Jump to content

Moto Zajednica

Cepovi za gume

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Peda tek 250

U subotu sam imao lose iskustvo koje me je skupo kostalo.
Svaki put kad idem na put duzi od 100km nosim sa sobom cepove i mali kompresor ali...

Put od Nis-a do Rumunije gde bih vozio od Kladova(granica) do Bele Crkve(Granica) sa rumunske strane dunavom rekoh ma sta ce mi bice sve to bez problema i naravno eto problema na Rumunskoj strani izbusim gumu bez alata i icega platio slep od 200e do bele crkve tamo zakrpio gumu kod nekog u Dvoristu prespavao kod druga u Kucevu i sutra dan krenuo za Nis. Taj koj je ugradio cep je napumpao gumu na 4bar-a 🤣🤣🤣🤣 tek posle na pumpi sam proverio i nisam mogao da verujem. Cep je izdrzao bez problema i sve je proslo uredu.
Kakva su vasa iskustva sa bilo kakvim setovima za popravku guma?

I uvek kada vidite nekog bajkera na putu da stoji sa kacigom na asfaltu stanite i pitajte jel treba pomoc jel meni od njih 50 koji su prosli nisu stali. 

set-alata-za-popravak-guma-visbella-98fc9f261420f12d36e68ec33aed5c04.jpeg

• Sviđa mi se 2
  • Tužan 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 894 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i
U subotu sam imao lose iskustvo koje me je skupo kostalo.
Svaki put kad idem na put duzi od 100km nosim sa sobom cepove i mali kompresor ali...
Put od Nis-a do Rumunije gde bih vozio od Kladova(granica) do Bele Crkve(Granica) sa rumunske strane dunavom rekoh ma sta ce mi bice sve to bez problema i naravno eto problema na Rumunskoj strani izbusim gumu bez alata i icega platio slep od 200e do bele crkve tamo zakrpio gumu kod nekog u Dvoristu prespavao kod druga u Kucevu i sutra dan krenuo za Nis. Taj koj je ugradio cep je napumpao gumu na 4bar-a  tek posle na pumpi sam proverio i nisam mogao da verujem. Cep je izdrzao bez problema i sve je proslo uredu.
Kakva su vasa iskustva sa bilo kakvim setovima za popravku guma?
I uvek kada vidite nekog bajkera na putu da stoji sa kacigom na asfaltu stanite i pitajte jel treba pomoc jel meni od njih 50 koji su prosli nisu stali. 

set-alata-za-popravak-guma-visbella-98fc9f261420f12d36e68ec33aed5c04.jpeg.56118b4c5f706841dcbbb68321e3a80e.jpeg
Jel' realno da misle da si kacigu stavio na asfalt tek onako?

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 410 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Meni je isto nerealno da ti set za čepovanje i kompresor nije stalno na motoru kad već poseduješ iste. Isto tako nije bilo potrebe za šlepovanjem do Bele Crkve nego do prvog vulkanizera u Rumuniji.

• Ne silazi, 2918 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Jednom sam ostao na auto putu sa istim problemom. Kaciga na asfaltu, 38°C , skoro sat vremena čekao šlep ... Misliš da je neko stao ? Aha ... To ima možda u američkim filmovima...

Meni se guma rascvetala, džaba čepovi i kompresor. Ne bi niko ni mogao da mi pomogne, osim šlepa. A to, kao, kaciga dole, drug na drumu ... 🤣  🤣

Možda negde gde se vozi do 40 km/h, pa se neko i sažali da stane. Auto put i magistrale ? Zaboravi ...

Ja sam lično stajao nekoliko puta i pomagao, jer uvek nosim sa sobom i alat, i čepove, i kompresor...

Jedne godine na povratku iz Trebinja, dosta kolega je popadalo, i tu su drugi stajali i nudili pomoć...

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Mnogo ljudi danas seda na motor i samo ode i vozi, uopšte se ne informišu ni oko čega. Verovatno i nemaju pojma šta znači kaciga na putu

• Podržavam 3

• -, 1823 postova
  • Motocikl: /

Mnogo ljudi danas seda na motor samo zato sto misli da je to neki lifestyle i smatra da ce tako biti u centru paznje...

Pojma oni nemaju sta znaci ta kaciga na zemlji, niti ih to interesuje!

• Podržavam 2

• Drug član, 1647 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Ja imam cepove i malu pumpu iz lidla ispod sedista. Jest mala, ali racunam da cu da napumpam malo, bar do prve pumpe. Juce sam kupio i onaj mali sprej u lidlu, pise da je za bajsove do 28", ali... neka stoji. Mala bocica je.

Pre par godina mi se u vukojebini kod djavolje varosi zabi sraf 10mm! Dva cepa sirinski nisu mogla da zatvore rupu. Dopumpava na svakoj pumpi do kuce...  da sam imao i taj sprej, verujem da bi malo zalilo rupu...

Mukica velika

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900 S

Davno bilo ,mi sa tomosima išli u Kostolac i neko od nas probuši gumu ,a u gradu nijedan vulkanizer . Morali smo da nosimo gumu kod jednog obućara da nam zalepi.

Da se ne ljute ovi iz Kostolca , to je bilo pre mnogo godina😉

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja