Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSF 650S vs Suzuki SV 650 S

Recommended Posts

• Zainteresovan, 528 postova

Otvorio sam ovu diskusiju da vidimo ko vise voli 2cililndra a ko je pre za 4, :klackalica: elem intresuju me vasa misljenja pocevsi od motora preko ergonomije pa sve do estetike (andrejp ako bi mogao da napravis neko poredjenje malo poduze u tvom stilu to bi bilo idealno) :lol:

cisto da se zna cena im je priblizna

GSF je 6.800e a SV je 6.550e

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

NIsam vozio GSF ali sam se navozao sa SV650. Mogu ti reci da je bike strava i da je mnogo cenjen bar ovde u USA. Imaju cak i svoje kupove gde ponekad na startu bude i skoro 30 motora. Delova ima koliko hoces pa ni odrzavanje nije puno. Super je za grad ali je onaj bez polu oklopa malo nezgodan za putovanje. GSF je koliko znam noviji motor pa bih se ja, naglasavam JA, malo klonio toga.

SV je jako kvalitetna i izdrzljiva masina. Pretrazi forum vec smo on njemu pisali. Inace ljudi iz njega ovde izvlace 90+ konja pa ti vidi.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Oba motora su prilièno ok, lepe sprave za put, jedan za više, drugi za manje kvalitetne puteve, kao i drugaèije vozaèke afinitete. Kod F-a nema neke preterane zabave jer je iskuliran 650 agregat sa linearnim ubrzanjem, što je dobro za suvozaèa, ali i za ludu glavu :)

Ja lièno volim V motore, ali u Honda izdanju, ali pre svega volim jedan klip sa svim svojim manama i vrlinama.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
...GSF je koliko znam noviji motor...

Vjerovatno si mislio na GSR, on je novi model :wink: a GSF je stara cetvorocilindricna uljara.

Ova dva modela je tesko porediti jer uopste ne sluze istoj namjeni. GSF je, kao sto vec rekoh, motor sa starim uljanim, mirnim, izdrzljivim i pouzdanim agregatom, sa cjevastim ramom, meksim ogibljenjem, nesto vecom masom... to je nekako vise motor za neka putovanja, krstarenja, pogotovu u S veziji. Dok je SV prilicno zivahan, laksi motor koji je vise namjenjen nekom jurcanju kroz grad i uskim i kratkim krivinama. Ako si vec htio da pravis poredjenje V2 i I4 kod Suzukija, mozda si ipak trebao napraviti poredjenje SV i GSR, ali tu SV gubi svaku trku osim po pitanju mase i znatno nize cijene... Ali su u principu po namjeni dosta slicniji, GSF tu definitivno odskace...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja