Jump to content

Moto Zajednica

Sprint 2T 49cc - Problem prvo paljenje

Recommended Posts

• Ne silazi, 5237 postova

Обрни карбуратор "главом надоле" и наштелуј пловак да буде паралелан са ивицом карбуратора где належе лончич. Прост је ко пасуљ, ништа страшно. Игла карбуратора на другу или тречу позицију од горе према врху. Ако је игла крача ( од неког другог карбуратора) онда може да допушта преливање.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Sprint 50cc

Hvala na odgovorima, sutra cu napokon da skinem karb i da vidim sta se desava, malo sam pratio situaciju i jedna stvar mi nije jasna, ako karburator preliva zar ne bi trebao da preliva na onoj cevcici koja se nalazi skroz dole na karburatoru ona se u casici nalazi iznad normalnog nivoa?, kako je moguce da karburator preliva u filter vazduha a na onoj cevcici ni kap goriva ne izadje?, pitam jer motor nakon 24/48h stoji sa punim filterom goriva, tek nalon 5-6tog dana filter i sva creva budu prazna, ispod motora nikakvih tragova, na prelivu od karburatora postoji crevce stavio sam spric da vidim da li ce da uhvati nesto, nista. A goriva nema u crevu od vakum ventila do karb, na kucistu filtera i sam karb mokar.

IMG_20250627_170652.jpg

IMG_20250627_170700.jpg

IMG_20250627_170707.jpg

• Ne silazi, 5237 postova
Hvala na odgovorima, sutra cu napokon da skinem karb i da vidim sta se desava, malo sam pratio situaciju i jedna stvar mi nije jasna, ako karburator preliva zar ne bi trebao da preliva na onoj cevcici koja se nalazi skroz dole na karburatoru ona se u casici nalazi iznad normalnog nivoa?, kako je moguce da karburator preliva u filter vazduha a na onoj cevcici ni kap goriva ne izadje?, pitam jer motor nakon 24/48h stoji sa punim filterom goriva, tek nalon 5-6tog dana filter i sva creva budu prazna, ispod motora nikakvih tragova, na prelivu od karburatora postoji crevce stavio sam spric da vidim da li ce da uhvati nesto, nista. A goriva nema u crevu od vakum ventila do karb, na kucistu filtera i sam karb mokar.
IMG_20250627_170652.thumb.jpg.518736d6069398507c09f7e90070ebb8.jpg
IMG_20250627_170700.thumb.jpg.de50dfafef2b312cd4fcce1049a53519.jpg
IMG_20250627_170707.thumb.jpg.d93e59ddaa1f5385c34bbaa0b56db676.jpg
На карбуратору иглица која отвара и затвара његово пуњење се крече у бронзану цевчицу која је набијена у алуминиумско тело карбуратора. Измеџу бронзе и алуминојума најчешче има гумицу, кад гумица пропадне игла затвори али кроз минојатурни процеп пролази гориво у кадицу. И после 5/6 дана ко примети тражи логично објашњење зашто су црева празна, ко не, тера тако и живот иде даље.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Hvala 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Sprint 50cc

Hvala, ali kada se napuni lonce vise nego sto bi trebalo zar ne bi trebalo da kapa dole?, odnosno preko one velike cevcice koja je mislim i na najvisljem nivou u loncetu?, kako podigne nivo vise od toga da prelije prema filteru?, ili je bogata smesa pa pljuje gorivo u filter?, a da preliva u cilindar?. Izvinjavam se ako sam naporan.

Screenshot_2025-06-27-20-22-26-523_com.android.chrome-edit.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja