Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina lanaca i lančanika

Recommended Posts

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Obzirom da mi je postojeći lanac izrđao za medalju i nazad, moram da se ispružim za lanac, a samim tim i za lančanike. Iako mi to uopšte nije bilo u planu još, ne mogu da ga gledam, a još gore - da razmišljam, hoće li ili neće. Da ja ne bi razmišljao odluka je pala - novi komplet.

LM, pade mi na pamet jedna ideja. Obzirom da je ovo (manje-više) idealno vrijeme za dotjerivanje, sređivanje, mijenjanje starog i utezanje novog, ima li zainteresovanih takođe za kupovinu lanaca i lančanika? Ideja mi je da se skupi nas 10-ak recimo (može i više), pa da "pokucamo" na vrata i kažemo, eto mi došli. ;D ;D ;D

Šalu na stranu, sad ozbiljno. Ako bi nas se skupilo desetak ili više, mislim da bi mogli da izboksujemo neki popust. Neka se dobije 10-ak posto, mislim da je OK, jer cifra sigurno po kompletu nije manja od cca 100-120 eura.

Koliko znam, jedino Guevara i KDM imaju DID lance, a mene DID i interesuje. Guevara ima JT, a KDM SunStar lančanike (ako ne griješim).

I ajde da se to organizuje do 15.03.2009. godine. Dakle, pravim spisak prijavljenih do ponoći (15/16.03.), pa ko se prijavio prijavio se. Ko nije, ostaje za neku drugu rundu. Za ovih 12 dana, neće niko propasti sa starim lancem, a može da uštedi. Obzirom da je SEKA stigla, svaki dinar se računa.

Evo računice za moju mašinu, pa da možete vi ostali da se vodite ovime:

1. Lanac DID 530ZVMZ2, x2, gold, 118 karika - 17818 dinara

2. JT prednji lančanik, 580/16 - 1560 dinara

3. JT zadnji lančanik, 479/16 - 3700 dinara

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ukupno = 1 + 2 + 3 = 17818 + 1560 + 3700 = 23078 dinara (231€, ako se računa 1€=100 dinara).

Ako bi se dobilo 10% popusta, to je onda 23078 - 10% = 20770 dinara (ili 208€).

Šta kažete?

Pozdrav.

Djole

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Ja sam naručio iz Louisa za Tdm zlatni Did sa lančanicima u kompletu sad na popustu 129,95 evra,a ovde sam pitao od uvoznika Did a i on mi je izračunao 205 evra kod nas je puno skuplje i ako da popust od deset posto.

10041329 KETTENSATZ DID X-RING

TDM850 BJ.91-95(114/16/44 YAMAHA TDM 850 (4CM)

YAMAHA TDM 850 (3VD)   

129,95 (164,95)

Da, O-ring. Ovo što sam ja postavio je X2-ring, što je očigledno najskuplja varijanta.

Jedino ne znam da li u Louis- komplet dolazi sa ili bez lančanika?

• U prolazu, 45 postova

Da, O-ring. Ovo što sam ja postavio je X2-ring, što je očigledno najskuplja varijanta.

Jedino ne znam da li u Louis- komplet dolazi sa ili bez lančanika?

D.I.D FZ6 / Fazer 04 > DID 530VM ( X- Ring extra verstarkt)  10041665 ( kat.broj) 179,95E

pise ` KETTENSATZE  - Kette+Ritzel+Kettenrad ` pa ako je to komplet onda  :)

Mogu ti poklonim katalog ( novi 2009 )  :)

Jbga, ja nisam vidio taj X-ring...

A Google izbacuje kao prevod KETTENSATZE  - Kette+Ritzel+Kettenrad = lanac + lančanik + lanac, a ja bi slobodnom procjenom rekao da je ovo zadnje (ketenrad) zapravo ona spojnica... A i na slikama ionako ima samo jedan lančanik.

Ajde, ko je uzimao lanac iz Louis-a neka napiše šta je dobio u kutiji/kompletu... Arpade?

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82

530VM X ring je kod nas 12.744 din za FZ6 (118 karika),Castor je postavio cene 530ZVM2 X2 ring,koliko vidim vi ne vidite razliku izmedju ova dva lanca   ;)

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: XL 1000V

Jako je bitno koji se lanac stavlja na motor. I Jaaaaakkkoooo je velika razlika izmedju O-Ring, X-Ring i X2-Ring. Teoretski mozes da stavis i lanac bez gumica na FZ6, i spajajuca karika da bude kopca. Ali koliko je to bezbedno???? DID razvija lance prema upotrebi, snazi i kubikazi motocikla. I kao posebna stavka su Racing lanci, ER serija. Koja se iskljucivo koristi za trke. Mogu da Vam navedem zvanicni podatak za ER seriju. "Korišćenjem najnovijeg DID ERV X-Ring lanca na primeru motocikla Yamaha YZF R1, dobijate  dodatnih 5 KS na zadnjem točku!!!" Toliko je bitan lanac!

Upravo zavrsavam katalog i detaljniji opis za DID lance. Kako, zasto, dijagnostiku problema. U izradi je i sajt namenjen toj problematici. Pa ce svako imati prilike da se upozna sa strukturom i razlikama od tipa do tipa lanca.

Bicete na vreme obavesteni  ;)

Moj je savet da se dobro raspitate prilikom kupovine.  ;)

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Komplet lanac prednji i zadnji lancanik 114/16/44 ako imas ovakve oznake u opisu onda ti dolazi komplet

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Ja sam se kod Jasminka osevapio za DID-ov komplet. Vredi pitati..

U kutiji je stiglo X2 Ring lanac i par Sunstar lanchanika zajedno sam malim podmazivachem. Vrlo profi!

Cenu sam zaboravio, ali je kod dotichnog bilo povoljnije.

Srecno!  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja