade ? Naravno da proveravaju ceo lanac odavde pa sve sve do fabrike. Brojevi štancovani u fabrici nalaze se izlaznoj jci Austrije, pa u prevoznici, pa u srpskoj jci, pa u tehničkom pregledu i na kraju u saobraćajnoj. ja moj nisam ni hteo da teram na bg table jer nema smisla placati registraciju svake godine i jos kad je skuplja ovde . imam tu mogucnost da vozim strance koju nisam do sad koristio nikad . u rumuniji nema carinske kontrole za robu iz evrope ali ima zato pdv koji je veci nego ovde i kad se nesto izvozi on se neplaca . kad sam napisao prolaz na carini mislio sam da imaju speditera koji je radio carinjenje i radi carinjenje za njih stalno zna sta treba i sta netreba , sto kad neko radi za sebe nije bas tako ako nenadje nekog ko je to radio .nisam mislio da ce da muvaju nesto sto nasima odma u glavi . za ta tri meseca oni usput nista ne proveravaju jer da mogu da provere nesto proverili bi za pet minuta , ta tri meseca njima sluze da da ako stgnu pregledaju nekom narednom periodu kompjuter interpola . nemislis da ce oni da proveravaju gde je sta kupljeno i koliko je placeno , to je posao carine . znam sta se nazi u jci i koji podaci to je druga tema . sta mislis kako sam saznao da kosta 5349 evra motor od 7290 pa i drugim zemljama trazi policija dokumenta o poreklu vozila , ali nemislis da oni zovu fabriku za svaki auto ili motor da nesto proveravaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 8, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Išao sam na sajt Rumunskog uvoznika, ali kod njih nema u ponudi modela za 2009 g., a ni Duke 3. Najpribližniji njemu je Supermoto 690 model 2008 koji tamo košta bez poreza 6890 e. http://www.ktm.ro/690supermoto Na to treba dodati troškove prevoza (otprilike 300e), carina 10%, pdv 18%, špediterske troškove oko 150e što iznosi: 6890+300+10%+18%+150=9482 e. uz svo maltretiranje oko uvoza po carini i prevoza motora iz Rumunije. Taj motor kod nas košta 9290 e. http://www.promotocentar.com/ Znači jevtiniji je u Beogradu za 200e. Ajde sad da vidimo tvoju matematiku kako ispadne jevtiniji kada se uveze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 70 Napisano Mart 8, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skupi bre ovi KTM motori... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke 25 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Z900 Prijavi odgovor kao problematičan Skupi bre ovi KTM motori... Al' su dobri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo cenovnik modela za 2009 godinu preko ovaj cenovnik imam za pro moto centar iz 2007 a on je isti za 2008 na sajtu koliko vidim samo su dodati neki novi modeli . cenovnik za modele 2009 nemaju na sajtu tako da nemogu uporediti cene jer su modeli za 2009 godinu skuplji nego za 2008 godinu . sem toga sto nikad ne menjaju cene dovoljno govori koliko su ih nabili , kod ovih modela mozda i nije razlika 1000 evra ali kod ovog sto sam ja uzeo jeste . sem toga sajam ce za koji dan pa cemo videti kakve su cene spremili za sajam sa obzirom da sve velike firme pustaju popuste za te prilike . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Mart 9, 2009 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan ja bi se iseko za ovaj novi SMT ali cena mi izgleda bezobrazno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja te molim da mi izračunaš koliko bi koštao 690 Duke 3 ili Adventure 990 R, jer ne znam da li sam ja lud, pričaš kako su motori preko povoljniji za kupovinu, a stavljaš nam na uvid cenovnik po kome su prično skuplji sa svim dažbinama koje treba platiti kod uvoza, nego kod nas u predstavništvu. Po tvojoj računici Duke 3 tamo košta 9080 e i kada na tu cenu dodamo troškove prevoza, carinu i pdv, on treba da ispadne jevtiniji nego kod nas gde košta 9990 e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan neznam gde si skinuo taj cenovnik ja na sajtu http://www.promotocentar.com/ nalazim sasvim drugi za 2008 godinu ako preko kosta 9080 sa pdveom a bez je onda 7630 + neznam koliko je carina preko 250cm3 sa eur 1 + pdv . u mom slucaju je bila do 5% a sad je ispod opet neznam koliko je . ovo su ti cene za rumuniju ati ako tebe interesuje mozes potraziti i po okolnim drzavama mozda nadjes nesto povoljnije i blize , a mozda ti imas popust kod njih pa te ovo nedotice toliko . svakako smatram da netreba da bude cena veca od nekih 200-400evra . i dalje tvrdim da deru mozda ne na tom modelu ali na vecini modela su prenaduvane cene koje imaju dosta mesta za spustanje . obrati na paznju na razliku u ceni 4t od 250 i 450 ccm samo 60 evra , malo vise neozbiljno nabijena cena negde da bi prodavao ono sto on zeli . moj ktm je placen 7290 eura kod njih je 8270 eura , nemozes mi reci da 980 evra razlika treba da bude kod svih modela bez obzira na carinsku stopu . da sam uzeo 250 4t razlika bi bila 1300 evra a motor je u istoj carinskoj osnovici . ja sam imao tu mugucnost da ga registrujem tamo a vozim ovde i nisam gledao koliko je po ostalim drzavama i kod ostalih dilera , svako ko ima mogucnost da ga nabavi preko i registruje tamo bice u prednosti sa cenom . normalno u nemackoj su skuplji zbog taksi koje se tamo placaju ali kod nas ih nema i nemaju toliko potrebe da deru sa cenama . osim toga oni ne uvoze 1 komad pa da imaju troskove transporta po motoru vec im dolazi sa kontigentom . a usput mogli bi da malo bolje da popune radnju a ne sve sto se naruci mora da se ceka , mene ovo nedotice mnogo jer ja skoknem preko kad hocu ali oni koji kupuju nov motor ocekuju malo vise ozbiljnosti od zastupnika . ja svakako necu odlaziti kod njih da nesto uzmem ili pogledam jer sam nasao mnogo bolju radnju . nemam nameru u ovoj temi da vise postujem o njima . ko bude kupovao kod njih treba da razmisli o cenkanju mozda mu prodje . bilo bi lepo da vidimo u nekoj temi ko je kako slikao svoj ktm i poslao slike za ktm-ov konkurs . ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sa tom cenom od 7630+300 troškovi prevoza+10% carina +% pdv + 150e špediter ispadne 10443 e. Ja KTM nisam mogao naći ni u jednoj okolnoj, a ni bilo kojoj drugoj državi da ispadne povoljnije ga kupiti nego ovde. I pričam o redovnim cenama a ne ni o kakvom popustu. A ti od početka ovog posta bez veze i bilo kakvih argumenata obanjuješ nekog ko hoće da kupi motor sa nekim samo tebi znanim cenama za koje se ispostavilo da su laž. A nisi ni trebao od početka da postuješ o ovoj temi gde je tema Duke 3 i gde si ti rekao: po mojem iskustvu ktm zastupnici u srbiji deru sa cenama istih bolja kombinacija ti je preko. ako se odlucis ipak za ovde pazi da te ne uvale model za 2008 jer je mnogo jeftiniji od ovog za 2009 Znači svo vreme pričaš bez veze i lupetaš o nekim nepostojećim cenama, ako ti je neko kriv iz KTM-Srbija, nemoj svoj bes prebacivati na KTM cene i pogrešno upućivati i lagati ljude, nego svoju ljutnju ispolji na neki drugi način. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan lepo sam napisao da po mom iskustvu je bolja kombinacija preko i meni je bolja bez obzira na koji model mislimo , nako ko ima hrvatska ili neka druga dokumenta ima sigurno bolju kombinaciju negde drugde . nije mi niko kriv iz ktm-a srbije vec cene koje su formirali bez ikakvog smisla . neznam kolika je carina za 690ccm pogotovu jer je od nove godine stupio eur1 za robu iz evropske unije . pozdrav racunica za jedan komad kod ovog modela ti je ti je tacna ali oni neuvoze jedan komad , neide im osnovica na tu cenu , neidu im troskovi transporta i speditera na komad pa samim tim mogu malo da ih spuste . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ne zalazim u to koliko motor plaćaju generalni uvoznici, mogu ga platiti i 100e ili ga dobiti džabe, bitno mi je da je cena povoljnija nego da ga kupim na drugiom mestu. Ne uvoze oni jedan komad nego ga uvozim ja i plaćam sve te troškove, pa da je carina i 5% , opet mi ispadne skuplji motor kada ga uvezem nego kada ga kupim ovde, da li to može da dopre do tebe. I još jednom da rezimiramo: Kao što si video, jevtinije je kupiti KTM ovde nego ga uvesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 9, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Nisu problem uvoznici vac carinska i poreska poliika drzave Srbije. Evo i primjera: zbog drugacije vrijednosti carine i PDV-a, u Srbiji, SM 690 kosta 9290 eura, a u Crnoj Gori je njegova cijena 8690 eura iako je osnova iz KTM-a za oba uvoznika ISTA, ali je u Srbiji problem zbog Zastave tj. domaceg proizvodjaca te su uvozna vozila skuplje carinjena nego li u okolnim drzavama. A PDV u Crnoj gori iznosi 17% dok je u Srbiji 18%... Ta cijena koju navodite vani vazi za drzave EU, ali kada se iz bilo koje drzave EU uvozi motor u Srbiju (kao i Crnu Goru), zbog toga sto nemamo carinske sporazume, moramo placati dazbine drzavi. To se ne moze izbjeci i dzaba tamo stoji neka fina cijena kada je to samo osnova za dodatne troskove. Najjeftinije je i najbolje kupiti motor kod ovlascenog uvoznika u svojoj zemlji. Dacu i jos jedan savjet, ako vec kupujes takav motor, pitas malo za popuste tipa placam unaprijed (ako nema na lageru trenutno) ili placam kes i unaprijed itd. To ce sigurno dodatno pomoci inace najpovoljnijoj domacoj cijeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne zalazim u to koliko motor plaćaju generalni uvoznici, mogu ga platiti i 100e ili ga dobiti džabe, bitno mi je da je cena povoljnija nego da ga kupim na drugiom mestu. Ne uvoze oni jedan komad nego ga uvozim ja i plaćam sve te troškove, pa da je carina i 5% , opet mi ispadne skuplji motor kada ga uvezem nego kada ga kupim ovde, da li to može da dopre do tebe. I još jednom da rezimiramo: Kao što si video, jevtinije je kupiti KTM ovde nego ga uvesti. Zalazim u to toliko sto je u mom slucaju svaka kombinacija bolja od promoto centra , u ovom sto tebe interesuje nije ili je neisplativo zezati se za malo para . A opet u nekom trecem je jos isplativljije uvesti i nego kupiti ovde . A nadam se i da si ti video da promoto centar dere sa cenama ovde i zaradjuje vise nego bilo koji diler u evropskoj uniji gde narodi imaju vise para nego mi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 10, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ne zalazim u to koliko motor plaćaju generalni uvoznici, mogu ga platiti i 100e ili ga dobiti džabe, bitno mi je da je cena povoljnija nego da ga kupim na drugiom mestu. Ne uvoze oni jedan komad nego ga uvozim ja i plaćam sve te troškove, pa da je carina i 5% , opet mi ispadne skuplji motor kada ga uvezem nego kada ga kupim ovde, da li to može da dopre do tebe. I još jednom da rezimiramo: Kao što si video, jevtinije je kupiti KTM ovde nego ga uvesti. Zalazim u to toliko sto je u mom slucaju svaka kombinacija bolja od promoto centra , u ovom sto tebe interesuje nije ili je neisplativo zezati se za malo para . A opet u nekom trecem je jos isplativljije uvesti i nego kupiti ovde . A nadam se i da si ti video da promoto centar dere sa cenama ovde i zaradjuje vise nego bilo koji diler u evropskoj uniji gde narodi imaju vise para nego mi . Ja sam ti prijatelju u postu iznad tvog upravo objasnio da to nije tacno, procitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisu problem uvoznici vac carinska i poreska poliika drzave Srbije. Evo i primjera: zbog drugacije vrijednosti carine i PDV-a, u Srbiji, SM 690 kosta 9290 eura, a u Crnoj Gori je njegova cijena 8690 eura iako je osnova iz KTM-a za oba uvoznika ISTA, ali je u Srbiji problem zbog Zastave tj. domaceg proizvodjaca te su uvozna vozila skuplje carinjena nego li u okolnim drzavama. A PDV u Crnoj gori iznosi 17% dok je u Srbiji 18%... Ta cijena koju navodite vani vazi za drzave EU, ali kada se iz bilo koje drzave EU uvozi motor u Srbiju (kao i Crnu Goru), zbog toga sto nemamo carinske sporazume, moramo placati dazbine drzavi. To se ne moze izbjeci i dzaba tamo stoji neka fina cijena kada je to samo osnova za dodatne troskove. Najjeftinije je i najbolje kupiti motor kod ovlascenog uvoznika u svojoj zemlji. Dacu i jos jedan savjet, ako vec kupujes takav motor, pitas malo za popuste tipa placam unaprijed (ako nema na lageru trenutno) ili placam kes i unaprijed itd. To ce sigurno dodatno pomoci inace najpovoljnijoj domacoj cijeni ovaj model sto si ti naveo u rumuniji kosta 8300 sa 19 % pdv-a pa mogu kazem da cena u crnoj gori nije naduvana vec uvecana za neke troskove , ali u srbiji nema razloga da bude ovolika kolika je bez obzira na carinu . svakako da je najlakse kupovati kod svog zastupnika i svakako da treba traziti nizu cenu sa obzirom da se placa kesom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne zalazim u to koliko motor plaćaju generalni uvoznici, mogu ga platiti i 100e ili ga dobiti džabe, bitno mi je da je cena povoljnija nego da ga kupim na drugiom mestu. Ne uvoze oni jedan komad nego ga uvozim ja i plaćam sve te troškove, pa da je carina i 5% , opet mi ispadne skuplji motor kada ga uvezem nego kada ga kupim ovde, da li to može da dopre do tebe. I još jednom da rezimiramo: Kao što si video, jevtinije je kupiti KTM ovde nego ga uvesti. Zalazim u to toliko sto je u mom slucaju svaka kombinacija bolja od promoto centra , u ovom sto tebe interesuje nije ili je neisplativo zezati se za malo para . A opet u nekom trecem je jos isplativljije uvesti i nego kupiti ovde . A nadam se i da si ti video da promoto centar dere sa cenama ovde i zaradjuje vise nego bilo koji diler u evropskoj uniji gde narodi imaju vise para nego mi . Ja sam ti prijatelju u postu iznad tvog upravo objasnio da to nije tacno, procitaj. koji deo nije tacan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...