Jump to content

Moto Zajednica

Preporuka za električara koji mi može spojiti struju na bravu, da mi se GPS počne puniti kad dam kontakt

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys-X 300

Pozdrav svima,

U NS sam do srede naveče kada putujem dalje ka Poljskoj i posle Nemačkoj, pa bih želeo pre toga naći električara koji mi može spojiti izvedeni vod sa akumulatora da ide preko brave, tako da mi GPS dobija struju smao kad dam kontakt.

Ima sam namešteno ovo preko prekidača na kormanu, ali je prekidač (kineski kvalitet) popio kondenzovanu vodu koja se stvarala ispod gumene kapice i počeo je da gubi kontakt. Pošto je to ugradio rpethodni vlasnik, odlučio sam da se ne bakćem opet sa nekim prekidačem, već da potražim trajnije rešenje.

Trenutno mi je navigacija (radi na 12V) povezana direktno na akumulator. Nema curenja kad je skinem sa nosača, ali je smaranje da je moram skidati svaki čas kad stanem da mi ne troši akumulator.

Imate li nekoga za preporučiti u radijusu od nekih 100km oko Novog Sada?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX

Ko sto reče čovek Ljuba iz Rumenke, auto-moto električar i ozbiljan bajker, nema greške

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova

Hvala svima. 🙌

Čuo sam se sa Ljubom, kaže da je zauzet, jer rade klime, pa ima 50 vozila na čekanju. Odlučio je da ne prima druga vozila do kraja avgusta. Medjutim, kaže da se javim sutra oko 9, pa će videti. 🫣

Otvoren sam i za druge predloge, za svaki slučaj.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova
46 minutes ago, JevtaNS said:

To može kvalitetno uraditi bilo koji električar.

Hteo bih da izbegnem situaciju gde sam kod električara koji to može uraditi, ali mu trebaju 3-4h jer se nije ranije družio toliko sa motorima :)

• Drug član, 2912 postova
  • Motocikl: strom 650

Sečenje postojećeg voda  posle osigurača ugradnja relea kod akumulatora i njegovo napajanje sa na primer pozicije zadnje traje 20 minuta

Promenio član JevtaNS
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova

Hvala @JevtaNS, ovo gore je meni pomoglo da razumem kako se ovo može rešiti. Na kraju sam na Google Mapama potražio električara u NS, našao Milana iz Schnitzer Garaže, odlične recenzije na Googleu, a video sam i motor na slikama.

Primio me je dečko, kaže ma ne moramo ni reley stavljati, našao preko kog osigurača ide struja samo kad se da kontakt (u ponudi su bili: far, stop svetlo i paljenje) pa savetovao da spojimo to direktno na kabl koji posle osigurača za paljenje vodi ka bravi. Pitao ja što ne na stop svetlo, kaže ako ti pregori sijalica, pa izbije osigurač, ode ti i napajanje navigacije. A pre će se to desiti, nego da bude išta sa ovim na paljenju.

A trošak, kaže počasti koliko hoćeš 🫠

Hvala svima na brzim odgovorima i sugestijama 🤗

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja