Jump to content

Moto Zajednica

Motul, Silkolene ili nesto trece?

Recommended Posts

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: zx6r

Posto se nova sezona primice i vreme zamene ulja, nazvah telefonom MASS Co i neprijatno se iznenadih cenom Motul-a 300V Factory Line od 1.800 din/lit. Markos prodaje Silkolene pro4 Race za nepunih 1070 din/lit. Koliko vidim i jedno i drugo su ful sintetikna bazi estera.

Posto je tolika razlika u ceni da li postoji i ista razlika u kvalitetu?!? Da li predlazete nesto trece?

Unapred zahvaljujem na odgovorima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

Bio skoro u tom problemu i sipao Ipon katana full syntetic.

Koliko sam ja shvatio sva čista sintetika će ti odgovarati samo obrati pažnju na viskozitet.

I sad može da počne večna rasprava  ;D ;D ;D

• Drug član, 1777 postova

Imas Pro 4 PLUS od silkolena, to im je top ponude... on je bio oko 1300 din mislim za lit...

Moje licno misljenje da ce ti isto biti dal sipas Motul, Silkolen ili Ipone, samo da je top iz ponude... Takodje mislim da je razlika u ceni znacajna...

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Markos prodaje Silkolene pro4 Race za nepunih 1070 din/lit.

Imam jako lepa iskustva sa njim. Posle 6000km mogao sam da ga vratim nazad u ambalazu i prodam ko novo, skoro da nije ni boju promenilo!  :D

• U prolazu, 7 postova

Posto se nova sezona primice i vreme zamene ulja, nazvah telefonom MASS Co i neprijatno se iznenadih cenom Motul-a 300V Factory Line od 1.800 din/lit. Markos prodaje Silkolene pro4 Race za nepunih 1070 din/lit. Koliko vidim i jedno i drugo su ful sintetikna bazi estera.

Posto je tolika razlika u ceni da li postoji i ista razlika u kvalitetu?!? Da li predlazete nesto trece?

Unapred zahvaljujem na odgovorima.

Evo i od mene savet..;)Ja sam koristio motul i vise ga ne koristim iz razloga sto u prodaji ima dosta fals.Jedino ako mozes da nadjes nekoga preko pa da ti donese e u tom slucaju je motul neprevazidjeno ulje.Mada i silkoline mogu da ti kazem da se dobro pokazalo.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Sokic od borovnice :D

I miris i ukus!  ;D

BTW, ozbiljno, ali stari  motul V300 je imao neki jak vocni miris, za ukus nisam siguran!  ;D

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

na svim luk oil pumpama kompletan motul program za motore...300v 1360din

Pre 2 sata sam bio na Lukoilu u Ča, tražio ulje za sebe.Imali su 2 boce 5100 15w50 (1030 din), 3 boce 300v i možda 4-5 boca ulja za 2T.Ako im je na svakoj pumpi izbor kao ovde - fala lepo pa nek daju i za džabe.Nije mi palo na pamet da pitam za cenu 300v...

• Drug član, 1261 postova

Ma ja sam se navukao svojevremeno na BEL-RAY i BARDAHL ali niko ih ne uvozi, pa ljudama sipam šta donesu ili šta trenutno ima po dobroj ceni. Nažalost situacija je takva, nema mnogo da se bira. Nego znate li vi kakva je situacija bila pre dvadeset godina. Nije bilo ništa, zato nemoj mnogo da misliš, sipaj zejtin i vozi se, svako ulje je dobro i nije nikome prolupao motor zbog toga što je imao ulja, već zato što ga nije imao.

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

...ja sam koristio motul i vise ga ne koristim iz razloga sto u prodaji ima dosta fals. Jedino ako mozes da nadjes nekoga preko pa da ti donese e u tom slucaju je motul neprevazidjeno ulje....

A kako ste to svi sigurni da se ulja falsiraju samo kod nas i za nase trziste? Kako ste to sigurni da je to sto vam neko donese od preko bas originalno?

Ovo je moj favorit :

Castrol R4 Synthetic  10w50.

Ja jednom sipao ovo i motor mi ga samo procedio. Izgleda da mu nije odgovaralo.

U poslednje dve godine sipam samo motorex i ne mislim. U kros sam sipao isto motorex za 2t motore i ne dimi mnogo i ne smrdi kao pojedina ulja.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

hahaha ti me bas ne gotivis  ;).Mislio sam na Ipone,Motul,Silkolene,Castrol

svejedno na koja ulja si mislio i dalje mislim  da nisu sva ulja ista i da u zavisnosti od motora i ulja razlicito odgovaraju

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Drugar mi kaže da bez obzira koje od tih firmi full sint ulje sipa on dodaje neki aditiv koji je napravljen da neškodi  potopljenim lameleamai tako već godinama usvoje r-ove i da ne razmišlja više šta će sipati .

Šta je najpovoljnije od sintetike on kupi i doda neli likvi moli aditiv .

ja bezim od tih aditiva kao djavo od krsta a pogotovo pomenute firme...ne znam koliko slucajeva znam kad je sjeban motor doduse u kolima

• Drug član, 1261 postova

Ja neznam što se palite. Znam momka koji vozi R1 već 5 godina na mineralno ulje , i nikakvih problema nema. Da slažem se da su polusintetička ulja zgodnija zbog većeg intervala zamene (ali vi ga i onako menjate ispod 5000). Slažem se i su sintetička ulja bolje jer imaju bolji viskozitet, odnosno brže stignu do svih delova motora. Osnova svega je da se ispoštuje fabrička gradacija ulja, jer su na nju projektovane sve komponente.

Inače u svetu postoje samo 3 firme koje se bave proizvodnjom ulja a ostele firme (poput IPONA, CASTROLA, MOTOREXA ,MOTULA, BARDAHLA........)su samo mešači. Dakle kupuju aditive od hemijske kompanije (najveća je BASF) i dodaju ih uljima, i u zavisnosti od mešavine dobijaju se različite kaakteristike.

Sad ako neko misli da je sintetika na kojoj piše 100%, zaista kompletno stvorena u labaratoriji, onda se vara. U pitanju su samo 100% sinttički aditivi koji su sipani u nosač koji je naravno derivat nafte. Naravno postoje i aditivi koji se dobijaju na drugi način koji se doaju istom nosaču u kombinaciji sa sintetičkim i onda to zovu polusintetika. I nemojte da pomislite da u mineralnom ulju nema aditiva, i jedne i druge vrste, ali su u daleko manjem procentu.

Priča se svodi na kategorizaciju sokova, dakle standard propiše koliko kojih aditiva je minimum da bi se ulje zvalo tako i tako.

Menjajte ulje redovno, zagrejte motor pre vožnje, i tretirajte ga kao ženu ( može i grublje posle predigre) i biće sve OK ;D

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja