Jump to content

Moto Zajednica

"Cenovnik policijskih kazni" :)..

Recommended Posts

• ,, 1032 postova

kada se radi o prekoracenju u  naseljenom mestu kazne su sledece

prekoracenje do 10 km/h kazna 2000

prekoracenje od 10-30 kazna 3000

prekoracenje preko 30 prijava kod sudije i kazna od 5.000 do 25.000 uz mogucnost izricanja zabrane upravljanja A kat.

lepa tema pa ako nekoga interesuje nesto konkretno nek pise ja cu se potruditi da odgovorim

Ja sam cuo, srecom nisam iskusio da postoji neka tolerancija od 10 % kada se radi o prekoracenju brzine. Tih deset posto se racuna kao moguca razlika u merenju razlicitim aparatom. Na osnovu toga ja u naseljenim mestima gledam da vozim do 65 km/h, a van naselja do 85 km/h. Trudim se bar... ::)

Da li saobracajci tolerisu brzu voznju od dozvoljene za ovih 10 %? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 113 postova

ranije dok se radilo sa starim radarima isla je tolerancija na ogranicenje od 50 kaznjavalo se na 65 do 70 a sad kada su stigli ovi novi radari fama laser 3 dozvoljeno je da se tolerise samo 10 % sto na bryinu od 50 iznosi 55km&h znaco sa 56 se kaznjava sto je stvarno malo

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Meni ovo leto uzeli 4 htjeli uzeti vozacku.... :)

Al svaki put sam je vratio... :)))) jaooooo sto volim crnogorsku policiju!!! ;D

Prvi put, prvi dan na moru, reko malo da ga puknem po gasu, i uhvati me kad sam preticao kolonu od 10-ak auta preko pune linije, i to duplo od ogranicenog (magistrala u HN).... i jebali mi sve zivo... morao sam im dati 50 evrica... da mi napisu kaznu od 30 evra :)

Drugi put, isao 35 vise od ogranicenja, na sud i 75 evra ili 4 dana zatvora... poslije duzeg razmisljanja... bolje 75 evra :)

Treci put, kroz crveno prosao i ganjali me malo... i uhvatili nazalost.

Cetvrti put opet prebrzo isaoooooooo .. jebiga.. nece me sreca... nikako :)

Čega se pametan stidi...

Vidi, pliz, ako ćeš za Srbiju, najavi se pa da ti se sklanjamo sa puta. Daleko ti lepa kuća....

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Trenutno nista

Uf uf, ja imam cini mi se podosta kazni koje sam pokupio u maloletnickom dobu :D nadam se da ce zastareti. LM, jedna koje se bas bojim je prekoracenje brzine. Radi se o prekoracenju za 32kmh u naseljenom mestu (ogranicenje 50, ja isao 82), on mi rece nema zabrane nece biti tako nesto nego kao 4-5000 dinsa kazna. Sta vi procenjujete? To mi je prvo prekoracenje brzine, nikad ranije nisam dobio takvu kaznu, jel postoji nacin da se izvucem i bez uslovne?? Jer ako dobijem uslov pa me uvate s prekoracenjem moracu onda da bezim, a to je zadnje u zivotu sto bi radio na motorciklu :(

E da jos nesto, jel mogu negde da proverim koliko kazni imam napisano, tj. od kojih da ocekujem poziv za sud, koje nisu zastarele, znaci one aktivne jos sto su ostale? moze li se to u supu ili kako vec?

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

hahaha, i to sve na 125 CC si uspeo ?

da... na RS 125.

A cega da se stidim majke ti?!

Da vozim 30 na sat?! Onda mi motor ni ne treba, koji ce mi kad i trotinetom mozes 30 na sat da ides!!!!!

Da vozim 30 na sat?! Onda mi motor ni ne treba, koji ce mi kad i trotinetom mozes 30 na sat da ides!!!!!

Ako ti u startu nije jasno, a biće da nije, ne vredi da ti objašnjavam. Srećno, i nadam se da se nikad nećemo sresti na putu. Nadam se da te neću videti ni u crnoj hronici, mada mi se čini da ćeš ubrzo stići tamo, nažalost.

Necu brzo u crnu hroniku...  8)

nisam toliko glup da ga cepam bilo gdje... lose ti se cini :)

brisem pruke, smorio sam se totalno zbog ove price sa hronikom...!

• Svrati ponekad, 264 postova

Najvise volim folirante,koji kao voze po PS-u. ;)

Nismo deca,nemoj da se lazemo. ;)

Svi mi pravimo prekrsaje.

Kad sednete na motor i npr. vozite se po gradu,samo sat vremena.Pokusajte da izbrojite,koliko ste napravili svesnih prekrsaja.

Kako sednem na motor i krenem,ogranicenje je 40 km/h.Ja vozim (svesno) nesto brze.Nailazim na kolonu,polako,al obilazim.Prazna zuta traka,a u ostalim guzva,..... ;)

Protivnik sam velikih prekrsaja (prolazak kroz crveno,velika prekoracenja,....itd.) To nikad ne radim.

I nemam ni jednu prijavu.I ako me zaustave.Imam neku normalnu pricu,bez mangupiranja.I to je uvek samo opomena.I hvala im.

Nekad nesto castim,za pice i sl. ;D

• Drug član, 1137 postova

tri drugara se malo vozili juce po gradu...

vreme voznje u satima : 2

cena goriva po motoru : 1000

predjenih kilometara :  160

broj kazni za prekrsaje : 0 :)

potencijalna kazna za prekrsaje : neprocenjivo ;)

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Ako ti u startu nije jasno, a biće da nije, ne vredi da ti objašnjavam. Srećno, i nadam se da se nikad nećemo sresti na putu. Nadam se da te neću videti ni u crnoj hronici, mada mi se čini da ćeš ubrzo stići tamo, nažalost.

Ceh malo su ti glupi komentari i prognoze....

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Trenutno nista

Uf uf, ja imam cini mi se podosta kazni koje sam pokupio u maloletnickom dobu :D nadam se da ce zastareti. LM, jedna koje se bas bojim je prekoracenje brzine. Radi se o prekoracenju za 32kmh u naseljenom mestu (ogranicenje 50, ja isao 82), on mi rece nema zabrane nece biti tako nesto nego kao 4-5000 dinsa kazna. Sta vi procenjujete? To mi je prvo prekoracenje brzine, nikad ranije nisam dobio takvu kaznu, jel postoji nacin da se izvucem i bez uslovne?? Jer ako dobijem uslov pa me uvate s prekoracenjem moracu onda da bezim, a to je zadnje u zivotu sto bi radio na motorciklu :(

E da jos nesto, jel mogu negde da proverim koliko kazni imam napisano, tj. od kojih da ocekujem poziv za sud, koje nisu zastarele, znaci one aktivne jos sto su ostale? moze li se to u supu ili kako vec?

E dok se vi 'falite prekrsajima :D , jel zna neko odg na ovo citirano??

da...

opametiti...

jer ipak...

slabo je to...

125cc... pff...

;)

Druze nije bitno jel on ima 1000 ccm ili 125 kad svakako moze da navuce 190 - 200 ako je malo napucan... Sto ti vozis R1?? Jer ne volis brzinu? Jer vozis po ogranicejnu? Ne znam koliko godina imate al sa 20 ste isto vozili kao i ja ... i zato ne pricajte gluposti..

Svaka cast gojko... to sam i ja hteo da napisem, ali si me preduhitrio

Ceh malo su ti glupi komentari i prognoze....

Dobro, iskomentariši ti pametnije ;)

Svak vozi svoju voznju... Niko ne moze  mladom coveku objasniti da vozi polako..  ;)

Ali sama rubrika je o kaznama i cenovniku, a ne o vidovitoj Zorki i crnoj hronici  :(

Lepo je posavetovati nekoga ali ne takvim komentarima - ja znam da je to dobronamerno ali ipak ruzno je  :'(

Ružno je i isticati rizičnu vožnju kao nešto što je "kul" i pisati kako to što su ga uhvatili posle prolaska na crveno (!!) i bežanja (!) znači da nije imao sreće.... Imao je sreće onooooliko, jer je ostao živ i nepovređen i on, i neka potencijalna žrtva njegovog neodgovornog ponašanja.

Slažem se da ima i uvijenijih i lepših načina da se kaže ono što sam napisao ranije, ali ne verujem u uvijanje i pakovanje u mašnicu. Mislim da moramo skrenuti pažnju mladima koji prate ovaj forum da ponašanje koje je opisao dotični nije "kul" i da može, lakše nego civilizovana vožnja, dovesti do neželjenih posledica. I da, smatram da je to skretanje pažnje mnogo bitnije nego odlazak u off u temi o kaznama.

Ružno je i isticati rizičnu vožnju kao nešto što je "kul" i pisati kako to što su ga uhvatili posle prolaska na crveno (!!) i bežanja (!) znači da nije imao sreće.... Imao je sreće onooooliko, jer je ostao živ i nepovređen i on, i neka potencijalna žrtva njegovog neodgovornog ponašanja.

Slažem se da ima i uvijenijih i lepših načina da se kaže ono što sam napisao ranije, ali ne verujem u uvijanje i pakovanje u mašnicu. Mislim da moramo skrenuti pažnju mladima koji prate ovaj forum da ponašanje koje je opisao dotični nije "kul" i da može, lakše nego civilizovana vožnja, dovesti do neželjenih posledica. I da, smatram da je to skretanje pažnje mnogo bitnije nego odlazak u off u temi o kaznama.

ok majstore  objasni im  ;)

ok majstore  objasni im  ;)

Drago mi je da smo se složili na kraju.

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

ocesh da polazhesh i u tom periodu kad si vratio L a nisi josh uzeo dozvolu.. dve kazne u istom danu... totalni ceh 6000 din po kazni i po 500 din za troshkove suda... znachi 13000 din :) eto moje priche :)

• Svrati ponekad, 278 postova

..

nego, da li neko moze da mi kaze koji su prekrsaji motoristima oprosteni s obzirom da voze ipak vozilo koje je sirokopola metra..? mislim na preticanje kolone po liniji na semaforu, na provlacenje u guzvi..?

ja sam ovde nov, mislim nov na motoru u saobracaju, pa bih voleo da znam sta imam kao prednost i sta ce mi oprostiti..

pricam o prekrsajima na papiru, ne u praksi..*

o onim koji ne smetaju nikome i koji ne stavljaju druge u oprasnost..

:)..

..

nego, da li neko moze da mi kaze koji su prekrsaji motoristima oprosteni s obzirom da voze ipak vozilo koje je sirokopola metra..? mislim na preticanje kolone po liniji na semaforu, na provlacenje u guzvi..?

ja sam ovde nov, mislim nov na motoru u saobracaju, pa bih voleo da znam sta imam kao prednost i sta ce mi oprostiti..

pricam o prekrsajima na papiru, ne u praksi..*

o onim koji ne smetaju nikome i koji ne stavljaju druge u oprasnost..

:)..

hehe.. sve je legalno dok te ne uhvate :)))

npr. u guzvi na semaforu opusteno smijes da se provlacis, ali ne smijes da pretices kolone...ako te vidi policija gotov si cak i ako ne izadjes iz svoje trake!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja