Vasilije Sredojević 2 Napisano juče u 00:23 U prolazu, 1 post Lokacija: Paraćin Motocikl: Kawasaki Ninja 300 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece svima, imam jedno pitanje u vezi CF MOTO 450sr-s i obicnog SR-a, vec duze vreme vozim ninju 300, pa sam hteo da pitam nekog ko vec vozi CF da li proci na 450 ili ostati na ninji jos neko vreme potom proci na 600, mislim da je veliki skok od 300 na 600, ninju vozim nekih godinu i po dana. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9761 Napisano juče u 06:47 Ne silazi, 3917 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Vasilije Sredojević said: Dobro vece svima, imam jedno pitanje u vezi CF MOTO 450sr-s i obicnog SR-a, vec duze vreme vozim ninju 300, pa sam hteo da pitam nekog ko vec vozi CF da li proci na 450 ili ostati na ninji jos neko vreme potom proci na 600, mislim da je veliki skok od 300 na 600, ninju vozim nekih godinu i po dana. Hvala unapred. Retko da neko postavi ovakvo pitanje. Pametno razmišljanje. Ja se prvi ne usuđujem da dam sud, ali mogu reći da treba što više da provedeš na manjem motoru, ne znam šta je "duže vreme". Učenje vožnje motora je daleko više od onog što ljudi misle, kvačilo/gas/prva druga.. Učenje vožnje motora je učenje čitanja saobraćaja, situacija, ponašanje kola u traci će ti reći često da će nešto uraditi, i da li će izleteti, neće, gde se pozicionaraš u kojoj raskrsnici, da li te je auto video itd.. Brojne kalkulacije koje mozak vremenom prepoznaje, a koje početnik "ne vidi". 600 je po meni logičan skok, jači motor svakako ne znači "vozi brže". I dalje ti držiš gas. Ali ti daje putnu brzinu na otvorenom, mogućnost da putuješ.. Daje ti veću potrošnju, manje kilometara. Jedna velika mudrost koju sam čuo je "što je veća kubikaža to je manja kilometraža" i svakim danom mi se sve više čini istinitom. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6549 Napisano pre 21 sati Ne silazi, 5337 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ninja 300 i 450 SR nije neka prevelika razlika u snazi i voznim karakteristikama. Tako da ako želiš da uštediš novac, ostani još malo na 300 - ki, stekni još malo iskustva i onda pređi na 600. Svaka čast na razmišljanju i strpljenju. Inače, 300 ke i 400 ke su sjajni motocikli da naučiš lepo da voziš. Nisu preteški, nemaju previše snage (iako idu sasvim lepo), a treba imati umeća proterati te manje motore kako treba. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...