midnightdk 155 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, planirao sam ako uhvatim neki lep vikend da odem do Maribora, tamo bih prespavao ali ... Vidjam dosta motora po gradu da se voze ali u samom gradu ne moze se bas videti "parkirani motori" na sve strane kao sto je slucaj kod nas. Uvece oko zgrada i na parkinzima sam video samo 2 (zar je moguce da imaju svi garaze)? Imamo li clanova iz MB ili ako ima neko iskustva koliko je bezbedno ostaviti motor na parkingu, da li ima neki čuvani parking-garaza blizu centra ? Moze i sugestija sta obici u okolini MB.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
midnightdk 155 Napisano pre 9 sati Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: NC750xd Prijavi odgovor kao problematičan Pošto odgovora nije bilo evo da sam iznesem svoje vidjenje. Subota ujutro 9 stepeni oblacno ali ne odustajem. NS-Erdut nista posebno, na granici 5 auta ispred i idem dalje. Krece smaranje, selo za selom a u svakom barem 3 radara na banderama, kola, traktori, policija, sve u svemu smaracina. Na pola puta vidim da se klema od punjaca za tel otkacila i da je baterija dosla na 30%. Na pumpama niko nema punjac i do kraja kupujem u Varaždinu eksternu bateriju i sa to struje sto je imala u sebi punim tel da me vodi oko Zagreba i u Samom Mariboru. Parkirao na ulici ispod terase sa zakljucanim kormanom i to je to. Ujutro sunce izbija ali 8c , pakujemo se i ovaj put na autoput. Nas dvoje, tri puna kofera i NC. I to jutro ista slika kao dan pre, nema motora na putu (NS-MB bukvalno 3 motora) izgleda da sam od jedna retkih budala. Tek oko Zg pojavi se par grupa motora pa mi bilo malo lakse , u medjuvremenu sunce ugrejalo pa je put bio ok. Na svakih 100km pauza za dosipanje goriva, wc, kafa i cigara. Na 30 km pre granice sam omasio pumou gde sam planirao stati i ponoviti ritual i proveriti stanje na granici i dolazim na 10 km od granice a motor na rezervi. Sreća bila je jos jedna pumpa pre same granice gde smo se odmorili (do nje vozih 170km) i resili da nastavimo auto putem. Granica iznenadjujuce brzo (oko 30 min, obe) i onda gas. Zadnjih 45 min voznje je zaslo sunce i onda je bas bilo brrrrrr ali izdrzasmo. Sve u svemu 1020km za vikend, lepo iskustvo, da napomenem da je to bila prva veca voznja i u povratku sa zivotnom saputnicom koja je sve ovi stoicki izdrzala. Verovatno nije zadnja voznja u ovoj godini ali mogu reci da se moze zvati "zatvaranjem sezone duzih voznji" za ovu godinu. Od sredine maja do danas 8.000 km sti nije lose pogotovo racunajuci da motor ostaje u garazi na poslu jer kuvi nemam gde da ga drzim a ne volim da nocu stoji iza zgrade. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...